MADO

Aronya Gülşehir'de

İlçe Haberleri 14.04.2022 - 21:28, Güncelleme: 15.04.2022 - 13:28
 

Aronya Gülşehir'de

Ana vatanı Kuzey Amerika'dır ve bu bitki, eskiden Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı tedavisinde kullanılmıştır.

Nevşehir'i Gülşehir İlçesinde Nevşehir'de pek bilinmese de Türkiye'de yeni yeni ekilmeye başlayan bir meyve olmasına rağmen oldukça büyük rağbet görüyor.{C}{C}Nevşehir Tarım İl Müdürlüğünden yapılan bu konudaki açıklamada ''Gülşehir İlçe Müdürlüğümüzce Gülşehir Merkez Çalışanlar Mahallesinde Önder Çiftçimizle 4900 fidan dikimi yapılarak 10 dekar ARONYA Bahçesi Tesisinin kurulumu tamamlandı'' denildi. Peki Aronya Meyvesi nedir işte Cevabı.. Aronya meyvesi görünüşü itibariyle orman meyvelerine benzemektedir. Kansere karşı etkisi ile tanınan Aronya meyvesi ülkemizde de yetiştirilmektedir. Aronya meyvesi bağışıklığı artırır, enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. En yüksek C Vitamini ve antioksidan kaynağı olan aronyanın ana vatanı Kuzey Amerika'dır ve bu bitki, eskiden Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı tedavisinde kullanılmıştır.  
Ana vatanı Kuzey Amerika'dır ve bu bitki, eskiden Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı tedavisinde kullanılmıştır.

Nevşehir'i Gülşehir İlçesinde Nevşehir'de pek bilinmese de Türkiye'de yeni yeni ekilmeye başlayan bir meyve olmasına rağmen oldukça büyük rağbet görüyor.{C}{C}Nevşehir Tarım İl Müdürlüğünden yapılan bu konudaki açıklamada ''Gülşehir İlçe Müdürlüğümüzce Gülşehir Merkez Çalışanlar Mahallesinde Önder Çiftçimizle 4900 fidan dikimi yapılarak 10 dekar ARONYA Bahçesi Tesisinin kurulumu tamamlandı'' denildi.

Peki Aronya Meyvesi nedir işte Cevabı..

Aronya meyvesi görünüşü itibariyle orman meyvelerine benzemektedir. Kansere karşı etkisi ile tanınan Aronya meyvesi ülkemizde de yetiştirilmektedir.

Aronya meyvesi bağışıklığı artırır, enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

En yüksek C Vitamini ve antioksidan kaynağı olan aronyanın ana vatanı Kuzey Amerika'dır ve bu bitki, eskiden Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı tedavisinde kullanılmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.