BELEDİYE
Muammer BAŞER
Köşe Yazarı
Muammer BAŞER
 

PROTOKOL MASASINA OTURSAN NE OLUR? OTURMASAN NE OLUR?

Yıl içerisinde kurum veya kuruluşların yaptıkları etkinliklerde çok özel olarak açılan protokol masalarına zamanından beri karşıyım. Ama adettendir, protokol için masa hazırlanır, yemekler öncelikle onlardan başlanır, çay servisi öncelikle onlardan başlanır ve masanın kenarında hali hazırda bir servis elemanı masadakilerin ani ihtiyaçları için hazır bulunur. Tamam diyelim ki adetler devam ediyor, peki protokol masasının kenarında kendine yer bulmak için simitçi kedisi gibi dolaşmak, nereye oturabilirim diye hesap yapmak neyin nesidir? Dedik ya adettendir diye, protokol masası kurulmuş, hazırlanmış, tamam ilin valisi, belediye başkanı, garnizon komutanı, rektör, baro başkanı gibi protokol listesinin başlarında olanlar otursun amenna diyelim, aslında oda yanlış, halkın içinden gelenler, gerektiğinde halk ile aynı masada yemek yiyip poz veren protokol mensupları , bu şekildeki bir yemekli veya kahvaltılı organizyonlarda halkin içinde onlarla beraber omuz omuza kahvaltısını veya yemeğini yemesi gerekir diye düşünüyorum. Protokol masasına otursan ne olur oturmasan ne olur? Kravat taksan ne olur, takmasan ne olur? Protokol masasının hemen yanında otursan ne olur, oturmasan ne olur? Devlet erkanı ile fotoğraf çektirsen ne olur, çektirmesen ne olur? Devlet adamları ile aynı kareye girmek için uğraş versen ne olur, vermesen ne olur? Bir kurumun başkanı olabilirsin, başkan olmak demek protokol masasına oturmak için can atmak anlamına gelmez, senin sana bağlı üyelerin var, arkadaşların var, gel onlarla omuz omuza aynı masada yemeğini ye ve sohbetini yap, başkan olmak onlardan üstün olmak anlamına gelmez. Bazı toplantılarda tabiri caiz ise Nevşehir’de söz sahibi olmuş, maddi bakımından şehrimizde ilk sıralara yerleşen iş adamları veya iş insanları bile protokol masalarında oturmayıp kendi arkadaşları ile birlikte oturmayı tercih etmişlerdir. Eeee sizlere ne oluyor, protokolde yer bulmak için can atanlar, orda olunca daha mı kaliteli insan olmuş oluyorsunuz? Protokol masalarında boy göstermek sizlere fayda sağlamaz, o masalarda görüntü vereceğinize kendi üyelerinizin, Nevşehir’in halkının gönlünde, kalbinde olmayı yeğleyin diyorum. Anlayanlar az dan çok anlasın
Ekleme Tarihi: 24 Nisan 2022 - Pazar
Muammer BAŞER

PROTOKOL MASASINA OTURSAN NE OLUR? OTURMASAN NE OLUR?

Yıl içerisinde kurum veya kuruluşların yaptıkları etkinliklerde çok özel olarak açılan protokol masalarına zamanından beri karşıyım.

Ama adettendir, protokol için masa hazırlanır, yemekler öncelikle onlardan başlanır, çay servisi öncelikle onlardan başlanır ve masanın kenarında hali hazırda bir servis elemanı masadakilerin ani ihtiyaçları için hazır bulunur.

Tamam diyelim ki adetler devam ediyor, peki protokol masasının kenarında kendine yer bulmak için simitçi kedisi gibi dolaşmak, nereye oturabilirim diye hesap yapmak neyin nesidir?

Dedik ya adettendir diye, protokol masası kurulmuş, hazırlanmış, tamam ilin valisi, belediye başkanı, garnizon komutanı, rektör, baro başkanı gibi protokol listesinin başlarında olanlar otursun amenna diyelim, aslında oda yanlış, halkın içinden gelenler, gerektiğinde halk ile aynı masada yemek yiyip poz veren protokol mensupları , bu şekildeki bir yemekli veya kahvaltılı organizyonlarda halkin içinde onlarla beraber omuz omuza kahvaltısını veya yemeğini yemesi gerekir diye düşünüyorum.

Protokol masasına otursan ne olur oturmasan ne olur?
Kravat taksan ne olur, takmasan ne olur?
Protokol masasının hemen yanında otursan ne olur, oturmasan ne olur?
Devlet erkanı ile fotoğraf çektirsen ne olur, çektirmesen ne olur?
Devlet adamları ile aynı kareye girmek için uğraş versen ne olur, vermesen ne olur?
Bir kurumun başkanı olabilirsin, başkan olmak demek protokol masasına oturmak için can atmak anlamına gelmez, senin sana bağlı üyelerin var, arkadaşların var, gel onlarla omuz omuza aynı masada yemeğini ye ve sohbetini yap, başkan olmak onlardan üstün olmak anlamına gelmez.

Bazı toplantılarda tabiri caiz ise Nevşehir’de söz sahibi olmuş, maddi bakımından şehrimizde ilk sıralara yerleşen iş adamları veya iş insanları bile protokol masalarında oturmayıp kendi arkadaşları ile birlikte oturmayı tercih etmişlerdir.

Eeee sizlere ne oluyor, protokolde yer bulmak için can atanlar, orda olunca daha mı kaliteli insan olmuş oluyorsunuz?

Protokol masalarında boy göstermek sizlere fayda sağlamaz, o masalarda görüntü vereceğinize kendi üyelerinizin, Nevşehir’in halkının gönlünde, kalbinde olmayı yeğleyin diyorum.
Anlayanlar az dan çok anlasın
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.