MADO

İHH Nevşehir Bosna'da

Nevşehir 06.07.2023 - 10:23, Güncelleme: 06.07.2023 - 10:23
 

İHH Nevşehir Bosna'da

Bosna Hersek’te, Sırplar tarafından gerçekleştirilen Srebrenitsa Katliamının yıl dönümünde şehitleri anmak için düzenlenen programa Nevşehir İHH’dan da 7 kişilik ekip katılıyor.

Her yıl 8-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Barış Yürüyüşü çerçevesinde Bosna’ya giden İHH ekibi, Osmanlı yadigarı toprakların çeşitli bölgelerinde ziyaretlerde bulundu. Saraybosna, Mostar, Travnik, Konjiç, Potoçari de izlenimlerde bulunan Nevşehir İHH ekibi, Travnik şehrinde, Bosna’nın ilk Türk şehidi Selami Yordan ile Ahmet Demirer’in kabirleri ile Nevşehirli Bosna Hersek şehidi Ahmet Pınar’ın Zenica şehrine bağlı Arnavuti köyündeki kabrini ziyaret edip, Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti. Ekipler, Barış Yürüyüşüne (Marş Mira) katılmak için Srebrenitsa kentine geçti. Katliamın yıl dönümünde, katliamdan canlarını kurtarmak isteyen Bosnalı mazlumların yürüdüğü dağ yollarından ilerleyecek. 3 gün sürecek 90 kilometrelik yolu yaklaşık 5000 kişi ile tamamlayıp 11 temmuzda Potoçari’de yapılacak devlet törenine katıldıktan sonra şehrimize dönecekler.
Bosna Hersek’te, Sırplar tarafından gerçekleştirilen Srebrenitsa Katliamının yıl dönümünde şehitleri anmak için düzenlenen programa Nevşehir İHH’dan da 7 kişilik ekip katılıyor.

Her yıl 8-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Barış Yürüyüşü çerçevesinde Bosna’ya giden İHH ekibi, Osmanlı yadigarı toprakların çeşitli bölgelerinde ziyaretlerde bulundu.

Saraybosna, Mostar, Travnik, Konjiç, Potoçari de izlenimlerde bulunan Nevşehir İHH ekibi, Travnik şehrinde, Bosna’nın ilk Türk şehidi Selami Yordan ile Ahmet Demirer’in kabirleri ile Nevşehirli Bosna Hersek şehidi Ahmet Pınar’ın Zenica şehrine bağlı Arnavuti köyündeki kabrini ziyaret edip, Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti.

Ekipler, Barış Yürüyüşüne (Marş Mira) katılmak için Srebrenitsa kentine geçti.

Katliamın yıl dönümünde, katliamdan canlarını kurtarmak isteyen Bosnalı mazlumların yürüdüğü dağ yollarından ilerleyecek. 3 gün sürecek 90 kilometrelik yolu yaklaşık 5000 kişi ile tamamlayıp 11 temmuzda Potoçari’de yapılacak devlet törenine katıldıktan sonra şehrimize dönecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.