’FARELER VE İNSANLAR’ NEVÜ’DE SAHNELENECEK

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.02.2024 - 10:30, Güncelleme: 24.02.2024 - 14:57
 

’FARELER VE İNSANLAR’ NEVÜ’DE SAHNELENECEK

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İzmir Devlet Tiyatrosu bünyesinde John Steinbeck’in kaleme aldığı, Zeynep Avcı’nın çevirdiği ve Gökhan Kocaoğlu’nun yönettiği ’Fareler ve İnsanlar’ adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de tiyatro severlerle buluşacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm bölge müdürlüklerince NEVÜ’de her ay düzenli olarak temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından 2023-2024 eğitim- öğretim yılının yedinci tiyatro gösterimi 27 Şubat 2024 tarihlerinde saat: 20.00’de ’Fareler ve İnsanlar’ adlı tiyatro oyunu ile devam edecek. NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda düzenli olarak sahnelenecek tiyatro etkinliği biletleri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Biletini Al: https://biletinial.com/tr-tr/tiyatro/fareler-ve-insanlar-dt adresinden temin edilecek. Tiyatronun Konusu: Dünya edebiyatının önemli eserlerinden biri olan ’Fareler ve İnsanlar’, insan doğasının derinliklerine inen ve duygusal bir yolculuğa davet eden unutulmaz bir tiyatro deneyimi sunuyor. John Steinbeck birbirlerine zıt iki arkadaşın; zeki, ufak tefek ve çevik George ile iriyarı, güçlü ve aklı kıt Lennie’nin hikayesini anlatıyor. Sırtlarında battaniyeleriyle yollara düşen bu ikili, umutla iş ararken Salinas Vadisi’nde bir çiftlikte karar kılarlar. Burada hayallerini gerçekleştirme planları yapmaya başlarlar ancak küçük bir toprak parçası alıp çiftçilik yaparak kendi kendilerine yetme fikri, beklenmedik olaylarla karşılaştıklarında çatallanan yollara sapar. "Fareler ve İnsanlar", Büyük Bunalım döneminde yaşayan tarım işçilerinin zorluklarını ve insan doğasının karmaşıklığını ele alır. Oyun, insanların umutlarına ve hayallerine nasıl sıkı sıkıya bağlı kaldığını aynı zamanda bu hayallerin nasıl çöktüğünü gösteren etkileyici bir hikaye sunar. İzleyiciler, George ve Lennie’nin duygusal yolculuğuna eşlik ederken, hayatlarındaki umut ve kayıpların izlerini sürecek ve kendi iç dünyalarına da bir ayna tutma fırsatını bulacaklar.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İzmir Devlet Tiyatrosu bünyesinde John Steinbeck’in kaleme aldığı, Zeynep Avcı’nın çevirdiği ve Gökhan Kocaoğlu’nun yönettiği ’Fareler ve İnsanlar’ adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de tiyatro severlerle buluşacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm bölge müdürlüklerince NEVÜ’de her ay düzenli olarak temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından 2023-2024 eğitim- öğretim yılının yedinci tiyatro gösterimi 27 Şubat 2024 tarihlerinde saat: 20.00’de ’Fareler ve İnsanlar’ adlı tiyatro oyunu ile devam edecek. NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda düzenli olarak sahnelenecek tiyatro etkinliği biletleri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Biletini Al: https://biletinial.com/tr-tr/tiyatro/fareler-ve-insanlar-dt adresinden temin edilecek.

Tiyatronun Konusu:
Dünya edebiyatının önemli eserlerinden biri olan ’Fareler ve İnsanlar’, insan doğasının derinliklerine inen ve duygusal bir yolculuğa davet eden unutulmaz bir tiyatro deneyimi sunuyor. John Steinbeck birbirlerine zıt iki arkadaşın; zeki, ufak tefek ve çevik George ile iriyarı, güçlü ve aklı kıt Lennie’nin hikayesini anlatıyor. Sırtlarında battaniyeleriyle yollara düşen bu ikili, umutla iş ararken Salinas Vadisi’nde bir çiftlikte karar kılarlar. Burada hayallerini gerçekleştirme planları yapmaya başlarlar ancak küçük bir toprak parçası alıp çiftçilik yaparak kendi kendilerine yetme fikri, beklenmedik olaylarla karşılaştıklarında çatallanan yollara sapar. "Fareler ve İnsanlar", Büyük Bunalım döneminde yaşayan tarım işçilerinin zorluklarını ve insan doğasının karmaşıklığını ele alır. Oyun, insanların umutlarına ve hayallerine nasıl sıkı sıkıya bağlı kaldığını aynı zamanda bu hayallerin nasıl çöktüğünü gösteren etkileyici bir hikaye sunar. İzleyiciler, George ve Lennie’nin duygusal yolculuğuna eşlik ederken, hayatlarındaki umut ve kayıpların izlerini sürecek ve kendi iç dünyalarına da bir ayna tutma fırsatını bulacaklar.

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.