MADO

Kapadokya Enkazıyla Kirleniyor

Nevşehir 17.08.2023 - 14:41, Güncelleme: 17.08.2023 - 14:41
 

Kapadokya Enkazıyla Kirleniyor

Göreme Kaya Otel'in hemen yanında bulunan tarihi peribacası, otel tadilatının enkazı ve moloz yığınlarıyla dolu durumda.

 Bu durum, Kapadokya'nın eşsiz manzarasını kirletiyor ve tarihi değerlere verilen saygının yitirildiğine işaret ediyor. Tadilatın başlamasıyla birlikte, peribacasının etrafındaki alanın çevre düzenlemesine dikkat edilmemiş, moloz yığınları rastgele bırakılmış ve çevre kirliliği göz ardı edilmiş.  Ancak, bu tarihi güzellikleri koruma görevi elinde bulunduran yetkililerin, Göreme'nin tarihine ve doğasına verilen önemi yeterince göstermediği endişeleri dile getiriliyor. Göreme Kaya Otel'in yanında bulunan ve bölgenin sembolü haline gelmiş tarihi peribacası, otel tadilatının enkazı ve moloz yığınlarıyla adeta gölgede kalmış durumda. Nevşehir Valiliği ve ilgili yetkililer neden denetleme yapmıyor? Yetkililer Göreme'nin tarihi değerlerine ve doğal güzelliklerine verilen önemi bir kez daha gözden geçirmeli ve bu konuda daha titiz davranmalıdır.
Göreme Kaya Otel'in hemen yanında bulunan tarihi peribacası, otel tadilatının enkazı ve moloz yığınlarıyla dolu durumda.

 Bu durum, Kapadokya'nın eşsiz manzarasını kirletiyor ve tarihi değerlere verilen saygının yitirildiğine işaret ediyor.
Tadilatın başlamasıyla birlikte, peribacasının etrafındaki alanın çevre düzenlemesine dikkat edilmemiş, moloz yığınları rastgele bırakılmış ve çevre kirliliği göz ardı edilmiş.

 Ancak, bu tarihi güzellikleri koruma görevi elinde bulunduran yetkililerin, Göreme'nin tarihine ve doğasına verilen önemi yeterince göstermediği endişeleri dile getiriliyor. Göreme Kaya Otel'in yanında bulunan ve bölgenin sembolü haline gelmiş tarihi peribacası, otel tadilatının enkazı ve moloz yığınlarıyla adeta gölgede kalmış durumda.

Nevşehir Valiliği ve ilgili yetkililer neden denetleme yapmıyor? Yetkililer Göreme'nin tarihi değerlerine ve doğal güzelliklerine verilen önemi bir kez daha gözden geçirmeli ve bu konuda daha titiz davranmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.