TARİHİ KALEDE ‘TARİH DERSİ’

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.12.2023 - 11:30, Güncelleme: 02.01.2024 - 11:46
 

TARİHİ KALEDE ‘TARİH DERSİ’

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’nde Ortak Seçmeli Ders (OSD) çerçevesinde verilen ’Kapadokya Tarihi’ dersi için Uçhisar Kalesi’ne uygulama gezisi düzenlendi.

NEVÜ öğrencileri ’Kapadokya Tarihi’ dersini bu hafta Kapadokya Bölgesi’nin doğal, tarihi ve kültürel değerleri arasında önemli bir yere sahip olan Uçhisar Kalesi’nde işledi. Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda görev yapan Dr. Hasan Tuncer sorumluluğunda yapılan derste öğrencilere Uçhisar Kalesi’nin ve bölgenin doğal, tarihi ve kültürel önemi anlatıldı. Derslerini Kapadokya Bölgesi’nin tarihi bir noktasında işleyen öğrenciler; bir yandan Kapadokya Bölgesi hakkında yeni bilgiler edinirken diğer yandan ise doğanın, tarihin ve kültürün harmanlandığı bölgenin eşsiz manzarasında fotoğraf çekilerek eğlenceli vakit geçirme fırsatı buldu. Uçhisar Kalesi Hakkında Uçhisar Kalesi, Nevşehir merkeze 5 km uzaklıkta olup, Kapadokya’nın birçok noktasından görülebilecek tarihi bir kaledir. Kalenin zirvesinden peri bacalarını, Nevşehir’i, Uçhisar’ı, Görme’yi, Avanos’u ve daha birçok tarihi ve doğal Kapadokya güzelliklerini görmek mümkün. Kale, hem bir gözetleme kalesi hem de savunma kalesi olarak stratejik bir konumda yer almaktadır. Birbirine bitişik şekilde iki peri bacasında oluşan kale, günümüzde birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri konumunda.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’nde Ortak Seçmeli Ders (OSD) çerçevesinde verilen ’Kapadokya Tarihi’ dersi için Uçhisar Kalesi’ne uygulama gezisi düzenlendi.

NEVÜ öğrencileri ’ Kapadokya Tarihi’ dersini bu hafta Kapadokya Bölgesi’nin doğal, tarihi ve kültürel değerleri arasında önemli bir yere sahip olan Uçhisar Kalesi’nde işledi. Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda görev yapan Dr. Hasan Tuncer sorumluluğunda yapılan derste öğrencilere Uçhisar Kalesi’nin ve bölgenin doğal, tarihi ve kültürel önemi anlatıldı. Derslerini Kapadokya Bölgesi’nin tarihi bir noktasında işleyen öğrenciler; bir yandan Kapadokya Bölgesi hakkında yeni bilgiler edinirken diğer yandan ise doğanın, tarihin ve kültürün harmanlandığı bölgenin eşsiz manzarasında fotoğraf çekilerek eğlenceli vakit geçirme fırsatı buldu.

Uçhisar Kalesi Hakkında
Uçhisar Kalesi, Nevşehir merkeze 5 km uzaklıkta olup, Kapadokya’nın birçok noktasından görülebilecek tarihi bir kaledir. Kalenin zirvesinden peri bacalarını, Nevşehir’i, Uçhisar’ı, Görme’yi, Avanos’u ve daha birçok tarihi ve doğal Kapadokya güzelliklerini görmek mümkün. Kale, hem bir gözetleme kalesi hem de savunma kalesi olarak stratejik bir konumda yer almaktadır. Birbirine bitişik şekilde iki peri bacasında oluşan kale, günümüzde birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri konumunda.

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.