MADO

YOK OLMADAN HEMEN

Nevşehir 27.04.2023 - 13:29, Güncelleme: 27.04.2023 - 23:41
 

YOK OLMADAN HEMEN

Gülşehir ilçesi Gökçe toprak köyünde Hititlerin 5000 yıl önce kullanmış olduğu hiyeroglif yazıları ve resimleri bugün artık insanlar tarafından yok edilmeye başlanmış, hazine avcıları tarafından deforme edilmişlerdir.

Göreme Açık Hava Müzesi veya başka ören yerlerindeki günümüze gelen tarihi eserlere sahip çıkan devletimiz, buralara nasıl sahipsiz bırakabilir.  Dağ başında herhangi bir önlem alınmadan duran bu yazılı kayalar bugün artık yok olmaya mahkûm duruma gelmiştir. Bölgemizin en değerli tarihi eseri konumunda olan bu yazı ve resimleri tarihin kıymetini bilmeyen insanlar tarafından kayaları matkap ile oyarak hazine aramışlar ve bu günümüze kadar gelen eserlerin acilen koruma altına alınması gerekmektedir. Kapadokya bölgesine gelen ziyaretçiler bir göreme açık hava müzesi veya bir yer altı şehrini gezmek için gelmemeleri gerekir, bu eserlerinyerli ve yabancı misafirlerin gezmesinin sağlanması gerekmektedir. Buradan yetkili mercilere sesleniyoruz, göz önünde olan eserleri korumaya çalışıyorsunuz, peki gözden uzak olanlar bölgeye miras kalmış eserler değilimdir? Bu eserleri her kim korumakla görevli ise cezalandırılmalıdır, Nevşehir merkezinde eski kiliseye paralar harcanarak restorasyonu yapılıp açılışa hazır hale getirenler bu eserinde reklamını yaparak ziyarete açılmasını ve gerekli olan bakımın yapılıp gelecek nesillere kalmasının sağlanması için ellerinden geleni yapmalıdırlar Konunun takipçisiyiz
Gülşehir ilçesi Gökçe toprak köyünde Hititlerin 5000 yıl önce kullanmış olduğu hiyeroglif yazıları ve resimleri bugün artık insanlar tarafından yok edilmeye başlanmış, hazine avcıları tarafından deforme edilmişlerdir.

Göreme Açık Hava Müzesi veya başka ören yerlerindeki günümüze gelen tarihi eserlere sahip çıkan devletimiz, buralara nasıl sahipsiz bırakabilir.  Dağ başında herhangi bir önlem alınmadan duran bu yazılı kayalar bugün artık yok olmaya mahkûm duruma gelmiştir.

Bölgemizin en değerli tarihi eseri konumunda olan bu yazı ve resimleri tarihin kıymetini bilmeyen insanlar tarafından kayaları matkap ile oyarak hazine aramışlar ve bu günümüze kadar gelen eserlerin acilen koruma altına alınması gerekmektedir.

Kapadokya bölgesine gelen ziyaretçiler bir göreme açık hava müzesi veya bir yer altı şehrini gezmek için gelmemeleri gerekir, bu eserlerinyerli ve yabancı misafirlerin gezmesinin sağlanması gerekmektedir.

Buradan yetkili mercilere sesleniyoruz, göz önünde olan eserleri korumaya çalışıyorsunuz, peki gözden uzak olanlar bölgeye miras kalmış eserler değilimdir? Bu eserleri her kim korumakla görevli ise cezalandırılmalıdır, Nevşehir merkezinde eski kiliseye paralar harcanarak restorasyonu yapılıp açılışa hazır hale getirenler bu eserinde reklamını yaparak ziyarete açılmasını ve gerekli olan bakımın yapılıp gelecek nesillere kalmasının sağlanması için ellerinden geleni yapmalıdırlar

Konunun takipçisiyiz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.