MADO

Yürüyüş Yapıldı

Gündem 21.08.2022 - 21:39, Güncelleme: 22.08.2022 - 09:02
 

Yürüyüş Yapıldı

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İçişleri Bakanlığı Danışmanı Ali Arif Özzeybek, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Bahittin Murat Yakın, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Gülşehir Kaymakamı Şeyma Polat Balak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir

Düşünce ve öğretileriyle asırlardır sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik ve barışı öğütleyen Hacı Bektaş Veli’yi en doğru şekilde anlatmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde “Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım Gençlik Kampı” programı kapsamında Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Hırka Dağı yürüyüşü gerçekleştirildi. Hırka Dağı yürüyüşüne Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İçişleri Bakanlığı Danışmanı Ali Arif Özzeybek, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Bahittin Murat Yakın, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Gülşehir Kaymakamı Şeyma Polat Balak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, protokol üyeleri ve çok sayıda genç katıldı. Ecdadımızdan aldığımız ilham ile Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerinde Ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizin bir araya getirilerek sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik, barış, ahlak ve dürüstlük gibi değerlerin genç kuşaklara aktarılması ve Hünkar Hacı Bektaş Velinin menkıbelerine konu olan Hırka Dağının öneminin daha yakın anlaşılması amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Hırka Dağı yürüyüşünün sonunda protokol üyeleri ve gençlere tarihi, milli ve manevi duygularını perçinlemek amacıyla Hacıbektaş Müzesi Arkeoloğu tarafından “Hırka Dağının Önemi, Tarihi Süreci ve Ardıç Ağacı” hakkında bilgilendirme yapıldı. Akabinde Vali Becel, protokol üyeleri ve gençler doğaya 200 adet kınalı keklik salınımının ardından Hırka Dağı eteklerine ağaç dikti.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İçişleri Bakanlığı Danışmanı Ali Arif Özzeybek, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Bahittin Murat Yakın, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Gülşehir Kaymakamı Şeyma Polat Balak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir

Düşünce ve öğretileriyle asırlardır sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik ve barışı öğütleyen Hacı Bektaş Veli’yi en doğru şekilde anlatmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde “Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım Gençlik Kampı” programı kapsamında Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Hırka Dağı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Hırka Dağı yürüyüşüne Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İçişleri Bakanlığı Danışmanı Ali Arif Özzeybek, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Bahittin Murat Yakın, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Gülşehir Kaymakamı Şeyma Polat Balak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, protokol üyeleri ve çok sayıda genç katıldı.

Ecdadımızdan aldığımız ilham ile Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerinde Ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizin bir araya getirilerek sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik, barış, ahlak ve dürüstlük gibi değerlerin genç kuşaklara aktarılması ve Hünkar Hacı Bektaş Velinin menkıbelerine konu olan Hırka Dağının öneminin daha yakın anlaşılması amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Hırka Dağı yürüyüşünün sonunda protokol üyeleri ve gençlere tarihi, milli ve manevi duygularını perçinlemek amacıyla Hacıbektaş Müzesi Arkeoloğu tarafından “Hırka Dağının Önemi, Tarihi Süreci ve Ardıç Ağacı” hakkında bilgilendirme yapıldı.

Akabinde Vali Becel, protokol üyeleri ve gençler doğaya 200 adet kınalı keklik salınımının ardından Hırka Dağı eteklerine ağaç dikti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.