EĞİTİMCİ YAZAR VAKKASOĞLU RAMAZAN SOHBETLERİ PROGRAMINA KONUK OLDU

Nevşehir 24.03.2024 - 04:59, Güncelleme: 24.03.2024 - 04:59
 

EĞİTİMCİ YAZAR VAKKASOĞLU RAMAZAN SOHBETLERİ PROGRAMINA KONUK OLDU

Nevşehir Belediyesi’nin ‘Kültür ve Sanat Günleri’ kapsamında Ramazan ayına özel hazırladığı Ramazan Sohbetleri programının bu haftaki konuğu Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu oldu.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan Kültür ve Sanat Etkinlik Takvimi devam ediyor. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programın bu haftaki konuğu Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu oldu. “Ramazan Medeniyeti” konulu söyleşide Vakkasoğlu, katılımcılara ramazan ayının toplumdaki önemini anlattı. Vakkasoğlu; “İyi insan olmak eşittir iyi Müslüman olmaktır. Son zamanlarda adının başında bir takım unvanları bulunan İlahiyatçı dostlarımız bile bunu yanlış anlatıyorlar. Ne diyorlar? ‘Din tabi önemlidir de önce insan olmak lazım. İnsan olamadıysan din bir işe yaramaz’ diyorlar. Bu manada konuşmalara sakın itibar etmeyin. Ya din ayrı insanlık ayrı mı? İkisi aynı değil mi? ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ diyen peygamberimiz değil mi? İnsan olmak ayrı mı? Böyle bir şey olmaz. Dini anlamamaktır bu. Bütün ibadetlerin amacı bizi iyi insan yapmaktır. Maalesef bunu çarpıtıyoruz. Dinin tarifini yapanlar yapmış. Amarika’yı yeniden keşfetmeyelim. “ dedi.
Nevşehir Belediyesi’nin ‘Kültür ve Sanat Günleri’ kapsamında Ramazan ayına özel hazırladığı Ramazan Sohbetleri programının bu haftaki konuğu Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu oldu.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan Kültür ve Sanat Etkinlik Takvimi devam ediyor. kapadokya haberleri">Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programın bu haftaki konuğu Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu oldu.

“Ramazan Medeniyeti” konulu söyleşide Vakkasoğlu, katılımcılara ramazan ayının toplumdaki önemini anlattı. Vakkasoğlu; “İyi insan olmak eşittir iyi Müslüman olmaktır. Son zamanlarda adının başında bir takım unvanları bulunan İlahiyatçı dostlarımız bile bunu yanlış anlatıyorlar. Ne diyorlar? ‘Din tabi önemlidir de önce insan olmak lazım. İnsan olamadıysan din bir işe yaramaz’ diyorlar. Bu manada konuşmalara sakın itibar etmeyin. Ya din ayrı insanlık ayrı mı? İkisi aynı değil mi? ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ diyen peygamberimiz değil mi? İnsan olmak ayrı mı? Böyle bir şey olmaz. Dini anlamamaktır bu. Bütün ibadetlerin amacı bizi iyi insan yapmaktır. Maalesef bunu çarpıtıyoruz. Dinin tarifini yapanlar yapmış. Amarika’yı yeniden keşfetmeyelim. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.