MADO

AVANOS IRMAK KENARI YIKIM KARARININ BELGESİNİ YAYINLIYORUZ

Gündem 06.09.2021 - 13:08, Güncelleme: 09.10.2021 - 11:58
 

AVANOS IRMAK KENARI YIKIM KARARININ BELGESİNİ YAYINLIYORUZ

AVANOS IRMAK KENARI YIKIM KARARININ BELGESİNİ YAYINLIYORUZ

Avanos ırmak kenarı kıyı koruma kanunu gereğince hangi yıllardan sonra yapılan yapılaşmaların bu yıkılma kararının içinde olacağı bilinmezken, bilinen bir şey varsa lokanta, cafe , ve ırmak kenarına yapılan evler için yıkılma kararının 31.12.2021 tarihine kadar uzatıldığını elimize geçen resmi yazı ile anlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da ırmak kenarı kanunu sebebiyle bu tür yapılaşmaların yıkılması gündeme gelmiş ama uygulanmamıştır. Irmak kenarında yapılan yapılaşmalara sadece halkın dinleneceği ve ücrete tabi olmayan yerler için yıkım kararı uygulanmamaktadır. Avanos ırmak kenarında ki yapılaşmalardan sonra Gülşehir ilçemizdeki yapılaşmalarla ilgili nasıl bir gelişme olacak merakla beklenmektedir. Avanos kaymakamlığı tarafından yazılan ve valilik tarafından 31.12.2021 tarihine kadar ertelenen resmi yazıyı yayınlıyoruz.  
AVANOS IRMAK KENARI YIKIM KARARININ BELGESİNİ YAYINLIYORUZ

Avanos ırmak kenarı kıyı koruma kanunu gereğince hangi yıllardan sonra yapılan yapılaşmaların bu yıkılma kararının içinde olacağı bilinmezken, bilinen bir şey varsa lokanta, cafe , ve ırmak kenarına yapılan evler için yıkılma kararının 31.12.2021 tarihine kadar uzatıldığını elimize geçen resmi yazı ile anlıyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda da ırmak kenarı kanunu sebebiyle bu tür yapılaşmaların yıkılması gündeme gelmiş ama uygulanmamıştır. Irmak kenarında yapılan yapılaşmalara sadece halkın dinleneceği ve ücrete tabi olmayan yerler için yıkım kararı uygulanmamaktadır. Avanos ırmak kenarında ki yapılaşmalardan sonra Gülşehir ilçemizdeki yapılaşmalarla ilgili nasıl bir gelişme olacak merakla beklenmektedir.

Avanos kaymakamlığı tarafından yazılan ve valilik tarafından 31.12.2021 tarihine kadar ertelenen resmi yazıyı yayınlıyoruz.

 

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.