MADO

Yine aynı dert, yine aynı hüsran

Nevşehir 13.03.2023 - 09:58, Güncelleme: 13.03.2023 - 14:08
 

Yine aynı dert, yine aynı hüsran

Nehabernevşehir internet haber sitesi köşe yazarı Serap Kaygusuz'un "Yine aynı dert, yine aynı hüsran" başlıklı köşe yazısı.

Kahveci dağı yamacındaki piknik alan, daha önce Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve bir türlü hizmete açılamayan mesire alanı.                                       Şu an hummalı bir çalışma var, alanlar temizleniyor, kırılan harabeye dönen kamelyalar, onarılıyor, WC ler, kafe restoran ve birçok sosyal aktiviteler in oluşturduğu,  konseptli bir piknik alanı.  Dikkatimi çeken unsurlar,  dağ başı diye neden bu kadar bunca yıl sahipsiz kaldı.  Beni en çok üzen Mescidin bile camları taşla kırılmış, hasar görmüş, Mescit taşlamak ta nedir. Mescidin sizlere ne zararı var? İnanın merak ediyorum.    Bunları yapan nasıl yaptı, nasıl oraya girdiler? Nasıl orayı harabe haline getirdiler? Kimler ne için zarar verdi. Sahipsiz mi bu memleket? beni en çok üzen ve yaralayan bu oldu. Kamelya, lambalar diğer kafe vs kullanımı mevcut olan her şeye zarar verilmiş.   Zaman aşımından değil, kırılmış bunlar.  Hani diyoruz TV de Kur'an yakan mescitlere zarar veren hainlere kızıyoruz.   Kınıyoruz da. Bizim en büyük değerimiz zaafımız  maneviyata zarar verilmesi..   Üzüldüm ve yürekten yaralandım yazıklar olsun diyorum.      Gelelim alana giriş tarafına belediyemiz güzel bir şekilde çalışıyor, temizliyor aileler için muhteşem bir manzara eşliğinde oturup temiz hava alıp ailesiyle vakit geçireceği yer olacak inşallah, Nevşehir' e bir mesire alanı kazandırılacak     Girişteki yol ikiye ayrılıyor. Bir tarafında da Nevşehir manzarasına karşı camları filmli bazı arabalar ne için ordalar? bir muamma. Velhasıl o yola girişte karşılaştığımız görüntü kafa çekilen alkoliklerin mekânı olmuş.    Aileler buradan piknik alana nasıl gidecek Sorun burada başlıyor, aynı yol kenarı, ücra bir keyif seven alkol mekânı,  Az ilerisinde aile için belediyemizin hazırladığı, mesire alanı..  Bu yol kenarlarının temizlenip insanlara güven içinde yaşayacağı bir alan yapılması.   Güvenliğin üst seviyede tutulmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.          Burada yetkililerin Emniyet jandarma hangi birim ilgileniyor konuda görevlerine davet etmek isterim.  Yapılan çalışmalar ziyan olmasın. Piknik alan, eski kaderini yaşamasın memleket kazansın.    İnsanlar huzur ve güven içinde sosyal alanı kullansınlar.  Yapılacak hizmetlerin müjdesini değil, yapılan halka sunulan hizmetlerin hayırlı olması dileğiyle.
Nehabernevşehir internet haber sitesi köşe yazarı Serap Kaygusuz'un "Yine aynı dert, yine aynı hüsran" başlıklı köşe yazısı.

Kahveci dağı yamacındaki piknik alan, daha önce Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve bir türlü hizmete açılamayan mesire alanı.                                     
 Şu an hummalı bir çalışma var, alanlar temizleniyor, kırılan harabeye dönen kamelyalar, onarılıyor, WC ler, kafe restoran ve birçok sosyal aktiviteler in oluşturduğu,  konseptli bir piknik alanı. 
Dikkatimi çeken unsurlar,  dağ başı diye neden bu kadar bunca yıl sahipsiz kaldı.
 Beni en çok üzen Mescidin bile camları taşla kırılmış, hasar görmüş, Mescit taşlamak ta nedir. Mescidin sizlere ne zararı var? İnanın merak ediyorum.
   Bunları yapan nasıl yaptı, nasıl oraya girdiler? Nasıl orayı harabe haline getirdiler? Kimler ne için zarar verdi. Sahipsiz mi bu memleket? beni en çok üzen ve yaralayan bu oldu. Kamelya, lambalar diğer kafe vs kullanımı mevcut olan her şeye zarar verilmiş.
  Zaman aşımından değil, kırılmış bunlar.
 Hani diyoruz TV de Kur'an yakan mescitlere zarar veren hainlere kızıyoruz.
  Kınıyoruz da. Bizim en büyük değerimiz zaafımız  maneviyata zarar verilmesi..
  Üzüldüm ve yürekten yaralandım yazıklar olsun diyorum.
     Gelelim alana giriş tarafına belediyemiz güzel bir şekilde çalışıyor, temizliyor aileler için muhteşem bir manzara eşliğinde oturup temiz hava alıp ailesiyle vakit geçireceği yer olacak inşallah, Nevşehir' e bir mesire alanı kazandırılacak
    Girişteki yol ikiye ayrılıyor. Bir tarafında da Nevşehir manzarasına karşı camları filmli bazı arabalar ne için ordalar? bir muamma. Velhasıl o yola girişte karşılaştığımız görüntü kafa çekilen alkoliklerin mekânı olmuş.
   Aileler buradan piknik alana nasıl gidecek Sorun burada başlıyor, aynı yol kenarı, ücra bir keyif seven alkol mekânı,
 Az ilerisinde aile için belediyemizin hazırladığı, mesire alanı..
 Bu yol kenarlarının temizlenip insanlara güven içinde yaşayacağı bir alan yapılması.
  Güvenliğin üst seviyede tutulmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.
         Burada yetkililerin Emniyet jandarma hangi birim ilgileniyor konuda görevlerine davet etmek isterim.  Yapılan çalışmalar ziyan olmasın. Piknik alan, eski kaderini yaşamasın memleket kazansın. 
  İnsanlar huzur ve güven içinde sosyal alanı kullansınlar.
 Yapılacak hizmetlerin müjdesini değil, yapılan halka sunulan hizmetlerin hayırlı olması dileğiyle.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.