MADO

TÜBİTAK 4004 PROJESİ AÇILIŞ PROGRAMI

Eğitim (Web Sitesi) - Web Sitesi | 07.09.2021 - 09:42, Güncelleme: 07.09.2021 - 09:42
 

TÜBİTAK 4004 PROJESİ AÇILIŞ PROGRAMI

NEVŞEHİR HALİL İNCEKARA BİLİM VE SANAT MERKEZİ TÜBİTAK 4004 PROJESİ AÇILIŞ PROGRAMI YAPILDI

Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projeleri kapsamında “Güzel Atlar Ülkesinde Doğaya Bilimsel ve Kültürel Bir Yolculuk -2” projesi açılış programı yapıldı. Programa Valimiz Sayın İnci SEZER BECEL, Nevşehir Milletvekili Sayın Yücel MENEKŞE, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Semih AKTEKİN, İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Murat DEMİR, Gazi Üniversitesi Öğretim elemanları Prof. Dr. Tahir ATICI, Prof. Dr. Uygar KANLI ve Prof. Dr. Hikmet KATIRCIOĞLU ve misafirler katıldı. Güzel Atlar Ülkesinde Doğaya Bilimsel ve Kültürel Bir Yolculuk projesi ilk olarak 2019 yılında Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Mahbup Ela YALÇIN’ın yürütücülüğünde İlimizde yapılan ilk TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi olmuştur. 2020 Yılında ise Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi adına, 121B 839 Numaralı Güzel Atlar Ülkesinde Doğaya Bilimsel ve Kültürel Bir Yolculuk -2 projesi TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanmıştır. Proje kapsamında 30 öğrenci doğa eğitimleri alanında birbirinden farklı birçok etkinliklerde yer alacaktır. Proje 06-12 Eylül tarihleri arasında Kapadokya, Kayseri Sultan Sazlığı ve Ihlara Vadisi’nde gerçekleştirilecektir. Bu projede, doğanın işleyişi hakkında temel bilgilere sahip, çevre sorunlarına karşı duyarlı, doğaya karşı olumlu davranış ve tutumları olan bilimsel bakış açısıyla bakabilen yenilikçi, girişimci, üretim odaklı becerilere sahip öğrencilerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Proje; Gazi Üniversitesi  ve Müdürlüğümüz ortaklığında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü, Nevşehir ve Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 7. Bölge Genel Müdürlüğü Kayseri Şube Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilecektir.  
NEVŞEHİR HALİL İNCEKARA BİLİM VE SANAT MERKEZİ TÜBİTAK 4004 PROJESİ AÇILIŞ PROGRAMI YAPILDI

Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projeleri kapsamında “Güzel Atlar Ülkesinde Doğaya Bilimsel ve Kültürel Bir Yolculuk -2” projesi açılış programı yapıldı. Programa Valimiz Sayın İnci SEZER BECEL, Nevşehir Milletvekili Sayın Yücel MENEKŞE, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Semih AKTEKİN, İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Murat DEMİR, Gazi Üniversitesi Öğretim elemanları Prof. Dr. Tahir ATICI, Prof. Dr. Uygar KANLI ve Prof. Dr. Hikmet KATIRCIOĞLU ve misafirler katıldı.

Güzel Atlar Ülkesinde Doğaya Bilimsel ve Kültürel Bir Yolculuk projesi ilk olarak 2019 yılında Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Mahbup Ela YALÇIN’ın yürütücülüğünde İlimizde yapılan ilk TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi olmuştur. 2020 Yılında ise Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi adına, 121B 839 Numaralı Güzel Atlar Ülkesinde Doğaya Bilimsel ve Kültürel Bir Yolculuk -2 projesi TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında 30 öğrenci doğa eğitimleri alanında birbirinden farklı birçok etkinliklerde yer alacaktır. Proje 06-12 Eylül tarihleri arasında Kapadokya, Kayseri Sultan Sazlığı ve Ihlara Vadisi’nde gerçekleştirilecektir. Bu projede, doğanın işleyişi hakkında temel bilgilere sahip, çevre sorunlarına karşı duyarlı, doğaya karşı olumlu davranış ve tutumları olan bilimsel bakış açısıyla bakabilen yenilikçi, girişimci, üretim odaklı becerilere sahip öğrencilerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

Proje; Gazi Üniversitesi  ve Müdürlüğümüz ortaklığında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü, Nevşehir ve Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 7. Bölge Genel Müdürlüğü Kayseri Şube Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilecektir.

 

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.