MADO

Siz de Şaşa Kalacaksınız

Nevşehir 30.08.2022 - 09:27, Güncelleme: 30.08.2022 - 09:30
 

Siz de Şaşa Kalacaksınız

Asıl savaş şimdi başlıyor demişti. Öyleyse mücaleye devam.

30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun. Hatırlayınız, mücadelemizi verdik ve iki katlı inşaatı bir kata düşürdük Ürgüp'te. Hiç olmamalıydı. İnşaat durduğunda tepkilerin dinmesi beklenildi, sanki iyi bir şey yapılmış gibi projeyi revize ettik denildi ve bize bu ucube tek kat dayatıldı. Kimi dedi inşaattan önce parayı almışlardı, en azından o parayı çıkarabilmek için bu tek kata müsaade edildi falan. Ortahisar ve Göreme arasındaki yolda da aynı hatayı yapmamalıyız. Her iki inşaatında affedilir, tolere edilebilir bir yanı yoktur. Öte yandan Acur'un inşaatı olduğu söylenen 100 Milyon dolarlık inşaatla ilgili bu kadar bile bir gelişme kat edilemedi. O zaman tekrar soruyorum: yeri geldi 20 metre kare bağ evlerini bile, çoğu masum binayı Kapadokya kayalıklarının, peribacası kayalıklarının yakınında oldukları gerekçesiyle acımadan yıktınız, Kapadokya çiftçisine, tarımına büyük darbe vurdunuz, da bu ucube, Kapadokya'ya gelen her turistin görebileceği bir konumda bulunan iğrenç, turizmi baltalayan, çevre korumayla alakası olmayan, akla mantığa ziyan, memleketliyi saftirik yerine koyan, Kapadokya'nın korunmasında alavere dalaverelerin döndüğünün ispatı olan bu salakça tosbaa binalara niçin, neden, nasıl da, ne hakla, hangi bilimsel kriterlerle, kime danışarak, kaç paraya izin verdiniz? Utanmadan bize peribacası sevicisi, istemezükçü denilebildi. Manastır için eşekler işesin, bu yol üzerinde dinlenme tesisi olsun, bu manastırlar küreselcilerin işidir, tosbaa binalı inşaatın bulunduğun peri bacaları dibindeki, direkt içindeki alan için atıl alan denilebildi, fotoğrafının çekilmesine bile tahammül edilemedi ve çekeni balta sapıyla kovalayabildiler. Sayın Nezih Başgelen Karabel Anıtı'nın karşısında şaşa kalmış, tahribat karşısında iç geçirmiş, ben de burada Kapadokya'da aynı duygular içerisindeyim. Bu tarihi eserlerin kimileri hazine arayanlar, kimileri de örümcek kafalı bağnazlar tarafından tahrip edilmekteler. Sizce kimin küreselcilerin adamı olma olasılığı daha yüksek, Acur'un mu, yoksa Kapadokya'yı, peribacalarını ve manastırlarını ve mağaralarını korumak için ter dökenlerin mi? Baş Komutan Atatürk'ümüz onca savaşları kazandıktan sonra ne demişti? Asıl savaş şimdi başlıyor demişti. Öyleyse mücaleye devam.
Asıl savaş şimdi başlıyor demişti. Öyleyse mücaleye devam.
30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.

Hatırlayınız, mücadelemizi verdik ve iki katlı inşaatı bir kata düşürdük Ürgüp'te. Hiç olmamalıydı.

İnşaat durduğunda tepkilerin dinmesi beklenildi, sanki iyi bir şey yapılmış gibi projeyi revize ettik denildi ve bize bu ucube tek kat dayatıldı.

Kimi dedi inşaattan önce parayı almışlardı, en azından o parayı çıkarabilmek için bu tek kata müsaade edildi falan. Ortahisar ve Göreme arasındaki yolda da aynı hatayı yapmamalıyız.

Her iki inşaatında affedilir, tolere edilebilir bir yanı yoktur. Öte yandan Acur'un inşaatı olduğu söylenen 100 Milyon dolarlık inşaatla ilgili bu kadar bile bir gelişme kat edilemedi.

O zaman tekrar soruyorum: yeri geldi 20 metre kare bağ evlerini bile, çoğu masum binayı Kapadokya kayalıklarının, peribacası kayalıklarının yakınında oldukları gerekçesiyle acımadan yıktınız, Kapadokya çiftçisine, tarımına büyük darbe vurdunuz, da bu ucube, Kapadokya'ya gelen her turistin görebileceği bir konumda bulunan iğrenç, turizmi baltalayan, çevre korumayla alakası olmayan, akla mantığa ziyan, memleketliyi saftirik yerine koyan, Kapadokya'nın korunmasında alavere dalaverelerin döndüğünün ispatı olan bu salakça tosbaa binalara niçin, neden, nasıl da, ne hakla, hangi bilimsel kriterlerle, kime danışarak, kaç paraya izin verdiniz?

Utanmadan bize peribacası sevicisi, istemezükçü denilebildi. Manastır için eşekler işesin, bu yol üzerinde dinlenme tesisi olsun, bu manastırlar küreselcilerin işidir, tosbaa binalı inşaatın bulunduğun peri bacaları dibindeki, direkt içindeki alan için atıl alan denilebildi, fotoğrafının çekilmesine bile tahammül edilemedi ve çekeni balta sapıyla kovalayabildiler.

Sayın Nezih Başgelen Karabel Anıtı'nın karşısında şaşa kalmış, tahribat karşısında iç geçirmiş, ben de burada Kapadokya'da aynı duygular içerisindeyim. Bu tarihi eserlerin kimileri hazine arayanlar, kimileri de örümcek kafalı bağnazlar tarafından tahrip edilmekteler.

Sizce kimin küreselcilerin adamı olma olasılığı daha yüksek, Acur'un mu, yoksa Kapadokya'yı, peribacalarını ve manastırlarını ve mağaralarını korumak için ter dökenlerin mi? Baş Komutan Atatürk'ümüz onca savaşları kazandıktan sonra ne demişti?

Asıl savaş şimdi başlıyor demişti. Öyleyse mücaleye devam.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.