MADO
Muammer BAŞER
Köşe Yazarı
Muammer BAŞER
 

SAYIN SAVRAN, AT GOLÜ BİTSİN BU İŞ

Nevşehir turizmin yanında bir nakliyeci şehri, yıllardır adımız Nevşehir’in emektar şoförleri ile anılır Dünya çapında nakliye firmaları her zaman ya Nevşehir’den, yâda Nevşehirlilerden çıkmıştır. Ekmeklerini bin bir güçlükle hayatı pahasına kazanan şoför esnafının derdine çare yıllardır bulunmadı. Kimse ilgilenmedi, uzun yoldan geldikten sonra, kamyonunu veya tırını park edecek yer bulamadığından evinin kapısına kadar getirmekle çözümü buldu. Nevşehir mahallelerinin araları adeta kamyon ve tır parkına dönüşmüş, her sokakta üzeri yüklü veya boş tır ve kamyon görüntüleri şehrimize hiç yakışmıyor Çok zor olmasa gerek TİR garajı konusu yıllardır basına malzeme olur, yazılır, çizilir ama gelen belediye başkanları hep ayaklarına gelen topu dışarı atmakla meşgul oldular Bir dönem önceki belediye başkanı Rasim arı terminal yanında şehir merkezine çok yakın olmayan ama sanırım mecburen orası olması gerektiğini düşündüğü bir kamyon ve tır garajı projesini devreye soktu, alt yapısını hazırladı ama olmadı Olmadığının sebepleri garajın çok uzakta olması değil, yapılırken buraya gece yarısı gelecek olan şoför arkadaşlarımız evine ne ile gidecek? Buna çözüm basit olduğu halde yine kimse ilgilenmedi. Evet, çözüm basit, ama iş başına gelen her kim olursa olsun ben bilirim, benim yaptığım doğru mantığı ile gittiği için, basından veya şoför esnafından gelen tepkilere kulak tıkamışlardır. Evet, yapılacak iş basittir, şehir içi halk otobüslerinin çalıştığı saatler içeresinde problem yok, yoldan gelen şoför arkadaşımız aracını park eder ve evine halk otobüsü ile gider, otobüslerin mesaisi bittiğinde  belediye her saat başı çarşı ve bazı duraklara gidecek bir toplu taşıma aracı koyacak, her saat başı sabah halk otobüslerinin mesaiye başlama saatine kadar servisi koyacak, yoldan gelen ve gelecek olan şoför esnafı evet otobüs saat başı kalkıyor deyip kendini ona göre hazırlayacaktır. Bu çok zor olmasa gerekir, Nevşehir belediyesinde 1000 yakın personel çalışıyor sanırım bir tanesini bu iş için görevlendirir ve bu konuyu çözmüş olur, evet Sayın Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran şimdi top sizde topu dışarı atmayın ve artık, kale karşınızda atın golü ve bitsin bu iş.
Ekleme Tarihi: 01 Kasım 2021 - Pazartesi
Muammer BAŞER

SAYIN SAVRAN, AT GOLÜ BİTSİN BU İŞ

Nevşehir turizmin yanında bir nakliyeci şehri, yıllardır adımız Nevşehir’in emektar şoförleri ile anılır

Dünya çapında nakliye firmaları her zaman ya Nevşehir’den, yâda Nevşehirlilerden çıkmıştır. Ekmeklerini bin bir güçlükle hayatı pahasına kazanan şoför esnafının derdine çare yıllardır bulunmadı.

Kimse ilgilenmedi, uzun yoldan geldikten sonra, kamyonunu veya tırını park edecek yer bulamadığından evinin kapısına kadar getirmekle çözümü buldu.

Nevşehir mahallelerinin araları adeta kamyon ve tır parkına dönüşmüş, her sokakta üzeri yüklü veya boş tır ve kamyon görüntüleri şehrimize hiç yakışmıyor

Çok zor olmasa gerek

TİR garajı konusu yıllardır basına malzeme olur, yazılır, çizilir ama gelen belediye başkanları hep ayaklarına gelen topu dışarı atmakla meşgul oldular

Bir dönem önceki belediye başkanı Rasim arı terminal yanında şehir merkezine çok yakın olmayan ama sanırım mecburen orası olması gerektiğini düşündüğü bir kamyon ve tır garajı projesini devreye soktu, alt yapısını hazırladı ama olmadı

Olmadığının sebepleri garajın çok uzakta olması değil, yapılırken buraya gece yarısı gelecek olan şoför arkadaşlarımız evine ne ile gidecek? Buna çözüm basit olduğu halde yine kimse ilgilenmedi.

Evet, çözüm basit, ama iş başına gelen her kim olursa olsun ben bilirim, benim yaptığım doğru mantığı ile gittiği için, basından veya şoför esnafından gelen tepkilere kulak tıkamışlardır.

Evet, yapılacak iş basittir, şehir içi halk otobüslerinin çalıştığı saatler içeresinde problem yok, yoldan gelen şoför arkadaşımız aracını park eder ve evine halk otobüsü ile gider, otobüslerin mesaisi bittiğinde  belediye her saat başı çarşı ve bazı duraklara gidecek bir toplu taşıma aracı koyacak, her saat başı sabah halk otobüslerinin mesaiye başlama saatine kadar servisi koyacak, yoldan gelen ve gelecek olan şoför esnafı evet otobüs saat başı kalkıyor deyip kendini ona göre hazırlayacaktır.

Bu çok zor olmasa gerekir, Nevşehir belediyesinde 1000 yakın personel çalışıyor sanırım bir tanesini bu iş için görevlendirir ve bu konuyu çözmüş olur, evet Sayın Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran şimdi top sizde topu dışarı atmayın ve artık, kale karşınızda atın golü ve bitsin bu iş.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.