MADO

BİR ÖĞRETMENE BU YAPILMAZ

Nevşehir 24.04.2024 - 15:03, Güncelleme: 24.04.2024 - 15:03
 

BİR ÖĞRETMENE BU YAPILMAZ

Nevşehir’de eğitim veren Özel Altınyıldız İlkokulunda öğretmenlik yapan Güler Menekşe iddiaya göre yaka paça okul dışına atıldı.

Nehabernevsehir haber merkezine açıklamalarda bulunan Menekşe, okuldan yaka paça atıldığını iddia etti. Menekşe yaptığı açıklamada “Okul idaresi tarafından bir takım iddialar öne sürülerek güvenlik ve idareciler tarafından okul dışına çıkarıldım. Tüm özel eşyalarımı almama bile müsaade etmediler. Okuldan alacağım ücretleri bile neredeyse yarısını ödemeyi önerdiler. Hiçbir hukuki gerekçe olmadan okuldan atılmam sonrasında özellikle öğrencilerim mağdur oldu. Yıl sonuna az bir süre kalmasına rağmen öğrencilere başka bir öğretmen görevlendirdiler. Özlük haklarımı vermemek için benim istifa dilekçesi vermemi istediler. Bende yaptığım görüşmede okuldan istifa etmediğimi ve görevime dönmek istediğimi söyledim. Buna rağmen okula alınmayacağım söylendi. Bende Altınyızdız kolejinin bu tutumu karşısında savcılığa suç duyurusunda bulundum ve yasal haklarımın tarafıma verilmesini talep ettim” şeklinde konuştu.  İddialarına devam eden Güler Menekşe; asgari ücret üzerindeki alacaklarının bankaya yatırılmak yerine elden ödeme yapıldığını da söyledi. Menekşe “maaş farklarımız banka hesaplarımıza yatırılmak yerine elden ödeme yapılıyor. Bu sayede okul yönetimi vergi kaçırmış oluyor. Bu durumu da gerekli yerlere a şikayet ettim. Umarım yetkililer bu konuda gereğini yapar” dedi. Telefon ile görüştüğümüz okul yönetimi de konu hakkında her hangi bir yazılı ve ya sözlü açıklama yapmayacaklarını belirterek adı geçen öğretmenin derslerine gelmediği için gerekli tutanak tutularak sözleşmesinin fesh edildiğini belirtti.  Altınyıldız koleji yönetimi ile İlkokul Öğretmeni Güler Menekşe arasındaki bu anlaşmazlığı şimdi yargı çözecek.
Nevşehir’de eğitim veren Özel Altınyıldız İlkokulunda öğretmenlik yapan Güler Menekşe iddiaya göre yaka paça okul dışına atıldı.

Nehabernevsehir haber merkezine açıklamalarda bulunan Menekşe, okuldan yaka paça atıldığını iddia etti. Menekşe yaptığı açıklamada “Okul idaresi tarafından bir takım iddialar öne sürülerek güvenlik ve idareciler tarafından okul dışına çıkarıldım. Tüm özel eşyalarımı almama bile müsaade etmediler. Okuldan alacağım ücretleri bile neredeyse yarısını ödemeyi önerdiler. Hiçbir hukuki gerekçe olmadan okuldan atılmam sonrasında özellikle öğrencilerim mağdur oldu. Yıl sonuna az bir süre kalmasına rağmen öğrencilere başka bir öğretmen görevlendirdiler. Özlük haklarımı vermemek için benim istifa dilekçesi vermemi istediler. Bende yaptığım görüşmede okuldan istifa etmediğimi ve görevime dönmek istediğimi söyledim. Buna rağmen okula alınmayacağım söylendi. Bende Altınyızdız kolejinin bu tutumu karşısında savcılığa suç duyurusunda bulundum ve yasal haklarımın tarafıma verilmesini talep ettim” şeklinde konuştu. 

İddialarına devam eden Güler Menekşe; asgari ücret üzerindeki alacaklarının bankaya yatırılmak yerine elden ödeme yapıldığını da söyledi. Menekşe “maaş farklarımız banka hesaplarımıza yatırılmak yerine elden ödeme yapılıyor. Bu sayede okul yönetimi vergi kaçırmış oluyor. Bu durumu da gerekli yerlere a şikayet ettim. Umarım yetkililer bu konuda gereğini yapar” dedi.
Telefon ile görüştüğümüz okul yönetimi de konu hakkında her hangi bir yazılı ve ya sözlü açıklama yapmayacaklarını belirterek adı geçen öğretmenin derslerine gelmediği için gerekli tutanak tutularak sözleşmesinin fesh edildiğini belirtti. 
Altınyıldız koleji yönetimi ile İlkokul Öğretmeni Güler Menekşe arasındaki bu anlaşmazlığı şimdi yargı çözecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.