Muammer BAŞER
Köşe Yazarı
Muammer BAŞER
 

NEVŞEHİR BELEDİYESİ MEZARLIKLAR MÜDÜRÜLÜĞÜ NE İŞ YAPAR????

Nevşehir belediyesinin veya duyuru yapmak isteyenlerin en acil kullandığı yöntem hoporlör sistemi idi. Geçmiş dönem belediye başkanlarından hasan Ünver in talimatı ile bu sistem kaldırıldı yerine billboardlar getirildi. Peki, eskiden cenazeler belediye hoparlöründen anons ediliyor ve vatandaş bilgi sahibi oluyordu. Şimdi ise vatandaşlarımız ister Nevşehir merkezde, isterse il dışında veyahut yurt dışında yaşayan lar vefat haberlerini Nevşehir merkezinde bulunan internet sitelerinden takip etmektedirler. Peki, yazılı basın, görsel basın ve internet medya cenaze haberlerini alacağı tek yer Nevşehir Belediyesinin vefat ilanları sayfasıdır, maalesef her defa uyarmamıza rağmen mezarlıklar müdürlüğü yine aynı makamdan çalmaya devam ediyor. 04.02.2022 tarihinde bir tane en son vefat ilanı yayınlamış ve bugün aradan bir ay geçmiş bir tek ilan yok, haftada en az bir iki cenazemiz bu şehirde defin edilmekte ve Nevşehir’de olan cenazelerden mezarlıklar müdürlüğünün haberinin olmaması mümkün değildir. Neden bu birimi ikaz etmemektedirler? Basın mensupları olarak bizler sosyal medya hesaplarından denk geldiğimizde gördüğümüz vefatları yayınlamaya çalışıyor vatandaşımızı bilgilendiriyoruz. Bu birimdeki çalışan müdür veya idari personel gelen cenaze ile bilgileri alıp yayınlaması çok mu zordur? İdari birimde çalışan müdür ve personel bir gün akşama kadar ne ile meşgul olurlar? Yapmayın, bu memlekette herkes hemen hemen birbiri ile akraba, herkes vefat eden kişinin uzaktan veya yakından tanıdığı olur, cenazesine katılmaya salın ucundan tutmayı nasip edin onlara. Velhasıl, orda akşama kadar boş boş oturup ehli keyf vaziyette kahvaltı sofrası donatmakla olmuyor bu işler. Günlük cenazeleri, adı, soyadı, nereli, hangi köylü, en yakın tanınmış akrabalarının ismi ve nerede defin edileceğini yazarsanız insanları bilgilendirmiş olursunuz, Demek ki bir aydır cenazeler sizlerden gizli olarak gömülüyor ki sizlerin haberi yok. Nevşehir belediyesi vefat ilanları diye arama motoruna yazarsanız gerçekleri görürsünüz. Aldığınız maaşınızı hak edin lütfen.
Ekleme Tarihi: 02 Mart 2022 - Çarşamba
Muammer BAŞER

NEVŞEHİR BELEDİYESİ MEZARLIKLAR MÜDÜRÜLÜĞÜ NE İŞ YAPAR????

Nevşehir belediyesinin veya duyuru yapmak isteyenlerin en acil kullandığı yöntem hoporlör sistemi idi.

Geçmiş dönem belediye başkanlarından hasan Ünver in talimatı ile bu sistem kaldırıldı yerine billboardlar getirildi.

Peki, eskiden cenazeler belediye hoparlöründen anons ediliyor ve vatandaş bilgi sahibi oluyordu. Şimdi ise vatandaşlarımız ister Nevşehir merkezde, isterse il dışında veyahut yurt dışında yaşayan lar vefat haberlerini Nevşehir merkezinde bulunan internet sitelerinden takip etmektedirler.

Peki, yazılı basın, görsel basın ve internet medya cenaze haberlerini alacağı tek yer Nevşehir Belediyesinin vefat ilanları sayfasıdır, maalesef her defa uyarmamıza rağmen mezarlıklar müdürlüğü yine aynı makamdan çalmaya devam ediyor.

04.02.2022 tarihinde bir tane en son vefat ilanı yayınlamış ve bugün aradan bir ay geçmiş bir tek ilan yok, haftada en az bir iki cenazemiz bu şehirde defin edilmekte ve Nevşehir’de olan cenazelerden mezarlıklar müdürlüğünün haberinin olmaması mümkün değildir.

Neden bu birimi ikaz etmemektedirler? Basın mensupları olarak bizler sosyal medya hesaplarından denk geldiğimizde gördüğümüz vefatları yayınlamaya çalışıyor vatandaşımızı bilgilendiriyoruz.

Bu birimdeki çalışan müdür veya idari personel gelen cenaze ile bilgileri alıp yayınlaması çok mu zordur?

İdari birimde çalışan müdür ve personel bir gün akşama kadar ne ile meşgul olurlar?

Yapmayın, bu memlekette herkes hemen hemen birbiri ile akraba, herkes vefat eden kişinin uzaktan veya yakından tanıdığı olur, cenazesine katılmaya salın ucundan tutmayı nasip edin onlara.

Velhasıl, orda akşama kadar boş boş oturup ehli keyf vaziyette kahvaltı sofrası donatmakla olmuyor bu işler. Günlük cenazeleri, adı, soyadı, nereli, hangi köylü, en yakın tanınmış akrabalarının ismi ve nerede defin edileceğini yazarsanız insanları bilgilendirmiş olursunuz,

Demek ki bir aydır cenazeler sizlerden gizli olarak gömülüyor ki sizlerin haberi yok.

Nevşehir belediyesi vefat ilanları diye arama motoruna yazarsanız gerçekleri görürsünüz. Aldığınız maaşınızı hak edin lütfen.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.