ŞAKA DEGİL GERÇEK

Eğitim 02.03.2024 - 22:53, Güncelleme: 04.03.2024 - 16:57
 

ŞAKA DEGİL GERÇEK

Nevşehir’in Kuyulu Tatlar İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda teknoloji tasarım dersinde 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin makarna yapımıyla uğraşması, eğitim sistemi üzerinde ciddi soru işaretleri bırakıyor.

 Dünya genelinde uzay bilimi, robot teknolojisi ve yenilikçi teknolojik gelişmelerle ilgili eğitim alan çocukların sayısı artarken, Nevşehir'de Kuyulu Tatlar İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda  öğrencilerin hala basit mutfak aktiviteleriyle meşgul olması dikkat çekiyor. Avrupa ve Japonya gibi ülkelerde çocuklar, geleceğin teknolojik liderleri olabilmek adına uzay bilimi ve robot teknolojisi gibi alanlarda eğitim alıyorlar. Ancak, Nevşehir’deki belirli okullarda, teknoloji tasarım dersinde öğrencilerin makarna yapımına odaklanması, eleştiri oklarını çekiyor. Eğitim uzmanları, teknoloji tasarım dersinin, öğrencilere geleceğin teknolojik gelişmelerine dair beceriler kazandırmak adına kullanılması gerektiğini vurguluyor. Öğrencilere daha ileri düzeyde teknolojik beceriler kazandırmak ve onları geleceğin teknoloji liderleri olarak yetiştirmek yerine Nevşehir’in Kuyulu Tatlar İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda makarna yapılıyor. Gülermisin ağlarmısın?
Nevşehir’in Kuyulu Tatlar İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda teknoloji tasarım dersinde 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin makarna yapımıyla uğraşması, eğitim sistemi üzerinde ciddi soru işaretleri bırakıyor.

 Dünya genelinde uzay bilimi, robot teknolojisi ve yenilikçi teknolojik gelişmelerle ilgili eğitim alan çocukların sayısı artarken, Nevşehir'de Kuyulu Tatlar İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda  öğrencilerin hala basit mutfak aktiviteleriyle meşgul olması dikkat çekiyor.

Avrupa ve Japonya gibi ülkelerde çocuklar, geleceğin teknolojik liderleri olabilmek adına uzay bilimi ve robot teknolojisi gibi alanlarda eğitim alıyorlar. Ancak, Nevşehir’deki belirli okullarda, teknoloji tasarım dersinde öğrencilerin makarna yapımına odaklanması, eleştiri oklarını çekiyor.

Eğitim uzmanları, teknoloji tasarım dersinin, öğrencilere geleceğin teknolojik gelişmelerine dair beceriler kazandırmak adına kullanılması gerektiğini vurguluyor. Öğrencilere daha ileri düzeyde teknolojik beceriler kazandırmak ve onları geleceğin teknoloji liderleri olarak yetiştirmek yerine Nevşehir’in Kuyulu Tatlar İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda makarna yapılıyor.

Gülermisin ağlarmısın?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.