MADO

NEVÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ, NEVŞEHİRLİ ÂLİMLERİN HATIRASINI YAD EDİYOR

Nevşehir 24.04.2024 - 15:44, Güncelleme: 24.04.2024 - 15:44
 

NEVÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ, NEVŞEHİRLİ ÂLİMLERİN HATIRASINI YAD EDİYOR

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 26-27 Nisan 2024 tarihlerinde "Nevşehirli Âlimler Sempozyumu"na ev sahipliği yapacak.

Nevşehir’in kültürel ve ilmi mirasına ışık tutacak bu önemli etkinlik, Nevşehir’in yetiştirdiği değerli bilim insanları ve mutasavvıfların eserleri ve düşünceleri üzerine odaklanacak. Sempozyumun açılışı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş ve Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin'in konuşmalarıyla yapılacak. Nevşehir Valisi Ali Fidan'ın da bir konuşma yapması bekleniyor. Etkinlik, Prof. Dr. Ferruh Özpilavcı'nın "Şehirlerin İlim Tarihinde Yazmaların Rolü" başlıklı açılış konferansı ile başlayacak. İki gün sürecek olan sempozyum, Gülşehrî’nin edebi mirası ve felsefesi ile Hacı Bektaş Veli’nin tasavvufî düşüncesi gibi konuları ele alacak. Çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler, Nevşehirli ilim adamlarının eserlerini ve fikirlerini geniş bir yelpazede tartışacaklar. Sempozyum, Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini keşfetme fırsatı sunan bir gezi programı ile son bulacak. Bu kapsamlı etkinlik, Nevşehir’in zengin ilmi ve kültürel tarihine dair derinlemesine bir bakış sunmayı vaat ediyor. Katılımcılar, Nevşehir'in tarih boyunca ilim ve fikir dünyasına katkılarını keşfetme imkanı bulacaklar.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 26-27 Nisan 2024 tarihlerinde "Nevşehirli Âlimler Sempozyumu"na ev sahipliği yapacak.

Nevşehir’in kültürel ve ilmi mirasına ışık tutacak bu önemli etkinlik, Nevşehir’in yetiştirdiği değerli bilim insanları ve mutasavvıfların eserleri ve düşünceleri üzerine odaklanacak.

Sempozyumun açılışı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş ve Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin'in konuşmalarıyla yapılacak. Nevşehir Valisi Ali Fidan'ın da bir konuşma yapması bekleniyor. Etkinlik, Prof. Dr. Ferruh Özpilavcı'nın "Şehirlerin İlim Tarihinde Yazmaların Rolü" başlıklı açılış konferansı ile başlayacak.

İki gün sürecek olan sempozyum, Gülşehrî’nin edebi mirası ve felsefesi ile Hacı Bektaş Veli’nin tasavvufî düşüncesi gibi konuları ele alacak. Çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler, Nevşehirli ilim adamlarının eserlerini ve fikirlerini geniş bir yelpazede tartışacaklar. Sempozyum, kapadokya haberleri">Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini keşfetme fırsatı sunan bir gezi programı ile son bulacak.

Bu kapsamlı etkinlik, Nevşehir’in zengin ilmi ve kültürel tarihine dair derinlemesine bir bakış sunmayı vaat ediyor. Katılımcılar, Nevşehir'in tarih boyunca ilim ve fikir dünyasına katkılarını keşfetme imkanı bulacaklar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.