MADO
Muammer BAŞER
Köşe Yazarı
Muammer BAŞER
 

SİYASETİ HERKES YAPAMAZ

Rahmetli cennet mekân Alpaslan Türkeş’in kurucusu olduğu emek verdiği bugünlere gelmesinde kuşkusuz yüzde yüz payı olan bir MHP. Bu milletvekilliği seçimlerinde bence çok büyük sürpriz ile yüzde onlara kadar oy alan MHP oldu. Türkiye genelinde yorumcular dâhil hemen hemen herkes MHP nin bu kadar oy alacağını tahmin bile etmiyorlardı. Peki, MHP nin asıl oyun bu kadar mıdır? Yılların MHP si neden iktidara gelememiş ve sürekli muhalefette oturmaktadır. Bugünü ak PARTİNİN İÇERİSİNDE MHPoyları en az yüzde on beş civarındadır, İyi partinin almış olduğu oyun en az yüzde 7 si aslı MHPli olanlardan teşkil edilmektedir. Zafer partisi SinanOğan diğer partileri ele alırsak MHP ninbugün için diğer partilere vermiş olduğu oy potansiyeli en az yüzde 40 civarındadır. Bu da demek oluyor ki bugünMHP tek başına iktidarda olması gerekirdi. Bugünlere kadar zaten olamadı ise bundan sonra tek başına iktidarda olması zordur. Bunun sebeplerini partililer acaba kendi aralarında neden böyle oluyor diye fikir mütalaasıyapıyorlar mıdır? Yoksa halen siyah takım elbise kollar yanlarda pozlar vermeye devam mı ediyorlar? MHP bugünNevşehir’de bir milletvekili çıkarması ve Nevşehir gündeminde belediye başkanlığını alırız lafları dolaşmaya başlamıştır. Mevcut şu andaki MHP libelediye başkanlarının bütçe yetersizliği eleman yetersizliği sebebi ile yarım kalacak k işlerini Nevşehir il özel idaresi yapmış ve bir bakıma o yerlerde AK parti Belediye başkanlıklarını garanti altına almıştır. Nevşehir’dekiMHPnin yöneticileri şunu iyi hesaplasınlar ki, 1999 seçimlerinde iki milletvekili çıkaran, merkezde iki il genel meclis üyesi çıkaran MHPBelediye başkanlığını kazanamamıştır. Siyaset vefa, siyaset hatır alma, işidir,  siyaset ağır bir yüktür, bunu herkes yapamaz, bir milletvekili çıkarmak demek başarı demek değildir, CHPnin talihsiz bir şekilde mevcut milletvekilini birinci sıraya koyması MHP nin işine yaramış Avanosdâhil çok yerden MHP adayına oy gelmiştir. Yoksa üniversitede rektörlük yaparken bile filiz hanımın MHP li olduğunu boş verin sağ görüşlü olduğunu bile kimse bilmiyordu, aynı durum mevcut il başkanı içinde geçerlidir, bir anda Adnan doğu MHPlioldu  veardından il başkanı oldu, işte bu partiye gönül vermiş ve halen partinin içinde bulunan ülkücülerin bu duruma gizli tepkisi çoktur. Bugün Nevşehir basını MHP nin haberlerini yaparken şunu da unutmayın ki, lazım olduğunda anahtar paspasın altındabulamasısınız Nevşehir basını sizlerin haberlerini yaparken sizlerden maddi bir kazanç beklemez bekleyenler varsa bile yanılırlar Mhp den kuruş para çıkmaz. Velhasıl sizlerin sesini binlerce insana duyuran basın mensuplarına bir teşekkür edin bari, ne oldum delisi olmayın, havalanmayın, çok vekil olmuş, çok belediye başkanı olmuş kişilerbugün mezarda yaşayanların bile emsali okunmuyor, SİYASET ZOR İŞTİR, BASINA HABER YAPMAK İÇİN VERİLEN POZLARA BENZEMEZ       Allaha emanet olun Sağlıkla kalın Dost acı söylermiş
Ekleme Tarihi: 09 Temmuz 2023 - Pazar
Muammer BAŞER

SİYASETİ HERKES YAPAMAZ

Rahmetli cennet mekân Alpaslan Türkeş’in kurucusu olduğu emek verdiği bugünlere gelmesinde kuşkusuz yüzde yüz payı olan bir MHP.

Bu milletvekilliği seçimlerinde bence çok büyük sürpriz ile yüzde onlara kadar oy alan MHP oldu. Türkiye genelinde yorumcular dâhil hemen hemen herkes MHP nin bu kadar oy alacağını tahmin bile etmiyorlardı. Peki, MHP nin asıl oyun bu kadar mıdır? Yılların MHP si neden iktidara gelememiş ve sürekli muhalefette oturmaktadır.

Bugünü ak PARTİNİN İÇERİSİNDE MHPoyları en az yüzde on beş civarındadır, İyi partinin almış olduğu oyun en az yüzde 7 si aslı MHPli olanlardan teşkil edilmektedir. Zafer partisi SinanOğan diğer partileri ele alırsak MHP ninbugün için diğer partilere vermiş olduğu oy potansiyeli en az yüzde 40 civarındadır. Bu da demek oluyor ki bugünMHP tek başına iktidarda olması gerekirdi.

Bugünlere kadar zaten olamadı ise bundan sonra tek başına iktidarda olması zordur. Bunun sebeplerini partililer acaba kendi aralarında neden böyle oluyor diye fikir mütalaasıyapıyorlar mıdır? Yoksa halen siyah takım elbise kollar yanlarda pozlar vermeye devam mı ediyorlar?

MHP bugünNevşehir’de bir milletvekili çıkarması ve Nevşehir gündeminde belediye başkanlığını alırız lafları dolaşmaya başlamıştır. Mevcut şu andaki MHP libelediye başkanlarının bütçe yetersizliği eleman yetersizliği sebebi ile yarım kalacak k işlerini Nevşehir il özel idaresi yapmış ve bir bakıma o yerlerde AK parti Belediye başkanlıklarını garanti altına almıştır.

Nevşehir’dekiMHPnin yöneticileri şunu iyi hesaplasınlar ki, 1999 seçimlerinde iki milletvekili çıkaran, merkezde iki il genel meclis üyesi çıkaran MHPBelediye başkanlığını kazanamamıştır.

Siyaset vefa, siyaset hatır alma, işidir,  siyaset ağır bir yüktür, bunu herkes yapamaz, bir milletvekili çıkarmak demek başarı demek değildir, CHPnin talihsiz bir şekilde mevcut milletvekilini birinci sıraya koyması MHP nin işine yaramış Avanosdâhil çok yerden MHP adayına oy gelmiştir.

Yoksa üniversitede rektörlük yaparken bile filiz hanımın MHP li olduğunu boş verin sağ görüşlü olduğunu bile kimse bilmiyordu, aynı durum mevcut il başkanı içinde geçerlidir, bir anda Adnan doğu MHPlioldu  veardından il başkanı oldu, işte bu partiye gönül vermiş ve halen partinin içinde bulunan ülkücülerin bu duruma gizli tepkisi çoktur.

Bugün Nevşehir basını MHP nin haberlerini yaparken şunu da unutmayın ki, lazım olduğunda anahtar paspasın altındabulamasısınız

Nevşehir basını sizlerin haberlerini yaparken sizlerden maddi bir kazanç beklemez bekleyenler varsa bile yanılırlar Mhp den kuruş para çıkmaz.

Velhasıl sizlerin sesini binlerce insana duyuran basın mensuplarına bir teşekkür edin bari, ne oldum delisi olmayın, havalanmayın, çok vekil olmuş, çok belediye başkanı olmuş kişilerbugün mezarda yaşayanların bile emsali okunmuyor,

SİYASET ZOR İŞTİR, BASINA HABER YAPMAK İÇİN VERİLEN POZLARA BENZEMEZ      

Allaha emanet olun Sağlıkla kalın

Dost acı söylermiş

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.