MADO

SEL FELAKETİNDE KGK'NDEN KAZAKİSTAN'A DESTEK

Gündem 23.04.2024 - 12:06, Güncelleme: 23.04.2024 - 12:06
 

SEL FELAKETİNDE KGK'NDEN KAZAKİSTAN'A DESTEK

Küresel Gazeteciler Konseyi, Kazakistan'ın kuzeydoğusunda yaşanan şiddetli sel felaketinin etkileriyle ilgili bir açıklama yayınladı.

 Felaket sonucunda 10 binden fazla ev sular altında kalırken, 100 binden fazla insan mağdur durumda bulunuyor. Ölü, yaralı ve kayıp haberleri de gelmekte. Konsey, Kazak üyeleri ve meslektaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu belirterek, gerekli yardım ve desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. Açıklamada ayrıca, Kardeş Kazak halkına taziyelerini ileten Konsey, geçmiş olsun dileklerini iletti ve Allah'tan, felaketzedelere yardım etmesini diledi. Küresel Gazeteciler Konseyi, Kazakistan'a olan desteğini sürdüreceğini vurgulayarak, felaketin etkilerinin en kısa sürede hafifletilmesi için gereken her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.
Küresel Gazeteciler Konseyi, Kazakistan'ın kuzeydoğusunda yaşanan şiddetli sel felaketinin etkileriyle ilgili bir açıklama yayınladı.

 Felaket sonucunda 10 binden fazla ev sular altında kalırken, 100 binden fazla insan mağdur durumda bulunuyor. Ölü, yaralı ve kayıp haberleri de gelmekte.

Konsey, Kazak üyeleri ve meslektaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu belirterek, gerekli yardım ve desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. Açıklamada ayrıca, Kardeş Kazak halkına taziyelerini ileten Konsey, geçmiş olsun dileklerini iletti ve Allah'tan, felaketzedelere yardım etmesini diledi.

Küresel Gazeteciler Konseyi, Kazakistan'a olan desteğini sürdüreceğini vurgulayarak, felaketin etkilerinin en kısa sürede hafifletilmesi için gereken her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.