MADO

Avanos'ta Halk Oyunları Çoşkusu Yaşandı

İlçe Haberleri 07.08.2022 - 11:29, Güncelleme: 07.08.2022 - 11:29
 

Avanos'ta Halk Oyunları Çoşkusu Yaşandı

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş festivalde yaptığı konuşmada, “Avanos böyle günleri özlemiş, İki gün boyunca çok güzel gösteriler seyrettik''

Avanos Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Avanos Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali,7 ülkeden 18 ekip ve 700 dansçının gösterileriyle renklendi Festivalin açılışı, Cumhuriyet Meydanından Amfi Tiyatroya kadar kortej yürüyüşüyle başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı kortejde dansçılar ülkelerine özgü kıyafetleri sergiledi. Korteje vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş festivalde yaptığı konuşmada, “Avanos böyle günleri özlemiş, İki gün boyunca çok güzel gösteriler seyrettik Tüm vatandaşlarımızı bu renk cümbüşüne, her rengin olduğu, kültürün halk dansları ile sahnelendiği bu etkinliklerimize davet etmiştik. Bu güzellikler insanımıza pandemi sonrası moral oldu. II. Uluslararası Avanos Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali kültür anlamında zenginleşmemize, başka ülke ve şehirleri tanıma imkânı sundu. Festivalimize katılan tüm ekiplere teşekkür ediyor tüm grupları gelecek yılda ilçemize davet ediyorum. İnşallah Avanos’umuzda güzellikler her geçen gün artacak” dedi.  
Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş festivalde yaptığı konuşmada, “Avanos böyle günleri özlemiş, İki gün boyunca çok güzel gösteriler seyrettik''

Avanos Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Avanos Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali,7 ülkeden 18 ekip ve 700 dansçının gösterileriyle renklendi

Festivalin açılışı, Cumhuriyet Meydanından Amfi Tiyatroya kadar kortej yürüyüşüyle başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı kortejde dansçılar ülkelerine özgü kıyafetleri sergiledi. Korteje vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş festivalde yaptığı konuşmada, “Avanos böyle günleri özlemiş, İki gün boyunca çok güzel gösteriler seyrettik

Tüm vatandaşlarımızı bu renk cümbüşüne, her rengin olduğu, kültürün halk dansları ile sahnelendiği bu etkinliklerimize davet etmiştik. Bu güzellikler insanımıza pandemi sonrası moral oldu.

II. Uluslararası Avanos Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali kültür anlamında zenginleşmemize, başka ülke ve şehirleri tanıma imkânı sundu.

Festivalimize katılan tüm ekiplere teşekkür ediyor tüm grupları gelecek yılda ilçemize davet ediyorum. İnşallah Avanos’umuzda güzellikler her geçen gün artacak” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.