MADO

"Atmıyorum Hayata Katıyorum"

Nevşehir 27.05.2022 - 08:59, Güncelleme: 27.05.2022 - 08:59
 

"Atmıyorum Hayata Katıyorum"

Biz eğitimciler, bu değişim ve dönüşümler karşısında sevgili yavrularımızı geleceğe hazırlıklı yetiştirmeye gayret ediyoruz.

Nevşehir’ de "Atmıyorum Hayata Katıyorum" sloganıyla geri dönüşüm sergisi ve "Temiz Okul-Temiz Enerji" projesinin açılışı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde “ Atmıyorum Hayata Katıyorum" ve "Temiz Okul-Temiz Enerji" projesinin açılışı Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan program ile açıldı. Sergi açılışına; Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Nevşehir Çevre ,Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Solmaz, Eğitim Birsen Şube Başkanı Mustafa Çiftçi, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç, okul müdürleri, eğitimciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat yaptığı konuşmada;” Yaşadığımız yüzyılda pek çok alanda büyük değişim ve dönüşümlere şahit oluyor, bir yandan teknolojideki ilerlemeleri görüyor diğer yandan da iklim değişikliğine ve doğanın zarar gördüğüne tanıklık ediyoruz. Biz eğitimciler, bu değişim ve dönüşümler karşısında sevgili yavrularımızı geleceğe hazırlıklı yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu amaçla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın eşi hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık projesinin ilimizde büyük bir seferberlik haline getirmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin çevre bilinci kazanmalarına, israf ev tasarruf konularında hassasiyetlerinin artmasına katkı sağlayacak projelere okullarımızla birlikte imza atıyoruz. Bugünde öğrencilerimizin atık malzemelerden yaptıkları ürünlerin yer aldığı, ilimize bir ilk olan ‘Atmıyorum Hayata Katıyorum’ sıfır atık sergimizi sizlerle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Ayrıca ‘ Temiz Okul ve Temiz Enerji’ çatısı altındaki ‘Çevre dostu bin okul’ projemizle çevre, iklim değişikli ve sıfır atık alanında yürüttüğümüz çalışmalarla ilimizin geleceğinin inşasına katkı sunuyoruz. Okullarımız artık çevreyle dost, sıfır atık kültürünün yaygınlaştığı yerlere dönüşüyor. İlimizde sıfır atık kütüphanelerimizde oluşturuluyor. Geri dönüşümle ilgili çocuklarımızın yaparak ve yaşayarak öğrenebilecekleri, doğala direk etkileşim içinde olabilecekleri etkinliklere yer veriliyor. Sergimizin daha yeşil, daha temiz ve daha güvenli bir geleceğe fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Biz eğitimciler, bu değişim ve dönüşümler karşısında sevgili yavrularımızı geleceğe hazırlıklı yetiştirmeye gayret ediyoruz.

Nevşehir’ de "Atmıyorum Hayata Katıyorum" sloganıyla geri dönüşüm sergisi ve "Temiz Okul-Temiz Enerji" projesinin açılışı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde “ Atmıyorum Hayata Katıyorum" ve "Temiz Okul-Temiz Enerji" projesinin açılışı Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan program ile açıldı. Sergi açılışına; Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Nevşehir Çevre ,Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Solmaz, Eğitim Birsen Şube Başkanı Mustafa Çiftçi, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç, okul müdürleri, eğitimciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat yaptığı konuşmada;” Yaşadığımız yüzyılda pek çok alanda büyük değişim ve dönüşümlere şahit oluyor, bir yandan teknolojideki ilerlemeleri görüyor diğer yandan da iklim değişikliğine ve doğanın zarar gördüğüne tanıklık ediyoruz. Biz eğitimciler, bu değişim ve dönüşümler karşısında sevgili yavrularımızı geleceğe hazırlıklı yetiştirmeye gayret ediyoruz.

Bu amaçla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın eşi hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık projesinin ilimizde büyük bir seferberlik haline getirmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin çevre bilinci kazanmalarına, israf ev tasarruf konularında hassasiyetlerinin artmasına katkı sağlayacak projelere okullarımızla birlikte imza atıyoruz.

Bugünde öğrencilerimizin atık malzemelerden yaptıkları ürünlerin yer aldığı, ilimize bir ilk olan ‘Atmıyorum Hayata Katıyorum’ sıfır atık sergimizi sizlerle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Ayrıca ‘ Temiz Okul ve Temiz Enerji’ çatısı altındaki ‘Çevre dostu bin okul’ projemizle çevre, iklim değişikli ve sıfır atık alanında yürüttüğümüz çalışmalarla ilimizin geleceğinin inşasına katkı sunuyoruz. Okullarımız artık çevreyle dost, sıfır atık kültürünün yaygınlaştığı yerlere dönüşüyor. İlimizde sıfır atık kütüphanelerimizde oluşturuluyor. Geri dönüşümle ilgili çocuklarımızın yaparak ve yaşayarak öğrenebilecekleri, doğala direk etkileşim içinde olabilecekleri etkinliklere yer veriliyor. Sergimizin daha yeşil, daha temiz ve daha güvenli bir geleceğe fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.