MADO

TEBRİK EDİYORUZ

Nevşehir 31.12.2023 - 12:11, Güncelleme: 31.12.2023 - 13:39
 

TEBRİK EDİYORUZ

Tarihi eserleri onarım yapan Türkiye’nin sayılı müteahhit firmalarından Nevşehir merkezli Avcı inşaat sahibi Erdal Avcı Türkiye’nin gözde yerlerinden birinin restorasyonunu yapmıştır.

Ankara’da Pembe köşkünde bulunduğu ve öğünden bu güne tüm Cumhurbaşkanlarına ev sahipliği yapan Çankaya Cumhurbaşkanlığı köşkü, Atatürk Evi müze olarak işlevini devam etmekte olup restorasyonu Avcı İnşaat OTM. ve Nak.Ltd.Şti.tarafından yapılarak hizmetine devam etmektedir. Cumhurbaşkanlığı köşkü 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelen Atatürk, önce Ziraat Mektebi’ni daha sonra da İstasyon Şefi Köşkü’nü hem konut hem de çalışma yeri olarak kullanmıştır. Bu yapılar Ata’nın çalışma ve dinlenmesi için yetersiz kalınca uygun bir konut arayışı içine girilmiş, daha sakin ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak amacıyla bağlar bölgesi Çankaya’daki bağevi Ankara Belediyesi tarafından 30 Mayıs 1921’de Mustafa Kemal’e armağan edilmiştir. Kemal Atatürk'ün 1921 den 1932 ye kadar oturduğu Çankaya köşkü, 1950 den sonra Müze olarak halka açılmıştır. Bu zaman zarfında geçen tarihi olaylar içinde tanınmış kişilerin de uğrak yeri olan bu köşk, M. Kemal Atatürk'ün hem özel evi, hem de resmi dairesi olarak yaşadığı yerdir. Türkiye’nin böyle güzide eserinin restorasyonunu yapan Avcı inşaatı tebrik ediyor başarılar diliyoruz.
Tarihi eserleri onarım yapan Türkiye’nin sayılı müteahhit firmalarından Nevşehir merkezli Avcı inşaat sahibi Erdal Avcı Türkiye’nin gözde yerlerinden birinin restorasyonunu yapmıştır.

Ankara’da Pembe köşkünde bulunduğu ve öğünden bu güne tüm Cumhurbaşkanlarına ev sahipliği yapan Çankaya Cumhurbaşkanlığı köşkü, Atatürk Evi müze olarak işlevini devam etmekte olup restorasyonu Avcı İnşaat OTM. ve Nak.Ltd.Şti.tarafından yapılarak hizmetine devam etmektedir.
Cumhurbaşkanlığı köşkü
27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelen Atatürk, önce Ziraat Mektebi’ni daha sonra da İstasyon Şefi Köşkü’nü hem konut hem de çalışma yeri olarak kullanmıştır. Bu yapılar Ata’nın çalışma ve dinlenmesi için yetersiz kalınca uygun bir konut arayışı içine girilmiş, daha sakin ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak amacıyla bağlar bölgesi Çankaya’daki bağevi Ankara Belediyesi tarafından 30 Mayıs 1921’de Mustafa Kemal’e armağan edilmiştir.
Kemal Atatürk'ün 1921 den 1932 ye kadar oturduğu Çankaya köşkü, 1950 den sonra Müze olarak halka açılmıştır. Bu zaman zarfında geçen tarihi olaylar içinde tanınmış kişilerin de uğrak yeri olan bu köşk, M. Kemal Atatürk'ün hem özel evi, hem de resmi dairesi olarak yaşadığı yerdir.
Türkiye’nin böyle güzide eserinin restorasyonunu yapan Avcı inşaatı tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.