MADO

TURİZMCİYE AĞIR YAPTIRIM

Gündem 12.10.2023 - 12:31, Güncelleme: 12.10.2023 - 12:39
 

TURİZMCİYE AĞIR YAPTIRIM

Meclise sunulan yeni yasa teklifiyle Kapadokya’da sıvasını veya penceresini değiştirene 304 bin TL para cezası getirilecek.

Kapadokya’da sıvasını veya penceresini değiştirene 304 bin  TL cezaya ilişkin Meclise sunulan yeni yasa teklifi gündeme bomba gibi düştü.  Edinilen bilgilere göre; Meclise sunulan yeni yasa teklifiyle Kapadokya Alan Kanununa eklenen maddede, sit alanları ve tescilli alanlar dışındaki yerlerde de penceresinin malzemesini, boyutunu veya sıva malzemesini izinsiz değiştiren kişilere 304.bin TL para cezası getiriliyor. Arazi veya binanın sit alanlarında olması ve tescilli olması durumunda söz konusu cezalar daha da katmerlaniyor. • Döşeme ve tavan malzemelerinin değişimi 228 bin. • Dış cephe malzeme özelliklerinde, kapı ve pencerede boyut ve/veya malzeme değişikliği, dış cephe kaplaması değişimi, sıva raspası, yeni sıva, sıva niteliği, değiştirilmesi uygulamaları yapılması durumunda 304 bin  • İzinsiz çevre ve peyzaj düzenlemeleri kapsamında kent mobilyaları, hevkel, ikon, maket konulması, bitkilendirme, döşeme yapılması, bahçe duvarı veya çit yapılması durumunda 152 bin . Bu cezaları ödememek için sayılan işlemler yapılmadan önce izin alınması zorunlu olacak.
Meclise sunulan yeni yasa teklifiyle Kapadokya’da sıvasını veya penceresini değiştirene 304 bin TL para cezası getirilecek.

Kapadokya’da sıvasını veya penceresini değiştirene 304 bin  TL cezaya ilişkin Meclise sunulan yeni yasa teklifi gündeme bomba gibi düştü. 

Edinilen bilgilere göre; Meclise sunulan yeni yasa teklifiyle Kapadokya Alan Kanununa eklenen maddede, sit alanları ve tescilli alanlar dışındaki yerlerde de penceresinin malzemesini, boyutunu veya sıva malzemesini izinsiz değiştiren kişilere 304.bin TL para cezası getiriliyor. Arazi veya binanın sit alanlarında olması ve tescilli olması durumunda söz konusu cezalar daha da katmerlaniyor.

• Döşeme ve tavan malzemelerinin değişimi 228 bin.
• Dış cephe malzeme özelliklerinde, kapı ve pencerede boyut ve/veya malzeme değişikliği, dış cephe kaplaması değişimi, sıva raspası, yeni sıva, sıva niteliği, değiştirilmesi uygulamaları yapılması durumunda 304 bin 

• İzinsiz çevre ve peyzaj düzenlemeleri kapsamında kent mobilyaları, hevkel, ikon, maket konulması, bitkilendirme, döşeme yapılması, bahçe duvarı veya çit yapılması durumunda 152 bin .

Bu cezaları ödememek için sayılan işlemler yapılmadan önce izin alınması zorunlu olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.