MADO

Mücadele Başlıyor

Nevşehir 13.05.2022 - 09:57, Güncelleme: 13.05.2022 - 09:57
 

Mücadele Başlıyor

Sokucu emici ağız yapısına sahip olan, hemen hemen 1 cm boylarındaki zararlı toprak renginde ve yassı vücutta görülüyor.

Nevşehir İl genelinde SÜNE zararlası ile ilgili olarak çalışamalara start verildi.Türkiye’nin hemen hemen her yerinde görülen, dönem dönem salgınlar yapabilen süne zararlısı, çiftçilerimizin yakından tanıdığı bir böcek. Bilimsel adı Eurygaster spp. olan süne böceği, özellikle tahıllara zarar vermesi ile tanınıyor. Sokucu emici ağız yapısına sahip olan, hemen hemen 1 cm boylarındaki zararlı toprak renginde ve yassı vücutta görülüyor.  Tarım Orman Bakanlığı’nın süne böceği üzerine yayımladığı makaleye göre, süne erginleri genellikle toprak renginde oluyor ancak zaman zaman siyah, kırmızımsı, kirli beyaz veya alacalı renklerde süne zararlıları görülebiliyor. Bu böcekler familyaları gereği pis bir koku salgılıyor.  Nevşehir Tarım İl Müdürlüğünden yapılacak olan müacedeleye ilişkin olarak ''İlimiz genelinde Köy/Belde/Mahallede SÜNE mücadelesi kıymetlendirme sürvey çalışmaları 13 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başlamıştır. 2022 yılı için 1 kontrol, 12 sürvey ekibi ile toplam 13 ekip kurulmuş ve 41 Teknik eleman görevlendirilmiştir'' açıklaması yapıldı.
Sokucu emici ağız yapısına sahip olan, hemen hemen 1 cm boylarındaki zararlı toprak renginde ve yassı vücutta görülüyor.

Nevşehir İl genelinde SÜNE zararlası ile ilgili olarak çalışamalara start verildi.Türkiye’nin hemen hemen her yerinde görülen, dönem dönem salgınlar yapabilen süne zararlısı, çiftçilerimizin yakından tanıdığı bir böcek.

Bilimsel adı Eurygaster spp. olan süne böceği, özellikle tahıllara zarar vermesi ile tanınıyor. Sokucu emici ağız yapısına sahip olan, hemen hemen 1 cm boylarındaki zararlı toprak renginde ve yassı vücutta görülüyor. 

Tarım Orman Bakanlığı’nın süne böceği üzerine yayımladığı makaleye göre, süne erginleri genellikle toprak renginde oluyor ancak zaman zaman siyah, kırmızımsı, kirli beyaz veya alacalı renklerde süne zararlıları görülebiliyor. Bu böcekler familyaları gereği pis bir koku salgılıyor. 

Nevşehir Tarım İl Müdürlüğünden yapılacak olan müacedeleye ilişkin olarak ''İlimiz genelinde Köy/Belde/Mahallede SÜNE mücadelesi kıymetlendirme sürvey çalışmaları 13 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başlamıştır. 2022 yılı için 1 kontrol, 12 sürvey ekibi ile toplam 13 ekip kurulmuş ve 41 Teknik eleman görevlendirilmiştir'' açıklaması yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.