MADO
Muammer BAŞER
Köşe Yazarı
Muammer BAŞER
 

GAZETECİLİK VE SİYASET

Siyasetin tavan yaptığı bugünlerde seçime az bir zaman kaldı. Adını yeni duyduğumuz veya yıllardır tanıdığımız kişiler değişik siyasi partilerden aday adayı olmak için yarış haline girdiler Hepsi Nevşehir’e hizmet etmek için Ankara yolunda olmak istiyor, aday olurken tabi veya sanıyorum özgeçmişlerine bakmışlar ve kendilerini o göreve layık görmüşlerdir. Adayların içerisinde iktidar veya muhalefet partilerinden aday olup, vekil seçilemesem de bile ilerde belki işime yarar düşünceside hakimdir. Yüzünü yıllardır görmediğimiz kişiler ne hikmetse bir anda gazeteci dostu olmaya başladılar, yıllardır görüştüğümüz beraber oturup çay muhabbeti yaptığımız arkadaşlarımızı bunun dışında bırakıyorum gazete ofislerini mesken tutup poz vermeye başladılar. Kimileri internet sitelerine reklam vermeye başladı, kimileri yazılıbasına.Olsun arkadaşlarımız kazansın ama kazanamayanları tekrar diğer seçime aday olursa görürsünüz, yoksa adları tarih sayfalarında kalır. Basının gücünü bu kadar biliyorsanız, neden bu güne kadar hiçbir ziyarette bulanmadınız? Gazeteciler işiniz düştüğünde gelmeyin, şehrin nabzını tutan emekçi arkadaşlarımız, sizler evinizde otururken onlar soğuk havalarda ve gece yarılarına kadar, sabah kalktığınızda sizlere haber yetiştiren kişileri on günlüğüne seçim süresince tanımayın, gazetecileri gerektiğinde elinizi altında olan insanlar olarak düşünmeyin. Ziyarete gelen aday adaylarına elbette kapımız açık ama bu ziyaretleri gazetecileri aday adaylığım sırasında kullanıyorum zihniyeti ile bakmayın. Bu sektörde olan arkadaşlarımız neyin ne olduğunu çok iyi bilir. Sizler basına bu gözle bakarsanız o zaman işte boy boy fotoğraflarla vereceğiniz ilanlara tanıtım mesajlarına da ücret ödemek zorundakalırsınız. Çünkü sizler gerektiğinde basının yanında olan kişilersiniz. Diyelimsıralamaya girdiniz ve kazandınız, makamınıza oturduğunuz, artık havanız bin beş yüz olur gelen çiçekler ziyaretçilerin haddi hesabı olmaz, herkes sizlere şirin gözükmeye çalışır. Ben ne imişim hissine kapılırsınız. Zaten o makamda iken tekrar aklınıza gazeteciler gelmez biz bunları biliyoruz. Allah herkesin yolunu açık etsin, Nevşehir’e hayırlı hizmet yapabilecek, dolu dolu, kimseye tepeden bakmayan, oy veren vatandaşları esas vekil olarak gören, Ankara’da Nevşehir’in adını duyurabilecek, yatırımlara aciliyet verecek ve onları şehrimize kazandıracak kişiler olursa seviniriz. Yoksa Ankara’yagittiğinde zaten bir sene hoş geldin beş gittin muhabbeti devam eder, Ankara’yı bürokrasiyi bilmiyorsanız danışman sizi avucunuzda oynatır. Haydi hayırlısı  
Ekleme Tarihi: 31 Mart 2023 - Cuma
Muammer BAŞER

GAZETECİLİK VE SİYASET

Siyasetin tavan yaptığı bugünlerde seçime az bir zaman kaldı. Adını yeni duyduğumuz veya yıllardır tanıdığımız kişiler değişik siyasi partilerden aday adayı olmak için yarış haline girdiler

Hepsi Nevşehir’e hizmet etmek için Ankara yolunda olmak istiyor, aday olurken tabi veya sanıyorum özgeçmişlerine bakmışlar ve kendilerini o göreve layık görmüşlerdir. Adayların içerisinde iktidar veya muhalefet partilerinden aday olup, vekil seçilemesem de bile ilerde belki işime yarar düşünceside hakimdir.

Yüzünü yıllardır görmediğimiz kişiler ne hikmetse bir anda gazeteci dostu olmaya başladılar, yıllardır görüştüğümüz beraber oturup çay muhabbeti yaptığımız arkadaşlarımızı bunun dışında bırakıyorum gazete ofislerini mesken tutup poz vermeye başladılar. Kimileri internet sitelerine reklam vermeye başladı, kimileri yazılıbasına.Olsun arkadaşlarımız kazansın ama kazanamayanları tekrar diğer seçime aday olursa görürsünüz, yoksa adları tarih sayfalarında kalır.

Basının gücünü bu kadar biliyorsanız, neden bu güne kadar hiçbir ziyarette bulanmadınız? Gazeteciler işiniz düştüğünde gelmeyin, şehrin nabzını tutan emekçi arkadaşlarımız, sizler evinizde otururken onlar soğuk havalarda ve gece yarılarına kadar, sabah kalktığınızda sizlere haber yetiştiren kişileri on günlüğüne seçim süresince tanımayın, gazetecileri gerektiğinde elinizi altında olan insanlar olarak düşünmeyin.

Ziyarete gelen aday adaylarına elbette kapımız açık ama bu ziyaretleri gazetecileri aday adaylığım sırasında kullanıyorum zihniyeti ile bakmayın. Bu sektörde olan arkadaşlarımız neyin ne olduğunu çok iyi bilir. Sizler basına bu gözle bakarsanız o zaman işte boy boy fotoğraflarla vereceğiniz ilanlara tanıtım mesajlarına da ücret ödemek zorundakalırsınız. Çünkü sizler gerektiğinde basının yanında olan kişilersiniz.

Diyelimsıralamaya girdiniz ve kazandınız, makamınıza oturduğunuz, artık havanız bin beş yüz olur gelen çiçekler ziyaretçilerin haddi hesabı olmaz, herkes sizlere şirin gözükmeye çalışır. Ben ne imişim hissine kapılırsınız. Zaten o makamda iken tekrar aklınıza gazeteciler gelmez biz bunları biliyoruz.

Allah herkesin yolunu açık etsin, Nevşehir’e hayırlı hizmet yapabilecek, dolu dolu, kimseye tepeden bakmayan, oy veren vatandaşları esas vekil olarak gören, Ankara’da Nevşehir’in adını duyurabilecek, yatırımlara aciliyet verecek ve onları şehrimize kazandıracak kişiler olursa seviniriz.

Yoksa Ankara’yagittiğinde zaten bir sene hoş geldin beş gittin muhabbeti devam eder, Ankara’yı bürokrasiyi bilmiyorsanız danışman sizi avucunuzda oynatır.

Haydi hayırlısı

 

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.