MADO
Muammer BAŞER
Köşe Yazarı
Muammer BAŞER
 

SORUMLU SADECE DR MEHMET SAVRAN MI?

Her seçilen Belediye Başkanı makama oturduğunda ve oturmadan önce vaatler verir, seçilir koltuğu oturur,  bir hışımla işlere koyulur, ama ne hikmetse en acilinden başlayalım zihniyeti yok olur, bir an önce vatandaşa çalıştığımı nasıl gösteririm zihniyeti ortaya çıkar, acil işler kenara koyulur ve başlanır şehir merkezinde değişiklik yapılmaya.  Evet, şehir merkezinde ana caddeye ikiye ayıran yolun duyarlı vatandaşlar tarafından karşıdan karşıya geçilip, orta refüjdeki çiçekler onlar tarafından çiğnendiği için acilen düzenleme yapılması gerekirdi ve yapıldı herkesten tam not aldı. 1999 yılında Belediye ve Milletvekili seçimleri öncesinde, bir partinin belediye başkanı adayı gazetecilere paşa konağında, yani şimdiki turizm müdürlüğünün olduğu binada yemek verdi, konuşmaya başladı ve Nevşehir’de ilk adayın konuşması ve ilk toplantı, aday çıktı ve “arkadaşlar göreve geldiğim günden itibaren şehrimizdeki tuvaletleri güzelleştireceğim” deyince, yanımda oturan gazeteci arkadaşım İlter Sağırsoy’a dönerek bu iş olmaz demiştim ve o aday seçimi  kazanamamıştı. Çünkü yapılacak icraat çok güzel ama ilk madde olmaması gerekirdi, zaten Nevşehirlide defe koyar çalar, abaaaaammmm ilk icraat tuvaletlermiş diye. Burada esas olan tuvalet kelimesinin ne kadar önemli olduğunu şimdi anlıyor ve o günkü konuşmayı yapan adayı tebrik etmek istiyorum, keşke Nevşehirlinin nabzına göre şerbet verseymiş, de bu vaadi göreve geldikten sonra ilk olarak yapsaymış. Nevşehir merkezinde özellikle yabancıların kullanacağı kaç tane temiz tuvalet bulunmaktadır? Bileniniz var mı? Bilemesinin çünkü yoktur, yurt dışından izne gelmiş ve çarşı merkezinde alışverişini yapan gurbetçi hemşerilerimiz başta olmak üzere, yerli turist kafileleri ve çarşı merkezinde alışveriş yapan yerli halkımız, bu ihtiyacını nerde ve nasıl karşılayacak? Bunu bana söylerimsiniz? Çok basit değil mi aslı arası tuvalet, ama bazen en önemli bir bir ihtiyaç olduğunu unutmamak gerekir. Evet, şimdi sorumlu sadece bugün görevde olan Dr. Mehmet Savran damı? Bütün sıkıntılarını, eksikliklerin sorumlusu Savran mı? Bu kadar trilyonluk yatırımlar yapılırken yıllardır, halen 1970 yıllarında rahmetli belediye Başkanı Mustafa parmaksızdan kalan Bekir efendi caminin tuvaletini kullanmakla meşgulüz. Okuyan arkadaşlarımız sanırım hak vereceklerdir okuma ihtiyacı duyan eski ve mevcut belediye başkanımız olayın ne kadar önemli olduğunun farkına varacaklardır. Fazla uzatmaya gerek yok acilen şehir merkezinin bazı noktalarına lüks, temiz ve ihalesi yapılarak çalıştırması özel firmaya verilecek tuvaletler ve lavabolar yapın daha fazla rezil etmeyin bizi hem dünyaya hem Türkiye’ye, Bize ne derler işte adı büyük kozanoğluyuz, barış şehriyiz, turizmin başkentiyiz değil mi ,? HAVAMIZ ÇOK ALLAHA ŞÜKÜR HAKLISINIZ ÖYLEYİZ
Ekleme Tarihi: 08 Ekim 2021 - Cuma
Muammer BAŞER

SORUMLU SADECE DR MEHMET SAVRAN MI?

Her seçilen Belediye Başkanı makama oturduğunda ve oturmadan önce vaatler verir, seçilir koltuğu oturur,  bir hışımla işlere koyulur, ama ne hikmetse en acilinden başlayalım zihniyeti yok olur, bir an önce vatandaşa çalıştığımı nasıl gösteririm zihniyeti ortaya çıkar, acil işler kenara koyulur ve başlanır şehir merkezinde değişiklik yapılmaya.

 Evet, şehir merkezinde ana caddeye ikiye ayıran yolun duyarlı vatandaşlar tarafından karşıdan karşıya geçilip, orta refüjdeki çiçekler onlar tarafından çiğnendiği için acilen düzenleme yapılması gerekirdi ve yapıldı herkesten tam not aldı.

1999 yılında Belediye ve Milletvekili seçimleri öncesinde, bir partinin belediye başkanı adayı gazetecilere paşa konağında, yani şimdiki turizm müdürlüğünün olduğu binada yemek verdi, konuşmaya başladı ve Nevşehir’de ilk adayın konuşması ve ilk toplantı, aday çıktı ve “arkadaşlar göreve geldiğim günden itibaren şehrimizdeki tuvaletleri güzelleştireceğim” deyince, yanımda oturan gazeteci arkadaşım İlter Sağırsoy’a dönerek bu iş olmaz demiştim ve o aday seçimi  kazanamamıştı. Çünkü yapılacak icraat çok güzel ama ilk madde olmaması gerekirdi, zaten Nevşehirlide defe koyar çalar, abaaaaammmm ilk icraat tuvaletlermiş diye. Burada esas olan tuvalet kelimesinin ne kadar önemli olduğunu şimdi anlıyor ve o günkü konuşmayı yapan adayı tebrik etmek istiyorum, keşke Nevşehirlinin nabzına göre şerbet verseymiş, de bu vaadi göreve geldikten sonra ilk olarak yapsaymış.

Nevşehir merkezinde özellikle yabancıların kullanacağı kaç tane temiz tuvalet bulunmaktadır? Bileniniz var mı? Bilemesinin çünkü yoktur, yurt dışından izne gelmiş ve çarşı merkezinde alışverişini yapan gurbetçi hemşerilerimiz başta olmak üzere, yerli turist kafileleri ve çarşı merkezinde alışveriş yapan yerli halkımız, bu ihtiyacını nerde ve nasıl karşılayacak? Bunu bana söylerimsiniz? Çok basit değil mi aslı arası tuvalet, ama bazen en önemli bir bir ihtiyaç olduğunu unutmamak gerekir.

Evet, şimdi sorumlu sadece bugün görevde olan Dr. Mehmet Savran damı? Bütün sıkıntılarını, eksikliklerin sorumlusu Savran mı? Bu kadar trilyonluk yatırımlar yapılırken yıllardır, halen 1970 yıllarında rahmetli belediye Başkanı Mustafa parmaksızdan kalan Bekir efendi caminin tuvaletini kullanmakla meşgulüz.

Okuyan arkadaşlarımız sanırım hak vereceklerdir okuma ihtiyacı duyan eski ve mevcut belediye başkanımız olayın ne kadar önemli olduğunun farkına varacaklardır.

Fazla uzatmaya gerek yok acilen şehir merkezinin bazı noktalarına lüks, temiz ve ihalesi yapılarak çalıştırması özel firmaya verilecek tuvaletler ve lavabolar yapın daha fazla rezil etmeyin bizi hem dünyaya hem Türkiye’ye,

Bize ne derler işte

adı büyük kozanoğluyuz, barış şehriyiz, turizmin başkentiyiz değil mi ,?

HAVAMIZ ÇOK ALLAHA ŞÜKÜR

HAKLISINIZ ÖYLEYİZ

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.