MADO
ZÜHRE ALTAN
Köşe Yazarı
ZÜHRE ALTAN
 

Kadir Gecesinin Ruhu

  Bu gece büyük çoğunluk islam âleminin kabul ettiği Kadir gecesini yaşayacağız. Peki hiç düşündünüz mü neden son on günün tekli günleri ve neden 27. Günün gecesi? Burası çoğumuz için bir muaamma... Bir de şu açıdan bakalım bu olaya. Artık Ramazan orucuna vücudumuzun iyice alıştığı, ruhsal olarak artık bambaşka kapıların bize açıldığı dönemlerde gelir bu Kadir gecesi müjdesi. Aslında bir nevi dünya da ödül gibi. Bunca zamandır oruç tuttun, manevi olarak ilerledin, al bu da sana ödülün demesi gibi bir şey Rabbimiz in. Hani bin yıldan hayırlıdır derler ya, işte onun muhattabıdır Kadir gecesi. Bin yıldan ne anlaşılır? Burada ruh, bedenin oruç tutmasıyla, artık kendi varlığını beden denen hapisten bir nebze de olsa çıkarıp, bende burdayım demiştir tüm insanlığa. İşte bu nedenle bin yıldan hayırlıdır. Ruhunu keşfeden insan, zamanlar ötesinde olduğu için bin yıl metaforu kullanılmıştır. Bu mübarek Kadir gecesinde ruhumuzun varlığını keşfedip zamanlar ötesine geçmek dileğiyle. Hayırlı kandiller.
Ekleme Tarihi: 17 Nisan 2023 - Pazartesi
ZÜHRE ALTAN

Kadir Gecesinin Ruhu

 
Bu gece büyük çoğunluk islam âleminin kabul ettiği Kadir gecesini yaşayacağız.
Peki hiç düşündünüz mü neden son on günün tekli günleri ve neden 27. Günün gecesi? Burası çoğumuz için bir muaamma...
Bir de şu açıdan bakalım bu olaya. Artık Ramazan orucuna vücudumuzun iyice alıştığı, ruhsal olarak artık bambaşka kapıların bize açıldığı dönemlerde gelir bu Kadir gecesi müjdesi. Aslında bir nevi dünya da ödül gibi. Bunca zamandır oruç tuttun, manevi olarak ilerledin, al bu da sana ödülün demesi gibi bir şey Rabbimiz in. Hani bin yıldan hayırlıdır derler ya, işte onun muhattabıdır Kadir gecesi.
Bin yıldan ne anlaşılır? Burada ruh, bedenin oruç tutmasıyla, artık kendi varlığını beden denen hapisten bir nebze de olsa çıkarıp, bende burdayım demiştir tüm insanlığa. İşte bu nedenle bin yıldan hayırlıdır. Ruhunu keşfeden insan, zamanlar ötesinde olduğu için bin yıl metaforu kullanılmıştır. Bu mübarek Kadir gecesinde ruhumuzun varlığını keşfedip zamanlar ötesine geçmek dileğiyle.
Hayırlı kandiller.
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.