MADO

DEPREM SAHTEKÂRLARINA DİKKAT

Nevşehir 17.02.2023 - 01:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 01:05
 

DEPREM SAHTEKÂRLARINA DİKKAT

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden “Yardım/Bağış Dolandırıcılığına Dikkat” duyurusunda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde olan ve 10 ilin de etkisini gördüğü depremin ardından Nevşehir’de birlik ve beraberlik içinde depremzedelere yönelik yardım destekleri devam ediyor. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü deprem yardımı adı altında sahte veya taklit internet siteleri oluşturarak yapılan ve ‘oltalama’ olarak isimlendirilen dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca sosyal medya veya iletişim platformlarında sahte hesap ve bağlantı üzerinden dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların duyarlı olması istendi. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya platformu üzerinden yaptığı duyuruda: “Çeşitli iletişim kanallarıyla iletilen linklerin sahte ya da taklit adresler olup olmadığını kontrol edin. Kamu kurumları, inşaat veya proje firmaları gibi kuruluşların isimleri kullanılarak oluşturulabilecek sahte bağlantı ve içeriklere karşı duyarlı olun. Telefonla arama veya mesaj yolu ile bankacılık şifrenizi isteyen kişilere itibar etmeyin. Bağış ve yardımlar konusunda resmi kurum, kuruluşlara ait iletişim kanallarından yapılan duyuru ve bilgilendirmeleri takip edin”ifadelerine yer verildi.  
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden “Yardım/Bağış Dolandırıcılığına Dikkat” duyurusunda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde olan ve 10 ilin de etkisini gördüğü depremin ardından Nevşehir’de birlik ve beraberlik içinde depremzedelere yönelik yardım destekleri devam ediyor.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü deprem yardımı adı altında sahte veya taklit internet siteleri oluşturarak yapılan ve ‘oltalama’ olarak isimlendirilen dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları uyardı.

Ayrıca sosyal medya veya iletişim platformlarında sahte hesap ve bağlantı üzerinden dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların duyarlı olması istendi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya platformu üzerinden yaptığı duyuruda: “Çeşitli iletişim kanallarıyla iletilen linklerin sahte ya da taklit adresler olup olmadığını kontrol edin. Kamu kurumları, inşaat veya proje firmaları gibi kuruluşların isimleri kullanılarak oluşturulabilecek sahte bağlantı ve içeriklere karşı duyarlı olun. Telefonla arama veya mesaj yolu ile bankacılık şifrenizi isteyen kişilere itibar etmeyin. Bağış ve yardımlar konusunda resmi kurum, kuruluşlara ait iletişim kanallarından yapılan duyuru ve bilgilendirmeleri takip edin”ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.