MADO

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden Türk bayraklı gemideki kaçak göçmenlere ilişkin açıklama

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.06.2023 - 17:00, Güncelleme: 09.06.2023 - 16:52
 

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden Türk bayraklı gemideki kaçak göçmenlere ilişkin açıklama

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden Türk bayraklı gemideki kaçak göçmenlere ilişkin açıklama

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk bayraklı Galata Seaways isimli gemide kaçak göçmenlerin olduğu haberlerine ilişkin yaptığı açıklamada, gemide 15 kaçağın tespit edildiğini ve İtalyan emniyet birimlerince gemiye gerekli müdahale için planlama yapıldığını bildirdi.Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine (AAKKM) Yalova’dan Fransa’nın Sete limanına seyretmekte olan Türk bayraklı Galata Seaways isimli gemide kaçak şahısların olduğu ihbar edildi. Yapılan incelemede gemide yaklaşık 15 kaçak şahıs tespit edildi. Konu ile ilgili Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yazılı açıklamada, “DFDS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş yetkililerinden Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezimize gelen ihbarda Yalova’dan Fransa’nın Sete limanına seyretmekte olan Türk bayraklı Galata Seaways isimli gemide yaklaşık 15 kaçak şahıs tespit edildi. Kaçakların gemi içerisinde ellerinde muhtemel kesici aletlerle dolaştıklarının kameralarla tespit edildiği, gemi personelinin kendilerini yaşam mahali ve makine dairesine kilitleyerek güvene aldıkları bildirilmiştir. Gemi kaptanı ve şirket yetkilileri ile yapılan değerlendirme neticesinde AAKKM tarafından MRSC Ajaccio (Fransa) ve MRCC Roma (İtalya) ile irtibata geçilmiş olup, gemi şirketi yetkililerinin talebi ve MRCC Roma’nın onayı doğrultusunda İtalya’nın Napoli limanına doğru geminin seyrine karar verilmiştir. MRCC Roma tarafından gemi ile ilgili olarak talep edilen Gemi Güvenlik Planı dahil diğer dokümanlar kendilerine gönderilmiştir. Geminin saat 17.00’de Napoli’ye varması planlanmakta olup, İtalyan emniyet birimlerince gemiye gerekli müdahale için planlama yapılmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımızca takip edilmektedir” denildi.
Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden Türk bayraklı gemideki kaçak göçmenlere ilişkin açıklama
Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk bayraklı Galata Seaways isimli gemide kaçak göçmenlerin olduğu haberlerine ilişkin yaptığı açıklamada, gemide 15 kaçağın tespit edildiğini ve İtalyan emniyet birimlerince gemiye gerekli müdahale için planlama yapıldığını bildirdi.
Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine (AAKKM) Yalova’dan Fransa’nın Sete limanına seyretmekte olan Türk bayraklı Galata Seaways isimli gemide kaçak şahısların olduğu ihbar edildi. Yapılan incelemede gemide yaklaşık 15 kaçak şahıs tespit edildi. Konu ile ilgili Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yazılı açıklamada, “DFDS Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş yetkililerinden Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezimize gelen ihbarda Yalova’dan Fransa’nın Sete limanına seyretmekte olan Türk bayraklı Galata Seaways isimli gemide yaklaşık 15 kaçak şahıs tespit edildi. Kaçakların gemi içerisinde ellerinde muhtemel kesici aletlerle dolaştıklarının kameralarla tespit edildiği, gemi personelinin kendilerini yaşam mahali ve makine dairesine kilitleyerek güvene aldıkları bildirilmiştir. Gemi kaptanı ve şirket yetkilileri ile yapılan değerlendirme neticesinde AAKKM tarafından MRSC Ajaccio (Fransa) ve MRCC Roma (İtalya) ile irtibata geçilmiş olup, gemi şirketi yetkililerinin talebi ve MRCC Roma’nın onayı doğrultusunda İtalya’nın Napoli limanına doğru geminin seyrine karar verilmiştir. MRCC Roma tarafından gemi ile ilgili olarak talep edilen Gemi Güvenlik Planı dahil diğer dokümanlar kendilerine gönderilmiştir. Geminin saat 17.00’de Napoli’ye varması planlanmakta olup, İtalyan emniyet birimlerince gemiye gerekli müdahale için planlama yapılmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımızca takip edilmektedir” denildi.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.