MADO

Nevşehir ilçeleri ve kasabalarından depremzedelere yardım harekâtı

Nevşehir 07.02.2023 - 13:05, Güncelleme: 07.02.2023 - 16:00
 

Nevşehir ilçeleri ve kasabalarından depremzedelere yardım harekâtı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde meydana gelen ve Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da birçok binanın yıkılması ile sonuçlanan deprem sonrası Nevşehir'de Kaymakamlıklar, Belediyeler, ilçeler ve beldeler yardım için seferber oldu.

Gülşehir belediyesi deprem haberinin alınmasıyla birlikte depremzedelere yardım için harekete geçen yerel yönetimlerden biriydi.   3 iş makinesi ve 20 personelini yardım faaliyetlerine katılmak üzere deprem bölgesine gönderdiklerini kaydeden Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, "Gülşehir'imize teşekkür ediyorum. Deprem bölgesine yardım tırımız yola çıkacak. Kardeşlerimi gördükçe tüm bu zorlukların üstesinden geleceğimize olan inancım artıyor. Birlikte güçlüyüz, tüm bu zor günleri yine birlikte aşacağız. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Nevşehir Valiliğimizin talimatıyla AFAD ile birlikte çalışmalara katılmak üzere Gülşehir Belediyesi olarak üç iş makinenizi ve 20 personelimizi deprem bölgesine uğurladık. İş makinelerimizin taşınmasında desteklerini esirgemeyen firmalarımıza teşekkür eder, personelimize çalışmalarında kolaylıklar dileriz" şeklinde konuştu.   Kaymaklı kasabasında da belediyenin organizasyonunda halk depremzedelere ulşatırabilmek için belediye ekipleri seferber edildi. Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, "Teşekkürler Kaymaklı. Depremzedelere vatandaşlarımızın desteği akın akın devam ediyor. Belediye ekiplerimiz yardım malzemelerini kabul edecek getiremeyecek vatandaşlarımızın evlerinden ekiplerimiz alacak. Her gün Valiliğimiz koordinasyon ekibine teslim edilecek. Lütfen ikinci el, kullanılmış malzemeler getirmeyelim. Herkesin hayrını Rabbim kabul etsin. Allah bu aziz millete inşallah bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.   Ortahisar kasabasında ise belediyenin öncülüğünde deprem bölgesine yardım için seferberlik başlatıldı.   Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, "Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza nakdi veya ayni yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın, yardımlarını kasabamızdaki en yakın Camiye ulaştırması önemle rica olunur. Ayni yardımlarda; standart gıda kolisi, tüp, katalitik, battaniye, yatak, eldiven, bere, atkı ve mont önceliklidir.  Toplanan yardımlar Belediyemiz tarafından AFAD İl Müdürlüğüne teslim edilecektir" ifadelerini kullandı.  
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde meydana gelen ve Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da birçok binanın yıkılması ile sonuçlanan deprem sonrası Nevşehir'de Kaymakamlıklar, Belediyeler, ilçeler ve beldeler yardım için seferber oldu.

Gülşehir belediyesi deprem haberinin alınmasıyla birlikte depremzedelere yardım için harekete geçen yerel yönetimlerden biriydi.  

3 iş makinesi ve 20 personelini yardım faaliyetlerine katılmak üzere deprem bölgesine gönderdiklerini kaydeden Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, "Gülşehir'imize teşekkür ediyorum. Deprem bölgesine yardım tırımız yola çıkacak. Kardeşlerimi gördükçe tüm bu zorlukların üstesinden geleceğimize olan inancım artıyor. Birlikte güçlüyüz, tüm bu zor günleri yine birlikte aşacağız. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Nevşehir Valiliğimizin talimatıyla AFAD ile birlikte çalışmalara katılmak üzere Gülşehir Belediyesi olarak üç iş makinenizi ve 20 personelimizi deprem bölgesine uğurladık. İş makinelerimizin taşınmasında desteklerini esirgemeyen firmalarımıza teşekkür eder, personelimize çalışmalarında kolaylıklar dileriz" şeklinde konuştu.  

Kaymaklı kasabasında da belediyenin organizasyonunda halk depremzedelere ulşatırabilmek için belediye ekipleri seferber edildi.

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, "Teşekkürler Kaymaklı. Depremzedelere vatandaşlarımızın desteği akın akın devam ediyor. Belediye ekiplerimiz yardım malzemelerini kabul edecek getiremeyecek vatandaşlarımızın evlerinden ekiplerimiz alacak. Her gün Valiliğimiz koordinasyon ekibine teslim edilecek. Lütfen ikinci el, kullanılmış malzemeler getirmeyelim. Herkesin hayrını Rabbim kabul etsin. Allah bu aziz millete inşallah bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.  

Ortahisar kasabasında ise belediyenin öncülüğünde deprem bölgesine yardım için seferberlik başlatıldı.  

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, "Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza nakdi veya ayni yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın, yardımlarını kasabamızdaki en yakın Camiye ulaştırması önemle rica olunur. Ayni yardımlarda; standart gıda kolisi, tüp, katalitik, battaniye, yatak, eldiven, bere, atkı ve mont önceliklidir.  Toplanan yardımlar Belediyemiz tarafından AFAD İl Müdürlüğüne teslim edilecektir" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.