MADO

ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

Nevşehir 06.02.2023 - 09:33, Güncelleme: 06.02.2023 - 09:44
 

ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

Nevşehir, Kapadokya ile bütünleşmiş büyük şehirler arasında egzotik ve gizemliliğini kaybetmemiş, yaşamı, yaşam alanı, güzel şehir. Kimine acılarla anılarla kimine büyük mutluluklarla, umut veren şehir...

Konumuz ölüm kavşağı olarak geçen Uçhisar kavşağı ile ilgili. Bu yollar ne kadar daha can alacak, canlar yakacak bilinmez. Buna dur demenin günü gelmedi mi sizce de?  Ve bu kavşağın acı bir hikayesi;.                            Nevşehir’in değerli esnaflarından Yasemen ciçekçiliğin sahibi Mustafa Dizdar’in da bu kavşakta yapmış olduğu kazada doğumu yaklaşan bebeği ile birlikte hayat arkadaşı vefat etmiş kendi ise yaralanmıştı. Ölüm kavşağındaki elim kaza  sene 1996’da meydana gelmiş  ama o günden bugüne yüzlerce daha kaza olmuş, yetkililer önlem almamıştir. Uçhisar kavşağında kaybettiğimiz Yasemen 9 aylık hamile idi. Ertesi gün oğlu Görkemi kucağına alacakti.  Mutluluklarına mutluluk katacağı yıllar sürecek bir yuvanın Yasemeni,  o gün ise son yolculuğuna uğurlandı. Mekânı cennet olsun.       Daha sonra bu kavşak bir öğrenci aracıni hedef aldi. Acılara acılar kattı ve  kazalar artarak devam etti. Köprülü kavsak kazaları minimale indirilip daha da güvenli sürüş imkânı verilebilir mi? Yetkililer bu güzel şehrin ölüm kavşaklarını tekrar gözden geçirip, Nevşehir’e yakışan yollar yapabilir mi?    Yazımı Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir sözü ile noktalamak isterim: " Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, yol onun üzerinden geçer. Sen dağ olmaya heveslenme, asla gururlanma yol ol ki herkes senin üzerinden geçerken, sen dağların bile üzerinden gecesin"..      Allaha emanet olunuz..
Nevşehir, Kapadokya ile bütünleşmiş büyük şehirler arasında egzotik ve gizemliliğini kaybetmemiş, yaşamı, yaşam alanı, güzel şehir. Kimine acılarla anılarla kimine büyük mutluluklarla, umut veren şehir...

Konumuz ölüm kavşağı olarak geçen Uçhisar kavşağı ile ilgili. Bu yollar ne kadar daha can alacak, canlar yakacak bilinmez. Buna dur demenin günü gelmedi mi sizce de?  Ve bu kavşağın acı bir hikayesi;.                          
 Nevşehir’in değerli esnaflarından Yasemen ciçekçiliğin sahibi Mustafa Dizdar’in da bu kavşakta yapmış olduğu kazada doğumu yaklaşan bebeği ile birlikte hayat arkadaşı vefat etmiş kendi ise yaralanmıştı. Ölüm kavşağındaki elim kaza  sene 1996’da meydana gelmiş  ama o günden bugüne yüzlerce daha kaza olmuş, yetkililer önlem almamıştir.
Uçhisar kavşağında kaybettiğimiz Yasemen 9 aylık hamile idi. Ertesi gün oğlu Görkemi kucağına alacakti.  Mutluluklarına mutluluk katacağı yıllar sürecek bir yuvanın Yasemeni,  o gün ise son yolculuğuna uğurlandı. Mekânı cennet olsun.      

Daha sonra bu kavşak bir öğrenci aracıni hedef aldi. Acılara acılar kattı ve  kazalar artarak devam etti.

Köprülü kavsak kazaları minimale indirilip daha da güvenli sürüş imkânı verilebilir mi?

Yetkililer bu güzel şehrin ölüm kavşaklarını tekrar gözden geçirip, Nevşehir’e yakışan yollar yapabilir mi?   

Yazımı Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir sözü ile noktalamak isterim: " Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, yol onun üzerinden geçer. Sen dağ olmaya heveslenme, asla gururlanma yol ol ki herkes senin üzerinden geçerken, sen dağların bile üzerinden gecesin"..
     Allaha emanet olunuz..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.