MADO
Muammer BAŞER
Köşe Yazarı
Muammer BAŞER
 

ODA BAŞKANLARI VE PARMAKSIZ

Yıllarca bu memleket birbirinin ardından atan, iki kişi bir araya geldi mi ayırmaya çalışan, Ortaklık yapanların arasına nifak tohumları sokarak ayıran Para kazanmaya başlayan birini gördüklerinde hemen” nerden kazandı ki bu kadar parayı düne kadar benden gelir para isterdi “diyen İşi düştüğünde öven, işi olmadığında o insanı yerden yere vurup selam dahi vermeyen, Bir insanı karalamak için taaa dedesinin künyesine kadar sayan Ve daha yüzlerce bu konuşmalara ek yapılabilir. Ve bitmez. İşte bu yüzden Nevşehir olarak yerinde sayıyoruz, gelişemiyoruz, her şehrin ticareti yurt dışına açılırken, bizler halen burada dedikodu ve laf üretmeye devam ediyoruz. Kimine göre Nevşehir çok iyi yerde, kimine göre Nevşehir halen bir ilçe görünümünden kurtulamadı. Parası olan kişiler yatırım yapmamakta, kendi halinde etliye sütlüye dokunmadan ticaret yapmaktadır. Aslında Nevşehir’de bir sıkıntı var ama bunun çözümü halen bulunamadı, hangi iktidar gelirse gelsin sanıyorum başaramadık. Gelelim ticaret odası seçimlerine, başkan parmaksız yaptığı basın toplantısında yıllardır yaptıklarını tek tek sıraladı, ben ve ekibim bunları yaptı dedi, peki şimdi parmaksıza muhalif cepheler konuşuyor” ne yaptın” Parmaksız ne yaptığını ve ne yapacağını açıkladı, peki Nevşehir’de ticaret borsası dahil onlarca oda var, birde onlar çıksa da bizler yıllardan beri seçiliriz şunları Nevşehir’e kazandırdık desenlerde bilsek, acaba parmaksınız yaptıklarının yanında onlar ne yapmış? Üye çoğunluğu bile olmayan odalar halen aktif halde Nevşehir’de cirit atarken, yaptıkları sadece yanlarında sekreter ve memur çalıştırarak onların maaş ve sigortasını ödemekle, gelen misafirleri ağırlamakla meşguller. Laf ile peynir gemisi yürümüyor, Ankara’da ameliyat olacak bir yakının veya aile efradın vardır, hastanede yer bulamazsın, Dr. bulamazsın hemen kim akla gelir parmaksız, arif abi bulur dersin ararsın ve ordu mensuplarına bile zor yer bulunan zamanın GATA hastanesinde parmaksız yer bulur ve hastayı tedavi ettirir. Binlerce örnek vermek mümkündür, parmaksız bu şehir için gerekli Ankara’da olağan üstü çevresi olan odalar ve borsalar birliğinin değerli üyeleri arasındadır. Arife tarif gerekmez derler inşallah bu seçimde üstün bir çoğunluk ile seçilecek ve vekillerden sonra Ankara’daki elimiz olacaktır. Çalışan başarılı insanları eleştirmeyi bırakalım şehrimize katkısına destek verelim Bir kamyon arkasındaki yazı hep aklımdadır. BİZİ BİR BİLENE SOR YABANCI yazar evet bilmediğin kişi hakkında yaptıklarını, verdiği çabaları bilmeyenin lafına itibar edip konuşmak yerine bir bilene sormak daha iyidir. En azından kul hakkına girmemiş olursunuz. MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER
Ekleme Tarihi: 22 Eylül 2022 - Perşembe
Muammer BAŞER

ODA BAŞKANLARI VE PARMAKSIZ

Yıllarca bu memleket birbirinin ardından atan,

iki kişi bir araya geldi mi ayırmaya çalışan,

Ortaklık yapanların arasına nifak tohumları sokarak ayıran Para kazanmaya başlayan birini gördüklerinde hemen” nerden kazandı ki bu kadar parayı düne kadar benden gelir para isterdi “diyen

İşi düştüğünde öven, işi olmadığında o insanı yerden yere vurup selam dahi vermeyen,

Bir insanı karalamak için taaa dedesinin künyesine kadar sayan Ve daha yüzlerce bu konuşmalara ek yapılabilir. Ve bitmez.

İşte bu yüzden Nevşehir olarak yerinde sayıyoruz, gelişemiyoruz, her şehrin ticareti yurt dışına açılırken, bizler halen burada dedikodu ve laf üretmeye devam ediyoruz.

Kimine göre Nevşehir çok iyi yerde, kimine göre Nevşehir halen bir ilçe görünümünden kurtulamadı. Parası olan kişiler yatırım yapmamakta, kendi halinde etliye sütlüye dokunmadan ticaret yapmaktadır.

Aslında Nevşehir’de bir sıkıntı var ama bunun çözümü halen bulunamadı, hangi iktidar gelirse gelsin sanıyorum başaramadık.

Gelelim ticaret odası seçimlerine, başkan parmaksız yaptığı basın toplantısında yıllardır yaptıklarını tek tek sıraladı, ben ve ekibim bunları yaptı dedi, peki şimdi parmaksıza muhalif cepheler konuşuyor” ne yaptın”

Parmaksız ne yaptığını ve ne yapacağını açıkladı, peki Nevşehir’de ticaret borsası dahil onlarca oda var, birde onlar çıksa da bizler yıllardan beri seçiliriz şunları Nevşehir’e kazandırdık desenlerde bilsek, acaba parmaksınız yaptıklarının yanında onlar ne yapmış?

Üye çoğunluğu bile olmayan odalar halen aktif halde Nevşehir’de cirit atarken, yaptıkları sadece yanlarında sekreter ve memur çalıştırarak onların maaş ve sigortasını ödemekle, gelen misafirleri ağırlamakla meşguller. Laf ile peynir gemisi yürümüyor,

Ankara’da ameliyat olacak bir yakının veya aile efradın vardır, hastanede yer bulamazsın, Dr. bulamazsın hemen kim akla gelir parmaksız, arif abi bulur dersin ararsın ve ordu mensuplarına bile zor yer bulunan zamanın GATA hastanesinde parmaksız yer bulur ve hastayı tedavi ettirir.

Binlerce örnek vermek mümkündür, parmaksız bu şehir için gerekli Ankara’da olağan üstü çevresi olan odalar ve borsalar birliğinin değerli üyeleri arasındadır.

Arife tarif gerekmez derler inşallah bu seçimde üstün bir çoğunluk ile seçilecek ve vekillerden sonra Ankara’daki elimiz olacaktır.

Çalışan başarılı insanları eleştirmeyi bırakalım şehrimize katkısına destek verelim Bir kamyon arkasındaki yazı hep aklımdadır.

BİZİ BİR BİLENE SOR YABANCI yazar evet bilmediğin kişi hakkında yaptıklarını, verdiği çabaları bilmeyenin lafına itibar edip konuşmak yerine bir bilene sormak daha iyidir.

En azından kul hakkına girmemiş olursunuz.

MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.