MADO
Ahmet Çelik
Köşe Yazarı
Ahmet Çelik
 

*CEHENNEMİN KALKANI, YÂ RAMAZÂN ELVEDÂ*

Her sene *Ramazânın son günü* ve *son saatlerinde* neler oluyor bilirmisiniz? Ramazânın son günü, *ikindi namâzından sonra akşam ezanına kadar,* Allahü teâlâ tüm Ramazân boyunca ateşten berâat verip affettiği kadar kulunu bağışlar. *Son günü ikindi namâzından iftâra kadar icâbet saatidir.* Ya'nî duâların kabûl vaktidir. Hiç bir duânın boş dönmediği anlardır. Bu anları güzel değerlendirenlere müjdeler olsun.*Çok duâ, tevbe ve istiğfar da bulunalım.* Resûlullah "sallallahü aleyhi ve sellem" bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurdular: *(Kim, Bayram günü, üçyüz def'a* "Sübhânallahi ve bi-hamdihî" *der ve bunu müslümânların mevtâlarına hediye ederse, her mü'minin kabrine bin nûr girer. O kişi vefât ettiği zamân, Allahü teâlâ kendisinin kabrine de bin nûr verir.)* [Taberânî] Böylece müslümân ölülere de bayram hediyesi verilmiş olur. Ramazân bayramı yaklaşıyor. *Bayramlar, afva mağfirete uğrayıp, günâhlardan kurtulma günleridir.* Dolayısıyla mü'minlerin sevinme günleridir. *Ramazân-ı şerîf gittiği için değil, günâhlarımız affolduğu için, büyük sevâb ve ni'mete kavuştuğumuz için bayram yapıyoruz. *Mü'minlerin hakîkî bayramı; *günâh işlemediği her gündür, îmânla öldüğü gündür, Cennette Allahü teâlânın rü'yetine kavuştuğu ve Peygamber efendimizi* "sallallahü aleyhi ve sellem" *gördüğü gündür.* Hakîkî bayram, Rabbimizin huzûruna yüz akıyla çıkabilmektir. Yâ Rabbî! *Tuttuğumuz oruçları kabûl eyle! Sen bizi Ramazân-ı şerîfin şefâatına nâil eyle! Ramazân-ı mübârek ayını râzı eden kullar zümresine bizi de dâhil eyle. Günâhlardan temizlenmiş olarak, bayrama kavuşmayı nasîb eyle.*Bayramınızı kutluyor,esenlikler diliyorum
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2022 - Pazar
Ahmet Çelik

*CEHENNEMİN KALKANI, YÂ RAMAZÂN ELVEDÂ*

Her sene *Ramazânın son günü* ve *son saatlerinde* neler oluyor bilirmisiniz?

Ramazânın son günü, *ikindi namâzından sonra akşam ezanına kadar,* Allahü teâlâ tüm Ramazân boyunca ateşten berâat verip affettiği kadar kulunu bağışlar.

*Son günü ikindi namâzından iftâra kadar icâbet saatidir.* Ya'nî duâların kabûl vaktidir. Hiç bir duânın boş dönmediği anlardır.

Bu anları güzel değerlendirenlere müjdeler olsun.*Çok duâ, tevbe ve istiğfar da bulunalım.*

Resûlullah "sallallahü aleyhi ve sellem" bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurdular:

*(Kim, Bayram günü, üçyüz def'a* "Sübhânallahi ve bi-hamdihî" *der ve bunu müslümânların mevtâlarına hediye ederse, her mü'minin kabrine bin nûr girer. O kişi vefât ettiği zamân, Allahü teâlâ kendisinin kabrine de bin nûr verir.)* [Taberânî]

Böylece müslümân ölülere de bayram hediyesi verilmiş olur.

Ramazân bayramı yaklaşıyor. *Bayramlar, afva mağfirete uğrayıp, günâhlardan kurtulma günleridir.* Dolayısıyla mü'minlerin sevinme günleridir.

*Ramazân-ı şerîf gittiği için değil, günâhlarımız affolduğu için, büyük sevâb ve ni'mete kavuştuğumuz için bayram yapıyoruz.

*Mü'minlerin hakîkî bayramı; *günâh işlemediği her gündür, îmânla öldüğü gündür, Cennette Allahü teâlânın rü'yetine kavuştuğu ve Peygamber efendimizi* "sallallahü aleyhi ve sellem" *gördüğü gündür.* Hakîkî bayram, Rabbimizin huzûruna yüz akıyla çıkabilmektir.

Yâ Rabbî! *Tuttuğumuz oruçları kabûl eyle! Sen bizi Ramazân-ı şerîfin şefâatına nâil eyle! Ramazân-ı mübârek ayını râzı eden kullar zümresine bizi de dâhil eyle. Günâhlardan temizlenmiş olarak, bayrama kavuşmayı nasîb eyle.*Bayramınızı kutluyor,esenlikler diliyorum

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.