MADO

Srebrenitsa Katliamı Unutulmadı

Gündem 12.07.2023 - 14:02, Güncelleme: 12.07.2023 - 14:02
 

Srebrenitsa Katliamı Unutulmadı

İHH Kadın Kolları tarafından “Srebrenista Katliamı”nın yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Avrupa’nın göbeğinde Bosna halkına yönelik Sırp saldırıları aradan geçen yıllara rağmen unutulmuyor. Acıların yeni toplu mezarlar bulunmasıyla sürekli yenilendiği büyük katliam nedeniyle bir grup İHH gönüllüsü Nevşehir’den anma etkinliklerine katılmak ve ziyaretlerde bulunmak için Bosna-Hersek’e giderken, İHH Nevşehir Kadın Kolları da kentte anma programı düzenledi. Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği Toplantı Salonundaki programa konuşmacı olarak davet edilen Eğitim Komisyonu Üyesi, Araştırmacı, Yazar Ayşe Müzeyyen Taşçı katıldı. Taşçı, Kızıl Zambak adlı kitabında derlediği, Bosna’da gerçekleşen katliamları ve yaşanmış insan hikayelerini dinleyicilere aktardı. Konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
İHH Kadın Kolları tarafından “Srebrenista Katliamı”nın yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Avrupa’nın göbeğinde Bosna halkına yönelik Sırp saldırıları aradan geçen yıllara rağmen unutulmuyor. Acıların yeni toplu mezarlar bulunmasıyla sürekli yenilendiği büyük katliam nedeniyle bir grup İHH gönüllüsü nevşehir haberleri">Nevşehir’den anma etkinliklerine katılmak ve ziyaretlerde bulunmak için Bosna-Hersek’e giderken, İHH Nevşehir Kadın Kolları da kentte anma programı düzenledi.
Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği Toplantı Salonundaki programa konuşmacı olarak davet edilen Eğitim Komisyonu Üyesi, Araştırmacı, Yazar Ayşe Müzeyyen Taşçı katıldı.

Taşçı, Kızıl Zambak adlı kitabında derlediği, Bosna’da gerçekleşen katliamları ve yaşanmış insan hikayelerini dinleyicilere aktardı.
Konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.