Ahmet Çelik
Köşe Yazarı
Ahmet Çelik
 

DAVANIN DAVASI

   Bu kitap bence “ Türkün Kara Kitabı” Öyle bir dava ki “Davanın lideri” mahkeme salonuna girince, 532 ülkücü sanıkla beraber mahkeme heyetinin de ayağa kalkmak zorunda kaldığı bir davanın hikayesi: Bu davada yargılananlar “Türk milletinin mukadderatıdır. Türk milliyetçileridir” Peki bu davada suçlanan kimdi? Suçlayan kimdi?     Davanın bir numaralı sanığı Alparslan Türkeştir.. Çalışma masasının tam arkasında asılı duran “Dünya Türklüğünün yaşadığı yerler haritası da,  bu davanın 1 numaralı suç belgesiydi. Sınırları haritayı yapan Türkistan Türkünün kanıyla çizilmişti. Dosyaya suçlama belgesi olarak konulmuştur. 220 idam talepli 587 sanıklı bu davada her zaman olduğu gibi Türk Milliyetçileri yine yalnızdılar. Onlar için en acısı da bu davada hatta “milliyetçisi” oldukları milletin nezdinde de yalnızdılar. Kitapla bu dava bütün süreciyle bir belgesel kıvamında anlatılmış. Kitabın yükünü büyük ölçüde, TRT de Şef Prodüktör olarak çalıştığım yıllarda tanıdığımız Raşit Demirtaş ile Yargıtay Cumhuriyet Savcılığından emekli Mahir Durakoğlu paylaşmış. Kitap büyük ölçüde içerdeki Türk Milliyetçilerini anlatırken dışarda da davanın savunma hattındaki büyük mücadeleyi ve bu mücadelenin kahramanlarını da anlatmış.      Duruşmaların başlama aşamasında davayı yürütmek için Ankara  Necatibey semtinde  Av. Şahap HOMRİŞ  başkanlığında 50 avukattan oluşan bir büro kurulmuştur.      Bu sırada 1978 yılından beri İstanbul’a taşınmış bulunan MHP eski genel idari Kurulu üyelerinden Av.Şerafettin Yılmaz da durumundan vazife çıkararak Ankara’ya gelmişti. Alparslan Türkeş beyin vekaleti kendisindeydi ve avukatıydı.     Türk milliyetçilerini savunmak üzere ,  Ankara’ya gelen Av. Şerafettin beyin “bürosu”  bu davanın ayrılmaz bir parçası olup , öznesi haline gelmişti.      Türk Milliyetçilerinin  savunmanın kalesi haline gelen “BÜRO” ve Av. Şerafettin Yılmazın hikayesidir. Halen , Türk Kültürüne Hizmet Vakfının başkanlığını sürdüren Şerafettin Ağabeye “Davanın Davasındaki “ şerefli mücadelesindeki çabasına ve 100. Yıl da  100 kitap yayını ile Türk Kültürüne hizmetlerini alkışlıyor, kendisine minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum.     587 sanıklı , 220 si idamla yargılanan MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasını ilmik ilmik dokuyup bir belgesel titizliğiyle hazırlayan Raşit Demirtaş ve Mahir Durakoğlu da her türlü övgüyü hak ediyor. Ötüken yayınevi de her zamanki titizliği ele bir devrin belgeseli olan Davanın Davası adlı 908 sayfalık bu kitabı , okuyucuya sunuyor. Hayırlı olsun.                                      H.Ahmet Çelik
Ekleme Tarihi: 19 Ocak 2024 - Cuma
Ahmet Çelik

DAVANIN DAVASI


   Bu kitap bence “ Türkün Kara Kitabı” Öyle bir dava ki “Davanın lideri” mahkeme salonuna girince, 532 ülkücü sanıkla beraber mahkeme heyetinin de ayağa kalkmak zorunda kaldığı bir davanın hikayesi: Bu davada yargılananlar “Türk milletinin mukadderatıdır. Türk milliyetçileridir” Peki bu davada suçlanan kimdi? Suçlayan kimdi?
    Davanın bir numaralı sanığı Alparslan Türkeştir.. Çalışma masasının tam arkasında asılı duran “Dünya Türklüğünün yaşadığı yerler haritası da,  bu davanın 1 numaralı suç belgesiydi. Sınırları haritayı yapan Türkistan Türkünün kanıyla çizilmişti. Dosyaya suçlama belgesi olarak konulmuştur. 220 idam talepli 587 sanıklı bu davada her zaman olduğu gibi Türk Milliyetçileri yine yalnızdılar. Onlar için en acısı da bu davada hatta “milliyetçisi” oldukları milletin nezdinde de yalnızdılar. Kitapla bu dava bütün süreciyle bir belgesel kıvamında anlatılmış. Kitabın yükünü büyük ölçüde, TRT de Şef Prodüktör olarak çalıştığım yıllarda tanıdığımız Raşit Demirtaş ile Yargıtay Cumhuriyet Savcılığından emekli Mahir Durakoğlu paylaşmış. Kitap büyük ölçüde içerdeki Türk Milliyetçilerini anlatırken dışarda da davanın savunma hattındaki büyük mücadeleyi ve bu mücadelenin kahramanlarını da anlatmış. 
    Duruşmaların başlama aşamasında davayı yürütmek için Ankara  Necatibey semtinde  Av. Şahap HOMRİŞ  başkanlığında 50 avukattan oluşan bir büro kurulmuştur. 
    Bu sırada 1978 yılından beri İstanbul’a taşınmış bulunan MHP eski genel idari Kurulu üyelerinden Av.Şerafettin Yılmaz da durumundan vazife çıkararak Ankara’ya gelmişti. Alparslan Türkeş beyin vekaleti kendisindeydi ve avukatıydı.

    Türk milliyetçilerini savunmak üzere ,  Ankara’ya gelen Av. Şerafettin beyin “bürosu”  bu davanın ayrılmaz bir parçası olup , öznesi haline gelmişti. 
    Türk Milliyetçilerinin  savunmanın kalesi haline gelen “BÜRO” ve Av. Şerafettin Yılmazın hikayesidir. Halen , Türk Kültürüne Hizmet Vakfının başkanlığını sürdüren Şerafettin Ağabeye “Davanın Davasındaki “ şerefli mücadelesindeki çabasına ve 100. Yıl da  100 kitap yayını ile Türk Kültürüne hizmetlerini alkışlıyor, kendisine minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum.
    587 sanıklı , 220 si idamla yargılanan MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasını ilmik ilmik dokuyup bir belgesel titizliğiyle hazırlayan Raşit Demirtaş ve Mahir Durakoğlu da her türlü övgüyü hak ediyor. Ötüken yayınevi de her zamanki titizliği ele bir devrin belgeseli olan Davanın Davası adlı 908 sayfalık bu kitabı , okuyucuya sunuyor. Hayırlı olsun. 
                                    H.Ahmet Çelik

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.