MADO

DOĞA KATİLİNE ÇEVRECİ BAŞKAN’DAN VETO

Gündem 09.08.2021 - 21:13, Güncelleme: 09.10.2021 - 12:14
 

DOĞA KATİLİNE ÇEVRECİ BAŞKAN’DAN VETO

BAŞKAN BAYRAKDAR,”GÖLÜN ORTASINA GÜNEŞ PANELLERİ KONULMASINI İSTEMİYORUZ”

Bayramhacı Baraj Gölü üzerinde, dört devasa yüzen güneş enerjisi paneli kurmak için Enerji Bakanlığı’na başvuran  Yıldırım Şirketler Grubu bünyesindeki Senerji Enerji AŞ’nin bu girişimine Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar karşı çıktı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet  Çolakbayrakdar, Bayramhacı Baraj Gölü üzerinde yapılması düşünülen ve bunun için yasal başvurunun yapıldığı yüzen güneş enerjisi panelleri projesinin doğaya zarar vereceğine inanan bölge halkıyla aynı düşündüğünü açıklayarak Bayramhacılıların yüreğine su serpti. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar nehabernevsehir.com haber sitesi imtiyaz sahibi ve köşe yazarı İlter Sağırsoy’a  yaptığı özel açıklamada,  “Biz Bayramhacı baraj gölüne yüzen güneş panelleri konulmasını istemiyor, bu konuda bölge halkıyla aynı düşünüyoruz. Bölge halkının bu haklı itirazının ve projeye karşı çıkışının yanındayız. Her ne kadar bakanlığa proje onayı için başvurulmuşsa da, bu doğal ortamın ortasına, bu panellerin konulmasını, çevre özellikleri,  turisttik  gelişim ve değerler ile  hayvan ve bitki çeşitliliğini de öncelikle ve de özellikle hesaba katarak, bunların da asla zarar görmemesi için, doğal hayatın korunması adına , bu yüzen güneş panelleri sisteminin Bayramhacı  Baraj Gölü’nde uygulanmasını kesinlikle istemiyor ve karşı çıkıyoruz, projeye çok açık olarak söylüyorum ki olumlu bakmıyoruz. Buradaki güzellikleri daha da geliştirerek, buranın turisttik değerlerinin ve yaban hayatının daha da çeşitlendirilmesini sağlayarak, gelecek kuşaklara buraları koruyarak aktarmak bizlerin insanlık görevidir. “ dedi.
BAŞKAN BAYRAKDAR,”GÖLÜN ORTASINA GÜNEŞ PANELLERİ KONULMASINI İSTEMİYORUZ”

Bayramhacı Baraj Gölü üzerinde, dört devasa yüzen güneş enerjisi paneli kurmak için Enerji Bakanlığı’na başvuran  Yıldırım Şirketler Grubu bünyesindeki Senerji Enerji AŞ’nin bu girişimine Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar karşı çıktı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet  Çolakbayrakdar, Bayramhacı Baraj Gölü üzerinde yapılması düşünülen ve bunun için yasal başvurunun yapıldığı yüzen güneş enerjisi panelleri projesinin doğaya zarar vereceğine inanan bölge halkıyla aynı düşündüğünü açıklayarak Bayramhacılıların yüreğine su serpti.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar nehabernevsehir.com haber sitesi imtiyaz sahibi ve köşe yazarı İlter Sağırsoy’a  yaptığı özel açıklamada,  “Biz Bayramhacı baraj gölüne yüzen güneş panelleri konulmasını istemiyor, bu konuda bölge halkıyla aynı düşünüyoruz. Bölge halkının bu haklı itirazının ve projeye karşı çıkışının yanındayız. Her ne kadar bakanlığa proje onayı için başvurulmuşsa da, bu doğal ortamın ortasına, bu panellerin konulmasını, çevre özellikleri,  turisttik  gelişim ve değerler ile  hayvan ve bitki çeşitliliğini de öncelikle ve de özellikle hesaba katarak, bunların da asla zarar görmemesi için, doğal hayatın korunması adına , bu yüzen güneş panelleri sisteminin Bayramhacı  Baraj Gölü’nde uygulanmasını kesinlikle istemiyor ve karşı çıkıyoruz, projeye çok açık olarak söylüyorum ki olumlu bakmıyoruz. Buradaki güzellikleri daha da geliştirerek, buranın turisttik değerlerinin ve yaban hayatının daha da çeşitlendirilmesini sağlayarak, gelecek kuşaklara buraları koruyarak aktarmak bizlerin insanlık görevidir. “ dedi.

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.