MADO

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DÜNYA TURİZM ÖRGÜTÜNDEN ÜRGÜP İLÇESİ MUSTAFAPAŞA KÖYÜNE ÖDÜL

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.12.2021 - 11:02, Güncelleme: 03.12.2021 - 11:02
 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DÜNYA TURİZM ÖRGÜTÜNDEN ÜRGÜP İLÇESİ MUSTAFAPAŞA KÖYÜNE ÖDÜL

Turizmi kırsal kalkınma, dönüşüm ve toplum refahı için pozitif bir güç haline getirme hedefiyle 2021 yılında "En İyi Turizm Köyleri Girişimi" başlatan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Türkiye'den iki kırsal turizm destinasyonunu ödüle layık gördü. Bu iki köyden birisi olan Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü İspanya’nın başkenti Madrid'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 24. Genel Kurulu'nda ödülünü İlçe Kaymakamı Mehmet MARAŞLI’ın katılımları ile aldı. Ürgüp Mustafapaşa köyü 75 ülkeden yapılan 175 başvuru  içerisinden ödüle layık görülen destinasyonlar arasına girmeyi başardı. Yarışmada 32 ülkeden, toplam 44 kırsal turizm destinasyonu ayırt edici doğal ve kültürel özellikleri, korunmuş geleneksel yaşam tarzı ile sürdürülebilir ve kapsayıcı kırsal ekonomik faaliyetlere ilişkin kapasiteleri neticesinde bu unvanı taşımaya uygun bulundu. BMDTÖ 24. Genel Kurulu'nda Türkiye'yi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un başkanlık ettiği heyet temsil ederken, bu heyette Taraklı Kaymakamı Halis Haciismailoğlu ile Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı da yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının değerlendirmeleri neticesinde 2021 yılı için iletilen başvurular arasında bulunan Ürgüp/Mustafapaşa  destinasyonu, tamamen bağımsız ve uluslararası  değerlendirme kurulunun titiz çalışmaları neticesinde söz konusu ödülü almaya layık görüldü. Bu önemli ödülün alınmasına müteakip bir açıklama yapan Ürgüp Kaymakamı Mehmet MARAŞLI, ‘’ Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün Ülkemizden ödüle layık gördüğü iki köyden birisinin ilçemizde olmasının gurur verici bir durum olduğunu ve yaşadığımız coğrafyada köylerimizin dahi ne kadar önemli olduğunun bu güzide ödülle birlikte bir kez daha tescil edildiğini belirterek; Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 24. Genel Kurulunun değerlendirme sürecinde önemle üzerinde durduğu, kültürel ve doğal kaynaklar,  kültürel kaynakların tanıtımı ve korunması,  ekonomik sürdürülebilirlik,  sosyal sürdürülebilirlik,  çevresel sürdürülebilirlik,  turizm potansiyeli ve kalkınma ile değer zinciri entegrasyonu,  yönetişim ve turizmin önceliklendirilmesi, altyapı, sağlık ve güvenlik başlıklarının hepsinden başarılı bir biçimde geçerek ödüle layık görülen köyümüzü ve köyümüze sahip çıkarak kültürümüzü yaşatan tüm yerel etken ve aktörlerimizi tebrik ediyor, almış olduğumuz bu ödülün başta köyümüz ve ilçemiz olmak üzere İlimiz ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dedi.

Turizmi kırsal kalkınma, dönüşüm ve toplum refahı için pozitif bir güç haline getirme hedefiyle 2021 yılında "En İyi Turizm Köyleri Girişimi" başlatan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Türkiye'den iki kırsal turizm destinasyonunu ödüle layık gördü. Bu iki köyden birisi olan Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü İspanya’nın başkenti Madrid'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 24. Genel Kurulu'nda ödülünü İlçe Kaymakamı Mehmet MARAŞLI’ın katılımları ile aldı.

Ürgüp Mustafapaşa köyü 75 ülkeden yapılan 175 başvuru  içerisinden ödüle layık görülen destinasyonlar arasına girmeyi başardı. Yarışmada 32 ülkeden, toplam 44 kırsal turizm destinasyonu ayırt edici doğal ve kültürel özellikleri, korunmuş geleneksel yaşam tarzı ile sürdürülebilir ve kapsayıcı kırsal ekonomik faaliyetlere ilişkin kapasiteleri neticesinde bu unvanı taşımaya uygun bulundu.

BMDTÖ 24. Genel Kurulu'nda Türkiye'yi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un başkanlık ettiği heyet temsil ederken, bu heyette Taraklı Kaymakamı Halis Haciismailoğlu ile Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı da yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının değerlendirmeleri neticesinde 2021 yılı için iletilen başvurular arasında bulunan Ürgüp/Mustafapaşa  destinasyonu, tamamen bağımsız ve uluslararası  değerlendirme kurulunun titiz çalışmaları neticesinde söz konusu ödülü almaya layık görüldü.

Bu önemli ödülün alınmasına müteakip bir açıklama yapan Ürgüp Kaymakamı Mehmet MARAŞLI, ‘’ Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün Ülkemizden ödüle layık gördüğü iki köyden birisinin ilçemizde olmasının gurur verici bir durum olduğunu ve yaşadığımız coğrafyada köylerimizin dahi ne kadar önemli olduğunun bu güzide ödülle birlikte bir kez daha tescil edildiğini belirterek; Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 24. Genel Kurulunun değerlendirme sürecinde önemle üzerinde durduğu, kültürel ve doğal kaynaklar,  kültürel kaynakların tanıtımı ve korunması,  ekonomik sürdürülebilirlik,  sosyal sürdürülebilirlik,  çevresel sürdürülebilirlik,  turizm potansiyeli ve kalkınma ile değer zinciri entegrasyonu,  yönetişim ve turizmin önceliklendirilmesi, altyapı, sağlık ve güvenlik başlıklarının hepsinden başarılı bir biçimde geçerek ödüle layık görülen köyümüzü ve köyümüze sahip çıkarak kültürümüzü yaşatan tüm yerel etken ve aktörlerimizi tebrik ediyor, almış olduğumuz bu ödülün başta köyümüz ve ilçemiz olmak üzere İlimiz ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dedi.

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.