MADO

Sokak Hayvanları Konulu Seminer Düzenlendi.

Nevşehir 04.06.2022 - 20:39, Güncelleme: 05.06.2022 - 10:26
 

Sokak Hayvanları Konulu Seminer Düzenlendi.

Bu kapsamda kurumlar arası dayanışma ve işbirliğini artırmak amacıyla diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla ortak bir çalışma yürütülmüştür.

İl Özel İdaresi olarak köylerimizde yaşayan sokak hayvanları ile ilgili yapılması gereken iş ve işlemler 5199 sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Kanununda değerlendirilmektedir. Bu kapsamda kurumlar arası dayanışma ve işbirliğini artırmak amacıyla diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla ortak bir çalışma yürütülmüştür. Alanında uzman personellerle seminerler düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda; Tarım ve Orman Bakanlığı, 8. Şube Müdürlüğünden Ürgüp Şefi/ Veteriner Hekim Tekin KEÇECİ ve Kapadokya İl Özel İdareler ve Belediyeler Birliği, Hayvan Kasabasından Veteriner Hekim Rıdvan ŞİMŞEK ile Ürgüp/Mustafapaşa köyünde yer alan Kapadokya Üniversitesi ile de işbirliği  kurarak hem köyde eğitim gören üniversite öğrencilerine, hem yerel halka hem de Mustafapaşa İlkokulu öğrencilerine yönelik bir seminer düzenlenmiştir. Veteriner hekimlerce sokak hayvanlarının yaşam alanları, yasal hakları, davranışlarının altında yatan ihtiyaçları, nasıl davranmamız gerektiği, onların beden dilleri ve hareketleri ile ne anlatmak istedikleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verilmiştir. Bununla beraber karşılaşılabilecek bir sorun karşısında nerelere başvurmaları gerektiği anlatılmıştır.  İlgili yasal süreçler ve Hayvan Kasabası işleyişi hakkında Veteriner Hekimlerce gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Proje kapsamında sivil toplum kuruluşları, gönüllü sokak hayvanları besleme grupları, kamu kurum ve kuruluşları ile yerel halk arasında işbirliğini artırmak için çalışmalar yapılmaktadır. Bu amaçla Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Nevşehir temsilcisi Sevinç Dörtkol da çalışmalara temsilci olarak davet edilmiştir. Mustafapaşa'da düzenlemiş olduğumuz seminer için bize ev sahipliği yapan Kapadokya Üniversitesine, öğretim görevlilerine, muhtarımıza ve kıymetli katılımcılara çok teşekkür ederiz. İl Özel İdaresi, olarak ilk defa bu sene başlatmış olduğumuz sokak hayvanları projemiz ile köylerimizde yaşayan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, rehabilite edilmesi, tedavisi ve beslenmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.  Bu kapsamda mama ihtiyaçları temin edilmiş, hissedarı olduğumuz Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği, Hayvan Kasabasına personel ve araç desteği sağlanmıştır. İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanmış olan bilgilendirici afişler dağıtılmıştır. Bundan sonra hayvanlarla ilgili her türlü iş ve işlemler hissedarı olduğumuz Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Hayvan Kasabası tarafından yürütülecektir. Muhtarlarımızın 0384 502 2122 numaralı telefondan Hayvan Kasabasına ulaşmaları yeterli olacaktır.
Bu kapsamda kurumlar arası dayanışma ve işbirliğini artırmak amacıyla diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla ortak bir çalışma yürütülmüştür.

İl Özel İdaresi olarak köylerimizde yaşayan sokak hayvanları ile ilgili yapılması gereken iş ve işlemler 5199 sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Kanununda değerlendirilmektedir. Bu kapsamda kurumlar arası dayanışma ve işbirliğini artırmak amacıyla diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla ortak bir çalışma yürütülmüştür.

Alanında uzman personellerle seminerler düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda; Tarım ve Orman Bakanlığı, 8. Şube Müdürlüğünden Ürgüp Şefi/ Veteriner Hekim Tekin KEÇECİ ve Kapadokya İl Özel İdareler ve Belediyeler Birliği, Hayvan Kasabasından Veteriner Hekim Rıdvan ŞİMŞEK ile Ürgüp/Mustafapaşa köyünde yer alan Kapadokya Üniversitesi ile de işbirliği  kurarak hem köyde eğitim gören üniversite öğrencilerine, hem yerel halka hem de Mustafapaşa İlkokulu öğrencilerine yönelik bir seminer düzenlenmiştir.

Veteriner hekimlerce sokak hayvanlarının yaşam alanları, yasal hakları, davranışlarının altında yatan ihtiyaçları, nasıl davranmamız gerektiği, onların beden dilleri ve hareketleri ile ne anlatmak istedikleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verilmiştir. Bununla beraber karşılaşılabilecek bir sorun karşısında nerelere başvurmaları gerektiği anlatılmıştır.  İlgili yasal süreçler ve Hayvan Kasabası işleyişi hakkında Veteriner Hekimlerce gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Proje kapsamında sivil toplum kuruluşları, gönüllü sokak hayvanları besleme grupları, kamu kurum ve kuruluşları ile yerel halk arasında işbirliğini artırmak için çalışmalar yapılmaktadır. Bu amaçla Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Nevşehir temsilcisi Sevinç Dörtkol da çalışmalara temsilci olarak davet edilmiştir.

Mustafapaşa'da düzenlemiş olduğumuz seminer için bize ev sahipliği yapan Kapadokya Üniversitesine, öğretim görevlilerine, muhtarımıza ve kıymetli katılımcılara çok teşekkür ederiz.

İl Özel İdaresi, olarak ilk defa bu sene başlatmış olduğumuz sokak hayvanları projemiz ile köylerimizde yaşayan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, rehabilite edilmesi, tedavisi ve beslenmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.  Bu kapsamda mama ihtiyaçları temin edilmiş, hissedarı olduğumuz Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği, Hayvan Kasabasına personel ve araç desteği sağlanmıştır.

İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanmış olan bilgilendirici afişler dağıtılmıştır. Bundan sonra hayvanlarla ilgili her türlü iş ve işlemler hissedarı olduğumuz Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Hayvan Kasabası tarafından yürütülecektir. Muhtarlarımızın 0384 502 2122 numaralı telefondan Hayvan Kasabasına ulaşmaları yeterli olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.