“YALAN KOZASI” NEVÜ’DE SAHNELENDİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.12.2023 - 14:00, Güncelleme: 13.12.2023 - 14:01
 

“YALAN KOZASI” NEVÜ’DE SAHNELENDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından oynanan ’Yalan Kozası’ adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de sahnelendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm Bölge Müdürlüklerince NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından 2023-2024 eğitim- öğretim yılının ikinci tiyatro gösterimi olan Yalan Kozası adlı tiyatro oyunu, tiyatro severlerle buluşturuldu. NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda Richard Monks’un kaleme aldığı, Eray Eserol’un çevirdiği ve A. Sinan Pekinton’un rejisörlüğünü yaptığı Yalan Kozası adlı tiyatro oyununa Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Hep, protokol üyeleri, NEVÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ile tiyatro severler izleyici olarak katıldı. Bir annenin küçük bir çocukken ortadan kaybolan oğluyla yirmi yıl sonra yeniden bir araya geliş hikayesinin konu edindiği tiyatro oyunu, tiyatro severler katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile NEVÜ arasında imzalanan protokol çerçevesinde NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak halka açık tiyatro etkinlikleri devam edecek.  
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından oynanan ’Yalan Kozası’ adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de sahnelendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm Bölge Müdürlüklerince NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından 2023-2024 eğitim- öğretim yılının ikinci tiyatro gösterimi olan Yalan Kozası adlı tiyatro oyunu, tiyatro severlerle buluşturuldu.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda Richard Monks’un kaleme aldığı, Eray Eserol’un çevirdiği ve A. Sinan Pekinton’un rejisörlüğünü yaptığı Yalan Kozası adlı tiyatro oyununa Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Hep, protokol üyeleri, NEVÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ile tiyatro severler izleyici olarak katıldı.

Bir annenin küçük bir çocukken ortadan kaybolan oğluyla yirmi yıl sonra yeniden bir araya geliş hikayesinin konu edindiği tiyatro oyunu, tiyatro severler katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile NEVÜ arasında imzalanan protokol çerçevesinde NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak halka açık tiyatro etkinlikleri devam edecek.

 

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.