MADO
ZÜHRE ALTAN
Köşe Yazarı
ZÜHRE ALTAN
 

BURÇLAR VE 4 ELEMENT

"Biz insanı pişirilmiş balçıktan yarattık. " Buyruluyor. Bu ayet üzerinde hiç tefekkür ettiniz mi bilmiyorum ama sevgili Hocam Ayhan Özçimbit'in dile getirdiği burçların dört element ile özdeşleşmesi söz konusu. Aynı zamanda Empedeklos Dünya'nın dört elementten oluştuğunu öne süren ilk insandır. Peki o halde, Nedir bu dört element, denilince , Kur'an ayetinden yola çıkarak, bir şeyi pişirmek için hava ve ateşe ihtiyacımız var. Balçık olması için de su ve toprağa. Bu durumda dört elementin su, hava, toprak ve ateş olduğu ortaya çıkar. Peki burçlar ile ne alakası var derseniz onu da şöyle izah edeyim. Koç, Aslan ve Yay Burcu insanları daha atılgan, daha girişken ve daha ön planda olmayı severler. Haliyle bu burçlar ateş Elementini temsil etmektedirler. İkizler, Kova ve Terazi her ortamda bulunan, aranan ve mutlaka ortama bir farklılık katan insanlardır. Bunlar da tıpkı kolanyanın kokusunun tüm odaya yayılması gibi HAVA gurubu burçlardır. Boğa, Başak ve Oğlak, maddiyata düşkün, garantici ve daha ayakları sağlam basarak hareket eden burçlardır. Tıpkı TOPRAK gibi. Ve Yengeç, Akrep, Balık burcu insanları ortama göre şekillenen, deniz gibi derin ve maneviyatı güçlü burçlardır. Tıpkı Su gibi. İşte dört element ve burçlara etkisi. Elbette burada bahsettiğimiz bütün Koç'lar, Aslan'lar ve Yay'lar Ateş; Bütün İkizler, Teraziler ve Kovalar Hava, Bütün Boğalar, Başaklar, Oğlaklar Toprak, Bütün Yengeçler, Akrepler ve Balıklar Su DİYEMEYİZ. Çünkü bir insanı yalnızca kendi burcu etkilemez. Kişinin Astrolojik Haritasında on iki gezegen yani on iki burç vardır. Bir insanı bu gezegenlerin dizilişleri ve nerede olduğu etkiler. Biz Astrologların yaptığı iş, kişiyi ağırlıklı olarak hangi gezegenlerin etkilediğini bulup danışmanlık alan insana bu konuda öngörü sunmaktır.
Ekleme Tarihi: 15 Mayıs 2023 - Pazartesi
ZÜHRE ALTAN

BURÇLAR VE 4 ELEMENT

"Biz insanı pişirilmiş balçıktan yarattık. " Buyruluyor. Bu ayet üzerinde hiç tefekkür ettiniz mi bilmiyorum ama sevgili Hocam Ayhan Özçimbit'in dile getirdiği burçların dört element ile özdeşleşmesi söz konusu. Aynı zamanda Empedeklos Dünya'nın dört elementten oluştuğunu öne süren ilk insandır.
Peki o halde, Nedir bu dört element, denilince , Kur'an ayetinden yola çıkarak, bir şeyi pişirmek için hava ve ateşe ihtiyacımız var. Balçık olması için de su ve toprağa. Bu durumda dört elementin su, hava, toprak ve ateş olduğu ortaya çıkar. Peki burçlar ile ne alakası var derseniz onu da şöyle izah edeyim. Koç, Aslan ve Yay Burcu insanları daha atılgan, daha girişken ve daha ön planda olmayı severler. Haliyle bu burçlar ateş Elementini temsil etmektedirler. İkizler, Kova ve Terazi her ortamda bulunan, aranan ve mutlaka ortama bir farklılık katan insanlardır. Bunlar da tıpkı kolanyanın kokusunun tüm odaya yayılması gibi HAVA gurubu burçlardır. Boğa, Başak ve Oğlak, maddiyata düşkün, garantici ve daha ayakları sağlam basarak hareket eden burçlardır. Tıpkı TOPRAK gibi. Ve Yengeç, Akrep, Balık burcu insanları ortama göre şekillenen, deniz gibi derin ve maneviyatı güçlü burçlardır. Tıpkı Su gibi. İşte dört element ve burçlara etkisi. Elbette burada bahsettiğimiz bütün Koç'lar, Aslan'lar ve Yay'lar Ateş; Bütün İkizler, Teraziler ve Kovalar Hava, Bütün Boğalar, Başaklar, Oğlaklar Toprak, Bütün Yengeçler, Akrepler ve Balıklar Su DİYEMEYİZ. Çünkü bir insanı yalnızca kendi burcu etkilemez. Kişinin Astrolojik Haritasında on iki gezegen yani on iki burç vardır. Bir insanı bu gezegenlerin dizilişleri ve nerede olduğu etkiler. Biz Astrologların yaptığı iş, kişiyi ağırlıklı olarak hangi gezegenlerin etkilediğini bulup danışmanlık alan insana bu konuda öngörü sunmaktır.
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.