İHA'NIN FİLİSTİN FOTOĞRAFLARI SERGİLENDİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2023 - 12:30, Güncelleme: 16.11.2023 - 12:35
 

İHA'NIN FİLİSTİN FOTOĞRAFLARI SERGİLENDİ

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), İsrail’in Filistin’de uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak uyguladığı zulme ve soykırıma dikkat çekmek için ’Filistin’ konulu fotoğraf sergisi düzenledi. Sergide İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin objektifine yansıyan fotoğraflar da yer aldı.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında açılan sergide, İsrail’in Filistin ve Gazze’de sebep olduğu ölüm, yıkım ve insanların yaşadığı güçlüklerin İHA muhabirlerinin objektiflerine yansıyan fotoğrafları yer aldı. 40 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışına NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Ergen, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Serginin açılışını katılımcılar ile birlikte gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, üniversite olarak açtıkları sergi ile İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı soykırım ve zulme dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Öztürk, “Geçmiş tarihi zulüm ve soykırımla dolu olan İsrail, çoluk çocuk, sivil ve hasta demeden bu zulüm ile soykırımına Filistin’de devam ediyor. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu zulüm ve ölümlere Türkiye ve birkaç devletin dışında ne yazık ki gerek Birleşmiş Milletler, gerekse diğer uluslararası kuruluşlar ile devletler gözlerini ve kulaklarını kapayarak adeta üç maymunu oynamaktalar. Tüm insanlık olarak ortak temennimiz ve dualarımız İsrail’in uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak Filistin’de uyguladığı bu zulüm ve soykırımının biran önce son bulması ve Filistin’in özgür bir devlet olarak tüm dünyaca tanınmasıdır” dedi. Sergi, üniversitenin merkez ve ilçe kampüslerinde de açılacak.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), İsrail’in Filistin’de uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak uyguladığı zulme ve soykırıma dikkat çekmek için ’Filistin’ konulu fotoğraf sergisi düzenledi. Sergide İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin objektifine yansıyan fotoğraflar da yer aldı.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında açılan sergide, İsrail’in Filistin ve Gazze’de sebep olduğu ölüm, yıkım ve insanların yaşadığı güçlüklerin İHA muhabirlerinin objektiflerine yansıyan fotoğrafları yer aldı. 40 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışına NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Ergen, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılışını katılımcılar ile birlikte gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, üniversite olarak açtıkları sergi ile İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı soykırım ve zulme dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Öztürk, “Geçmiş tarihi zulüm ve soykırımla dolu olan İsrail, çoluk çocuk, sivil ve hasta demeden bu zulüm ile soykırımına Filistin’de devam ediyor. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu zulüm ve ölümlere Türkiye ve birkaç devletin dışında ne yazık ki gerek Birleşmiş Milletler, gerekse diğer uluslararası kuruluşlar ile devletler gözlerini ve kulaklarını kapayarak adeta üç maymunu oynamaktalar. Tüm insanlık olarak ortak temennimiz ve dualarımız İsrail’in uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak Filistin’de uyguladığı bu zulüm ve soykırımının biran önce son bulması ve Filistin’in özgür bir devlet olarak tüm dünyaca tanınmasıdır” dedi.

Sergi, üniversitenin merkez ve ilçe kampüslerinde de açılacak.

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.