MADO

Sokaktaki can dostlarını depremin ilk günlerinden bu yana unutmadılar

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.06.2023 - 18:00, Güncelleme: 11.06.2023 - 17:28
 

Sokaktaki can dostlarını depremin ilk günlerinden bu yana unutmadılar

Sokaktaki can dostlarını depremin ilk günlerinden bu yana unutmadılar

Kahramanmaraş’ta bir grup sivil toplum kuruluşu gönüllüleri, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin ilk gününden itibaren sokak hayvanları için şehrin belirli alanlarına mama ve su bırakıyor.Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 11 ilde büyük yıkım ve can kayıplarına neden oldu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde insanlar kadar sokak hayvanları da olumsuz etkilenmiş ve bu süreç içerisinde ‘sokakların sessiz canlıları’ olarak nitelendirilen hayvanlar mama ve su bulmakta zorlanmışlardı. Depremin ilk günlerinden itibaren organize olan sivil toplum kuruluşunda görevli bir grup vatandaş, çeşitli platformlar üzerinden destek çağrıları yaparak aldıkları mama ve su yardımlarını şehrin belirli alanlarına götürerek sokak hayvanlarının beslenmesini sağlıyor.126 gündür bu çalışmayı yapan gönüllü vatandaşlar, kısa süre içerisinde organize olarak sokak hayvanlarının yardımına koştu. Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Muhammet Eliaçık, “Sokak hayvanları için gerçekleştirdiğimiz mama dağıtımını bugün de gerçekleştirdik. Depremin ilk aylarından itibaren sosyal medyada bir organizasyon yaptık ve çevre illerden mama desteği aldık. Gönüllülerimiz her hafta sonu depremin yıkıcı etkisinin görüldüğü alanlarda mama ve su dağıtımı gerçekleştirdi. Havaların sıcaklaşmaya başlaması ile birlikte sokaklara mama ve su bırakmayı unutmayalım” dedi.Gönüllü Adnan Şahiner ise, “Yaklaşık 3 aydır sokak hayvanları için mama su dağıtımı yapıyoruz. Sevimli dostlarımızın bu deprem sürecinden sonra da kendileri için mama ve su ihtiyacını karşılamak için belirli lokasyonlarda ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyoruz” diye konuştu.
Sokaktaki can dostlarını depremin ilk günlerinden bu yana unutmadılar
Kahramanmaraş’ta bir grup sivil toplum kuruluşu gönüllüleri, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin ilk gününden itibaren sokak hayvanları için şehrin belirli alanlarına mama ve su bırakıyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 11 ilde büyük yıkım ve can kayıplarına neden oldu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde insanlar kadar sokak hayvanları da olumsuz etkilenmiş ve bu süreç içerisinde ‘sokakların sessiz canlıları’ olarak nitelendirilen hayvanlar mama ve su bulmakta zorlanmışlardı. Depremin ilk günlerinden itibaren organize olan sivil toplum kuruluşunda görevli bir grup vatandaş, çeşitli platformlar üzerinden destek çağrıları yaparak aldıkları mama ve su yardımlarını şehrin belirli alanlarına götürerek sokak hayvanlarının beslenmesini sağlıyor.
126 gündür bu çalışmayı yapan gönüllü vatandaşlar, kısa süre içerisinde organize olarak sokak hayvanlarının yardımına koştu. Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Muhammet Eliaçık, “Sokak hayvanları için gerçekleştirdiğimiz mama dağıtımını bugün de gerçekleştirdik. Depremin ilk aylarından itibaren sosyal medyada bir organizasyon yaptık ve çevre illerden mama desteği aldık. Gönüllülerimiz her hafta sonu depremin yıkıcı etkisinin görüldüğü alanlarda mama ve su dağıtımı gerçekleştirdi. Havaların sıcaklaşmaya başlaması ile birlikte sokaklara mama ve su bırakmayı unutmayalım” dedi.
Gönüllü Adnan Şahiner ise, “Yaklaşık 3 aydır sokak hayvanları için mama su dağıtımı yapıyoruz. Sevimli dostlarımızın bu deprem sürecinden sonra da kendileri için mama ve su ihtiyacını karşılamak için belirli lokasyonlarda ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyoruz” diye konuştu.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.