MADO

Oğuz ÖZDEM Yazılarıyla Artık Sitemizde

Nevşehir 25.04.2022 - 18:29, Güncelleme: 30.04.2022 - 13:33
 

Oğuz ÖZDEM Yazılarıyla Artık Sitemizde

Nevşehir'in Deneyimli Gazeteci ve Yazarı Oğuz ÖZDEM Yazılarıyla Sitemize.

Nevşehir'de Kültür ve Sanat deyince aklı gelen en önemli isimlerden birisi olan Gazeteci-Yazar Oğuz ÖZDEM nehabernevsehir.com da yazmaya başlıyor. Kadrosundaki değerli kalemlere bir yenisini ekleyen Sitemiz nehabernevsehir.com artık güçlü bir Kalemle daha da farklı olarak sizlerin karşısında olucak. Gazeteci-Yazar Oğuz ÖZDEM Yazılarıyla Artık Sitemize. Oğuz ÖZDEM kimdir ? Yazar Oğuz Özdem,1959 yılında Gülşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nevşehir’de, yüksekokul öğrenimini Ankara Üniversitesi Kırşehir Eğitim Enstitüsü’nde tamamladı. 5 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra istifa ederek dershaneciliğe başladı.11 yıl dershanelerde Türkçe öğretmenliği yaptıktan sonra tekrar kamu görevine dönerek 1997 yılında emekli oldu. 1993 yılında Nevşehir’de ilk kez kurulan Lale TV de siyasi programcılığa başladı. O yıldan sonra yerel gazetelerde köşe yazarlığı yerel TV’ lerde yöneticilik ve programcılık yaptı. 1999 yılından beri Kapadokya coğrafyasının önemli bir olgusu olan Karamanlı Ortodokslar üzerine araştırmalar yapan Oğuz Özdem,'in Karamanlıca diliyle yazılmış olan birçok eseri de Türkçeye çevirdi. Özdem, 1996 yılında Şiirlerin Adı Yok, Biz Vatanımıza Hasret Öldük Yavrularım, 1913 Nevşehir Salnamesi, Nevşehir Mektepleri, Dört Hikaye, Anılarda Nevşehir, Anne N’olur Artık Ağlama adlı eserlerini okuyucularına sundu. Yerel televizyonlarda 600 civarına program yapmıştır. Özellikle Biz Vatanımıza Hasret Öldük Yavrularım, Nevşehir Salnamesi ve Nevşehir Mektepleri kitapları ülkemiz açısından çok ciddi bir kazanım sağlamıştır. Nevşehir Hikayeleri ismini taşıyan öykü kitaplarında da buram buram Anadolu insanı kokar. Bu öykü kitaplarında Anadolu insanının günlük yaşamından kesitler izler ve onların sorunlarını içinizde, akciğerinizin derinliklerinde hissedersiniz. Oğuz Özdem'e aramıza Hoşgeldiniz derken yazılarını eminiz zevkle okuyacaksınız.
Nevşehir'in Deneyimli Gazeteci ve Yazarı Oğuz ÖZDEM Yazılarıyla Sitemize.

Nevşehir'de Kültür ve Sanat deyince aklı gelen en önemli isimlerden birisi olan Gazeteci-Yazar Oğuz ÖZDEM nehabernevsehir.com da yazmaya başlıyor.

Kadrosundaki değerli kalemlere bir yenisini ekleyen Sitemiz nehabernevsehir.com artık güçlü bir Kalemle daha da farklı olarak sizlerin karşısında olucak.

Gazeteci-Yazar Oğuz ÖZDEM Yazılarıyla Artık Sitemize. Oğuz ÖZDEM kimdir ?

Yazar Oğuz Özdem,1959 yılında Gülşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nevşehir’de, yüksekokul öğrenimini Ankara Üniversitesi Kırşehir Eğitim Enstitüsü’nde tamamladı. 5 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra istifa ederek dershaneciliğe başladı.11 yıl dershanelerde Türkçe öğretmenliği yaptıktan sonra tekrar kamu görevine dönerek 1997 yılında emekli oldu.

1993 yılında Nevşehir’de ilk kez kurulan Lale TV de siyasi programcılığa başladı. O yıldan sonra yerel gazetelerde köşe yazarlığı yerel TV’ lerde yöneticilik ve programcılık yaptı.

1999 yılından beri Kapadokya coğrafyasının önemli bir olgusu olan Karamanlı Ortodokslar üzerine araştırmalar yapan Oğuz Özdem,'in Karamanlıca diliyle yazılmış olan birçok eseri de Türkçeye çevirdi.

Özdem, 1996 yılında Şiirlerin Adı Yok, Biz Vatanımıza Hasret Öldük Yavrularım, 1913 Nevşehir Salnamesi, Nevşehir Mektepleri, Dört Hikaye, Anılarda Nevşehir, Anne N’olur Artık Ağlama adlı eserlerini okuyucularına sundu. Yerel televizyonlarda 600 civarına program yapmıştır.

Özellikle Biz Vatanımıza Hasret Öldük Yavrularım, Nevşehir Salnamesi ve Nevşehir Mektepleri kitapları ülkemiz açısından çok ciddi bir kazanım sağlamıştır.

Nevşehir Hikayeleri ismini taşıyan öykü kitaplarında da buram buram Anadolu insanı kokar. Bu öykü kitaplarında Anadolu insanının günlük yaşamından kesitler izler ve onların sorunlarını içinizde, akciğerinizin derinliklerinde hissedersiniz.

Oğuz Özdem'e aramıza Hoşgeldiniz derken yazılarını eminiz zevkle okuyacaksınız.

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.