MADO
Muammer BAŞER
Köşe Yazarı
Muammer BAŞER
 

YERİNİZ SAĞLAM MI?

Ebetteki bizimde kendi çapımızda istihbarat bilgi çalışması vardır. İşte yapmış olduğumuz bu çalışmalar içinde aldığımız bilgiler dâhilinde il genelinde mevcut belediye başkanlarının bir çok kesiminin yerlerinin garanti olmadığı ortaya çıkmaktadır İl genelindeki tüm siyasi partilerin Belediye başkanlarına soracak olursak, hepsi çalışıyor, vatandaşın gönlünü alıyor, iş yerlerini ziyaret ediyor, düğünlerde nikâh şahidi oluyor konserler düzenliyor ve buna benzer etkinlikler de bulunuyor Vatandaş kapısına gelen belediye başkanına ne de desin, dilinle dişinin arasında eksik birkaç bir konudan bahseder, başkan tamam gereğini yaparız der, vatandaş sanki işi hallolmuş gibi keyifle sohbete devam eder.  Belediye başkanı ise vatandaşın soruları karşısında siyasi cevaplar vererek vatandaşın gönlünü alır, Akşam olur başkan eve gittiğinde durum mütalaasını kendine göre yapar ve “ en az 20 kapıya uğradım, herkesin derdini dinledim, uğradığım yerlerde şu kadar insan vardı hepsi bana iyi davrandı buralarda problem yok herkes beni seviyor” der ve o rahatlıkla derin uykuya dalar. Acaba vatandaşın gözünden öylemidir? Seçim zamanı bir kişiyi küstürmemek için uğraşan belediler, karşısına aldıkları insan sayının en az yüz kişi olduğunu düşünmezler mi? Tamam, her taraf güllük gülistanlık oldu mu? Yapılacak iş de çok kalmadı, işte park bahçelerle uğraşıyoruz vatandaşın elini kolunu sıkıyoruz, iş yerlerine gidiyoruz daha ne yapalım değil mi. Evet, daha ne yapsınlar, daha ne yapasıların cevabını tüm belediye başkanları tabii cesaretli olanlar varsa içlerinde en az iki ayda bir halk toplantısı yapar vatandaştan gelen istek e arzuları eksiklikleri dinler ona göre proje uygulamaya çalışır. Ve neler yapmış neler yapmamış orda akınan karayı görür. Sen vatandaşı dinlemez isen vatandaş zamanı geldiğinde cevabını sandıkta verir sayın tün siyasilerin belediye başkanları. Nevşehir il, ilçe, belde ve köylerine varana kadar vatandaş dertli bunu unutmayın, saygısından dolayı laf söylemeyen insanları anlamaz enayi yerine koymayın, sizden ricam budur. O döner koltuklu şatafatlı makama oturunca her şeyi bilen biri değilsiniz bunu da unutmayın. Memleketin akil insanları ve sokaklarını karış karış bilen ve haber yapan basın mensupları var onların fikirlerini düşüncelerini almak için en az iki üç ayda b.ir toplantı yapın, vatandaş belediye başkanları için ne diyor? Belediye çalışmalarından memnun mu? Bulunduğu beldenin ilçenin ilin durumu nedir? Bunu o makamda otururken bilemesiniz. Pazar arabasını alın vatandaşın alışveriş yaptığı pazarlara gidin, dolmuşa binin, markete bakkala uğrayın, mahallenin kara fırınından kıymalı ekmeğinizi yaptırın, kaldırımlarda yürümeye çalışın mahalle aralarında yürüyün bakalım neler göreceksiniz? Eğer bunları yaparsanız çalışmalarınızın yeterli olmadığını ve çok bir şeyler yapmadığınız ortaya çıkacaktır. EVET, BUNLARI YAZDIK DÜŞÜNÜN BAKALIM YERİNİZ SAĞLAMMI? Camiye imam değil, Belediye Başkanı aradığımızı unutmayın.
Ekleme Tarihi: 15 Eylül 2023 - Cuma
Muammer BAŞER

YERİNİZ SAĞLAM MI?

Ebetteki bizimde kendi çapımızda istihbarat bilgi çalışması vardır. İşte yapmış olduğumuz bu çalışmalar içinde aldığımız bilgiler dâhilinde il genelinde mevcut belediye başkanlarının bir çok kesiminin yerlerinin garanti olmadığı ortaya çıkmaktadır

İl genelindeki tüm siyasi partilerin Belediye başkanlarına soracak olursak, hepsi çalışıyor, vatandaşın gönlünü alıyor, iş yerlerini ziyaret ediyor, düğünlerde nikâh şahidi oluyor konserler düzenliyor ve buna benzer etkinlikler de bulunuyor

Vatandaş kapısına gelen belediye başkanına ne de desin, dilinle dişinin arasında eksik birkaç bir konudan bahseder, başkan tamam gereğini yaparız der, vatandaş sanki işi hallolmuş gibi keyifle sohbete devam eder. 

Belediye başkanı ise vatandaşın soruları karşısında siyasi cevaplar vererek vatandaşın gönlünü alır,

Akşam olur başkan eve gittiğinde durum mütalaasını kendine göre yapar ve “ en az 20 kapıya uğradım, herkesin derdini dinledim, uğradığım yerlerde şu kadar insan vardı hepsi bana iyi davrandı buralarda problem yok herkes beni seviyor” der ve o rahatlıkla derin uykuya dalar.

Acaba vatandaşın gözünden öylemidir? Seçim zamanı bir kişiyi küstürmemek için uğraşan belediler, karşısına aldıkları insan sayının en az yüz kişi olduğunu düşünmezler mi?

Tamam, her taraf güllük gülistanlık oldu mu? Yapılacak iş de çok kalmadı, işte park bahçelerle uğraşıyoruz vatandaşın elini kolunu sıkıyoruz, iş yerlerine gidiyoruz daha ne yapalım değil mi.

Evet, daha ne yapsınlar, daha ne yapasıların cevabını tüm belediye başkanları tabii cesaretli olanlar varsa içlerinde en az iki ayda bir halk toplantısı yapar vatandaştan gelen istek e arzuları eksiklikleri dinler ona göre proje uygulamaya çalışır. Ve neler yapmış neler yapmamış orda akınan karayı görür.

Sen vatandaşı dinlemez isen vatandaş zamanı geldiğinde cevabını sandıkta verir sayın tün siyasilerin belediye başkanları.

Nevşehir il, ilçe, belde ve köylerine varana kadar vatandaş dertli bunu unutmayın, saygısından dolayı laf söylemeyen insanları anlamaz enayi yerine koymayın, sizden ricam budur.

O döner koltuklu şatafatlı makama oturunca her şeyi bilen biri değilsiniz bunu da unutmayın. Memleketin akil insanları ve sokaklarını karış karış bilen ve haber yapan basın mensupları var onların fikirlerini düşüncelerini almak için en az iki üç ayda b.ir toplantı yapın, vatandaş belediye başkanları için ne diyor? Belediye çalışmalarından memnun mu? Bulunduğu beldenin ilçenin ilin durumu nedir? Bunu o makamda otururken bilemesiniz. Pazar arabasını alın vatandaşın alışveriş yaptığı pazarlara gidin, dolmuşa binin, markete bakkala uğrayın, mahallenin kara fırınından kıymalı ekmeğinizi yaptırın, kaldırımlarda yürümeye çalışın mahalle aralarında yürüyün bakalım neler göreceksiniz?

Eğer bunları yaparsanız çalışmalarınızın yeterli olmadığını ve çok bir şeyler yapmadığınız ortaya çıkacaktır.

EVET, BUNLARI YAZDIK DÜŞÜNÜN BAKALIM YERİNİZ SAĞLAMMI?

Camiye imam değil, Belediye Başkanı aradığımızı unutmayın.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.