RAMAZAN SOHBETLERİ’NİN KONUĞU BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU OLDU

Nevşehir 17.03.2024 - 05:41, Güncelleme: 17.03.2024 - 05:41
 

RAMAZAN SOHBETLERİ’NİN KONUĞU BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU OLDU

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ramazan Sohbetleri’ programının konuğu ünlü yazar Bahadır Yenişehirlioğlu oldu.

  Nevşehir, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kültür ve Sanat Günleri’ kapsamında Türkiye’nin önde gelen isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Etkinliklerin ‘Ramazan Sohbetleri’ bölümünde, Payitaht 'Abdülhamid' dizisinde canlandırdığı “Tahsin Paşa” karakteriyle dikkatleri çeken, oyuncu, hukukçu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu Nevşehirlilerle bir araya geldi. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın da katıldığı programda konuşan Yenişehirlioğlu, “Esnaf eskiden bir örtü serer camiye giderdi şimdi gidemiyor. Sadaka taşından kimse hırsızlık yapmazdı şimdi koyamıyoruz. Yalanı çok söyler hale geldik. Fitneye çok çabuk uyuyoruz. Küresel güçlerin aklımızı karıştırmasına fırsat veriyoruz. İnsan insanın kurdu oldu neden? Çünkü okumuyoruz. Lütfen herkes yüreğine dürüstçe cevap versin. En azından Mübarek Ramazan ayındayız. ‘Oku’ denen kitabın kaç sayfasını okudunuz bugüne kadar? Günde kaç sayfa Kur’an okuyorsunuz? Okuyup, idrak edip, davranışlarınıza geçirmek için mücadele ediyorsunuz? Yüreğinize verdiğiniz cevap sizi tatmin ediyorsa ne mutlu. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına. İşte bu yüzden biz örtü seremiyoruz artık üç kilit vuruyoruz. Sırtımızı kimseye dönemiyoruz arkadan hançerleniriz diye. Hırs, fitne, dedikodu ne kadar kirletti bizi. Tekrar ana kaynağa dönmemiz lazım. Kusuru başkalarında arayıp durmayalım. O zaman Türkiye daha yaşanılabilir bir Türkiye olacak. Yollar, barajlar, savaş uçakları her şey yapılıyor ama bizim insan kalitesini yükseltmemiz lazım. Sosyal medyalar, televizyonlar aklımızı öyle bulandırıyor ki üç, beş saat harcadığımız telefonda vakte acımıyoruz ama iki Kur’an okumuyoruz. Sonra ‘Müslümanız’ diyoruz.” dedi. Yenişehirlioğlu, konuşmasının ardından okuyucuları için kitaplarını imzalayarak katılımcılarla fotoğraf çektirdi.      
Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ramazan Sohbetleri’ programının konuğu ünlü yazar Bahadır Yenişehirlioğlu oldu.

 

Nevşehir, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kültür ve Sanat Günleri’ kapsamında Türkiye’nin önde gelen isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Etkinliklerin ‘ Ramazan Sohbetleri’ bölümünde, Payitaht 'Abdülhamid' dizisinde canlandırdığı “Tahsin Paşa” karakteriyle dikkatleri çeken, oyuncu, hukukçu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu Nevşehirlilerle bir araya geldi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın da katıldığı programda konuşan Yenişehirlioğlu, “Esnaf eskiden bir örtü serer camiye giderdi şimdi gidemiyor. Sadaka taşından kimse hırsızlık yapmazdı şimdi koyamıyoruz. Yalanı çok söyler hale geldik. Fitneye çok çabuk uyuyoruz. Küresel güçlerin aklımızı karıştırmasına fırsat veriyoruz. İnsan insanın kurdu oldu neden? Çünkü okumuyoruz. Lütfen herkes yüreğine dürüstçe cevap versin. En azından Mübarek Ramazan ayındayız. ‘Oku’ denen kitabın kaç sayfasını okudunuz bugüne kadar? Günde kaç sayfa Kur’an okuyorsunuz? Okuyup, idrak edip, davranışlarınıza geçirmek için mücadele ediyorsunuz? Yüreğinize verdiğiniz cevap sizi tatmin ediyorsa ne mutlu. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına. İşte bu yüzden biz örtü seremiyoruz artık üç kilit vuruyoruz. Sırtımızı kimseye dönemiyoruz arkadan hançerleniriz diye. Hırs, fitne, dedikodu ne kadar kirletti bizi. Tekrar ana kaynağa dönmemiz lazım. Kusuru başkalarında arayıp durmayalım. O zaman Türkiye daha yaşanılabilir bir Türkiye olacak. Yollar, barajlar, savaş uçakları her şey yapılıyor ama bizim insan kalitesini yükseltmemiz lazım. Sosyal medyalar, televizyonlar aklımızı öyle bulandırıyor ki üç, beş saat harcadığımız telefonda vakte acımıyoruz ama iki Kur’an okumuyoruz. Sonra ‘Müslümanız’ diyoruz.” dedi.

Yenişehirlioğlu, konuşmasının ardından okuyucuları için kitaplarını imzalayarak katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.