MADO
Muammer BAŞER
Köşe Yazarı
Muammer BAŞER
 

ENGELLİLERE ENGEL VAR

Her sene klasik olarak kutlanan engelliler haftasında devletin en üst kademesinden en alt birimine kadar engellilerin haftası kutlanır, klasik olarak standart vaatler verilir, herkes bir anda engelli dostu görünür. Ziyaretler yapılır, kapılarda pozlar verilir, engellilerin gönlü alınır ve bu olay bugün akşama kalmadan biten ve verilen vaatlerde unutulur. Peki, şehir merkezinde yaşayan veya ilçe veya köylerden gelen engelli kardeşlerimiz Nevşehir merkezindeki işlerini nasıl hallediyor olabilir Elbette bizler gibi olmadığı aşikâr, peki kendi başlarına işlerini görebilirler mi? Hayır, göremezler bir yardımcıya ihtiyaçları vardır Yardımcısı olmayan ne yapacaklar evde hapis mi kalacaklar?. Gelelim engelli kardeşlerimizin, tüm siyasi erkânın ve yetkililerin görüpte önemsemediği engelleri hatırlamaya Engellilerin tek başına evinden çarşı merkezine gitmesine imkân yoktur Engellilerin evinden tek başına gezmeye veya ihtiyaçlarını görmeye gitmesi için kaldırım yoktur. Engelliler bir cafede oturup çay içmeye veya bir arkadaşınla sohbet etme imkânı yoktur, çünkü engelli arabasının gireceği yer yoktur Engelli kardeşlerimiz engelli arabası ile noter de işini tek başına halledemez tekerlekli arabası ile çıkamaz Engelli olan kişi tekerlekli sandalyesi ile bir belediye başkanını ziyaret edemez ikinci kattaki makamına çıkacak bir asansör yoktur. Engelli bir kişi tekerlekli aracı ile alışveriş merkezine gidip ihtiyaçlarını alamaz. Tekerlekli sandalyeye mahkûm bir kişi Nevşehir’de Tarım il müdürlüğü ve Şehircilik il müdürlüğünün haricinde hiçbir resmi kuruma gidemez Bu misalleri çoğaltsak sayfalar dolar Sanırım engelli deyince bir kesimi değil tüm kesimin sorunlarına değinmek gerekir Sayın Devlet erkânı sizlere sesleniyorum, lütfen göstermelik işler yapmayın, yaptıklarınızı kalpten yapın, çözüm bulun, yoksa onların derneklerine gidip sohbet etmek, kapılarda fotoğraf çektirmek, bir gün hatırlamak onlara yetmez zaten sizlere de yakışmaz İnşallah engellileri kalpten anlayacağınız ve onlara gerçekten destek olacağınız günleri bekliyoruz.
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2022 - Pazar
Muammer BAŞER

ENGELLİLERE ENGEL VAR

Her sene klasik olarak kutlanan engelliler haftasında devletin en üst kademesinden en alt birimine kadar engellilerin haftası kutlanır, klasik olarak standart vaatler verilir, herkes bir anda engelli dostu görünür.

Ziyaretler yapılır, kapılarda pozlar verilir, engellilerin gönlü alınır ve bu olay bugün akşama kalmadan biten ve verilen vaatlerde unutulur. Peki, şehir merkezinde yaşayan veya ilçe veya köylerden gelen engelli kardeşlerimiz Nevşehir merkezindeki işlerini nasıl hallediyor olabilir Elbette bizler gibi olmadığı aşikâr, peki kendi başlarına işlerini görebilirler mi? Hayır, göremezler bir yardımcıya ihtiyaçları vardır Yardımcısı olmayan ne yapacaklar evde hapis mi kalacaklar?.

Gelelim engelli kardeşlerimizin, tüm siyasi erkânın ve yetkililerin görüpte önemsemediği engelleri hatırlamaya Engellilerin tek başına evinden çarşı merkezine gitmesine imkân yoktur Engellilerin evinden tek başına gezmeye veya ihtiyaçlarını görmeye gitmesi için kaldırım yoktur. Engelliler bir cafede oturup çay içmeye veya bir arkadaşınla sohbet etme imkânı yoktur, çünkü engelli arabasının gireceği yer yoktur Engelli kardeşlerimiz engelli arabası ile noter de işini tek başına halledemez tekerlekli arabası ile çıkamaz Engelli olan kişi tekerlekli sandalyesi ile bir belediye başkanını ziyaret edemez ikinci kattaki makamına çıkacak bir asansör yoktur.

Engelli bir kişi tekerlekli aracı ile alışveriş merkezine gidip ihtiyaçlarını alamaz. Tekerlekli sandalyeye mahkûm bir kişi Nevşehir’de Tarım il müdürlüğü ve Şehircilik il müdürlüğünün haricinde hiçbir resmi kuruma gidemez Bu misalleri çoğaltsak sayfalar dolar Sanırım engelli deyince bir kesimi değil tüm kesimin sorunlarına değinmek gerekir Sayın Devlet erkânı sizlere sesleniyorum, lütfen göstermelik işler yapmayın, yaptıklarınızı kalpten yapın, çözüm bulun, yoksa onların derneklerine gidip sohbet etmek, kapılarda fotoğraf çektirmek, bir gün hatırlamak onlara yetmez zaten sizlere de yakışmaz İnşallah engellileri kalpten anlayacağınız ve onlara gerçekten destek olacağınız günleri bekliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.