MADO

Cihannüma Akademi “İlk Ders” Programı Düzenlendi

Nevşehir 16.10.2022 - 19:06, Güncelleme: 17.10.2022 - 06:12
 

Cihannüma Akademi “İlk Ders” Programı Düzenlendi

“Çağımızda Münevver Olma” temalı “İlk Ders” panelinde; moderatörlük görevini Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Sağlam üstlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin Cihannüma Akademi programı açılışı kapsamındaki “İlk Ders” paneline konuşmacı olarak katıldı. Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve diğer kurumların destekleri ile Cihannüma Bursa Temsilciliği’nin tertip ettiği açılış programına, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekili ve önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten ve Ahmet Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, STK Genel Merkez ve Bursa Şubelerinin de yanı sıra diğer akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış programı kapsamında yapılan konuşmaların ardından “İlk Ders” paneline geçildi. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği “Çağımızda Münevver Olma” temalı “İlk Ders” panelinde; moderatörlük görevini Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Sağlam üstlendi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un katılımlarıyla “Çağımızda Münevver Olma” temalı “İlk Ders” paneli gerçekleştirildi. Panel kapsamında yaptığı konuşmada münevver olmanın toplumsal sorumluluk ve tarihsel bağlamından söz eden Rektör Aktekin, ülkemizin istikbali ve nesillerimizin eğitimleri sürecinde gerçek münevverlerin toplumsal rolüne değindi. Cihannüma Akademi programı kapsamında toplam 16 hafta sürecek eğitimler Bursa Merinos Kongre Kültür Merkezinde hafta sonları gerçekleştirilecek. 300 kişilik kontenjan için yapılacak mülakatların ardından programa katılmaya hak kazanan öğrenciler hem eğitimler hem de eğitim bursları ile desteklenecek. Cihannüma Akademi programının, gençlerin gelişimine ve toplumsal meselelere bakışına katkı sağlaması bekleniyor. Program katılımcı ve destekçilere hatıra plaketleri sunumu ile sona erdi.  
“Çağımızda Münevver Olma” temalı “İlk Ders” panelinde; moderatörlük görevini Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Sağlam üstlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin Cihannüma Akademi programı açılışı kapsamındaki “İlk Ders” paneline konuşmacı olarak katıldı.

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve diğer kurumların destekleri ile Cihannüma Bursa Temsilciliği’nin tertip ettiği açılış programına, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekili ve önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten ve Ahmet Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, STK Genel Merkez ve Bursa Şubelerinin de yanı sıra diğer akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış programı kapsamında yapılan konuşmaların ardından “İlk Ders” paneline geçildi. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği “Çağımızda Münevver Olma” temalı “İlk Ders” panelinde; moderatörlük görevini Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Sağlam üstlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un katılımlarıyla “Çağımızda Münevver Olma” temalı “İlk Ders” paneli gerçekleştirildi.

Panel kapsamında yaptığı konuşmada münevver olmanın toplumsal sorumluluk ve tarihsel bağlamından söz eden Rektör Aktekin, ülkemizin istikbali ve nesillerimizin eğitimleri sürecinde gerçek münevverlerin toplumsal rolüne değindi.

Cihannüma Akademi programı kapsamında toplam 16 hafta sürecek eğitimler Bursa Merinos Kongre Kültür Merkezinde hafta sonları gerçekleştirilecek. 300 kişilik kontenjan için yapılacak mülakatların ardından programa katılmaya hak kazanan öğrenciler hem eğitimler hem de eğitim bursları ile desteklenecek. Cihannüma Akademi programının, gençlerin gelişimine ve toplumsal meselelere bakışına katkı sağlaması bekleniyor.

Program katılımcı ve destekçilere hatıra plaketleri sunumu ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.