MADO

Manastır mı, Yol mu?

Yaşam 16.08.2022 - 21:03, Güncelleme: 16.08.2022 - 21:24
 

Manastır mı, Yol mu?

Manastır içinden geçen eski bağ yolu çukurda olduğu için yağmur sularıyla yukarıdan gelen kum ile manastırın bir çok bölümü kum ve toprak altında kalmışlardır.

Manastır mı, Yol mu? Yolu manastıra kadar getirdiniz. Belliki son bir '"olur'" bekliyorsunuz bir yerlerden. Bu fotoğraflar bu işi yaparken müze yolundan geçenlerden utandığınızın ispatıdır. İş bitiminde iş makinesi kepçe yoldan görünmesin diye makinenin boyunu aşacak kum yığınının arkasına gizleniyor. Sayın karar verici, manastırın içinden geçme olayı, Tokalı'yı kurtaralım derken, Saklı Kilise'yi gözden çıkarma olayı, şimdi de gelecekte de affedilmeyecek kadar kötü bir karar olacaktır. Manastır içinden geçen eski bağ yolu çukurda olduğu için yağmur sularıyla yukarıdan gelen kum ile manastırın bir çok bölümü kum ve toprak altında kalmışlardır. Bu bölümler artık sonsuza kadar orada gömülü kalacakları gibi şimdi de yol yapılırken şu an yer üstünde olanlar gömülmek ve yok edilmek zorunda kalacak. Anlayın artık, burada bir tarih yatmaktadır. Göreme sınırları içerisindeki bu manastıra sadece Göremeliler değil tüm Kapadokyalıyı, hatta tüm Türkiye sahip çıkmalıdır. Bu manastır bir Hristiyan manastırı olabilir. Ama buralarda ibadet edenler Türklerdi. Türklerin Müslüman olmasından önce Anadolu'ya giren Türkler'in bir çoğu tek tanrılı din olan Hristiyanlığı seçmişlerdi. Başka bir milletten olsalar bile topraklarımızın bizlerden önceki tarihine sahip çıkmalıyız. Bu bizim insanlığa olan bir görevimizdir. Gelin bir büyüklük yapın, doğru olanı yapın, bu inşaatı burada durdurun ve hemen burada arkeolojik bir çalışma başlatarak büyük bir gururla yeni bir ören yerini turizmimize kazandırın. Kepçeyi saklayarak yapılan bu iş ögerçekten akla, mantığa sığmayacak iş. Doğalgazı halktan para toplayarak Uçhisar tarafından getirelim. Elaleme manastırı yıkıp yol yaptılar dedirtip kendimize güldürmeyelim.
Manastır içinden geçen eski bağ yolu çukurda olduğu için yağmur sularıyla yukarıdan gelen kum ile manastırın bir çok bölümü kum ve toprak altında kalmışlardır.

Manastır mı, Yol mu? Yolu manastıra kadar getirdiniz. Belliki son bir '"olur'" bekliyorsunuz bir yerlerden. Bu fotoğraflar bu işi yaparken müze yolundan geçenlerden utandığınızın ispatıdır.

İş bitiminde iş makinesi kepçe yoldan görünmesin diye makinenin boyunu aşacak kum yığınının arkasına gizleniyor. Sayın karar verici, manastırın içinden geçme olayı, Tokalı'yı kurtaralım derken, Saklı Kilise'yi gözden çıkarma olayı, şimdi de gelecekte de affedilmeyecek kadar kötü bir karar olacaktır.

Manastır içinden geçen eski bağ yolu çukurda olduğu için yağmur sularıyla yukarıdan gelen kum ile manastırın bir çok bölümü kum ve toprak altında kalmışlardır.

Bu bölümler artık sonsuza kadar orada gömülü kalacakları gibi şimdi de yol yapılırken şu an yer üstünde olanlar gömülmek ve yok edilmek zorunda kalacak. Anlayın artık, burada bir tarih yatmaktadır.

Göreme sınırları içerisindeki bu manastıra sadece Göremeliler değil tüm Kapadokyalıyı, hatta tüm Türkiye sahip çıkmalıdır. Bu manastır bir Hristiyan manastırı olabilir.

Ama buralarda ibadet edenler Türklerdi.

Türklerin Müslüman olmasından önce Anadolu'ya giren Türkler'in bir çoğu tek tanrılı din olan Hristiyanlığı seçmişlerdi. Başka bir milletten olsalar bile topraklarımızın bizlerden önceki tarihine sahip çıkmalıyız.

Bu bizim insanlığa olan bir görevimizdir. Gelin bir büyüklük yapın, doğru olanı yapın, bu inşaatı burada durdurun ve hemen burada arkeolojik bir çalışma başlatarak büyük bir gururla yeni bir ören yerini turizmimize kazandırın.

Kepçeyi saklayarak yapılan bu iş ögerçekten akla, mantığa sığmayacak iş.

Doğalgazı halktan para toplayarak Uçhisar tarafından getirelim. Elaleme manastırı yıkıp yol yaptılar dedirtip kendimize güldürmeyelim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.