MADO

Temenni Tepesi Dilemması

İlçe Haberleri 18.03.2022 - 21:19, Güncelleme: 19.03.2022 - 11:33
 

Temenni Tepesi Dilemması

Ürgüp Temenni Tepesi altındaki inşaat kanayan bir yaradır. 20 yıl sonra pişman olmamak için elimizden geleni yapmalıyız durdurmak adına.

Ürgüp Temenni Tepesi altındaki inşaat kanayan bir yaradır. 20 yıl sonra pişman olmamak için elimizden geleni yapmalıyız durdurmak adına. Yeni bir göçük olduğunda pişman olmamak için. Orada göçük altında kısa süre önce vefat eden üç kişi için. Her an yuvarlanabilecek kaya parçaları ve toprak yığınları var on yıl kadar önceki göçükten kalma. Şu an çalışanlar için de tehlikeli, gelecekte yeni yapmayı düşündükleri dükkan sahip ve müşterileri için de, şu an faaliyet gösteren dükkanlarımız için de. Aceleniz var; yanlış yaptığınızın farkında olma psikolojisi içindesiniz, mağaralara zarar vermiş olma ve ceza alma korkusu içindesiniz. Bir an önce bitsin diye bu tehlikeli duruma önlem almaya bile vaktiniz yok. Her şey kanuna uygun mu, uygun hale getirildi mi? Yakın zamanda ilimizi ziyaret eden bakan düzeyinde kişilerden güvence, destek, emir aldınız mı? Sayın Alan Yönetimi yönetenleri, biz sizin inşaatı durdurma sebebiniz mağaralara verilen tahribat zannetmiştik, sorumluları savcılığa şikayet edersiniz sanmıştık. Mesele iki katlı projenin aslında tek katlı olması gerektiğini halkın protestoları üzerine farketmenizde mi yatıyormuş? Siz ve savcılık fotoğraflanan bu tahribatı yeterli bulmadınız öyle mi? Burada inşaata izin verdiğinizde Ürgüp'e yarar ve zarar hesabı da tuttunuz mu? Yolun bir tarafında şehre güzellik veren mağaralar dururken, diğer taraf da aynı güzellikte olsa kötü mü olurdu? Şehre kazandırılabilecek estetik bir güzelliğin ortaya çıkmadan tahrip edilmesine ve şimdi de Çin Setti gibi dört tane dükkanın arkasında kalmasına sebebiyet verdiniz. Bu dükkanların arkasındaki göçük temizlendikten sonra ortaya çıkabilecek diğer mağaraların da görünme şanslarını öldürdünüz. Belki de bu yüzlerce mağara Ürgüp'ün turizm geleceği olacaklardı. Geçmişte verdiğiniz kararlardaki hassasiyete bakıyorum da, aynı hassasiyeti bu mevzuda göstermediniz. Sizin vasifeniz bu tür durumlarda doğal ve kültürel varlıklarımızı korumak değil midir? Bu durumda soruyorum size: Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu neden lağvedildi? Bize Alan Yönetimi'nin eskisinden daha etkin olacağı düşündürüldü ama gün gibi ortada öyle olmadığı. Yetkili kurumları görevlerini kuruluş amaçlarına uygun, layıkıyla yapmaya davet ediyorum. Halkın vicdanı rahat değil. Sizinki rahat mı?
Ürgüp Temenni Tepesi altındaki inşaat kanayan bir yaradır. 20 yıl sonra pişman olmamak için elimizden geleni yapmalıyız durdurmak adına.

Ürgüp Temenni Tepesi altındaki inşaat kanayan bir yaradır. 20 yıl sonra pişman olmamak için elimizden geleni yapmalıyız durdurmak adına. Yeni bir göçük olduğunda pişman olmamak için. Orada göçük altında kısa süre önce vefat eden üç kişi için. Her an yuvarlanabilecek kaya parçaları ve toprak yığınları var on yıl kadar önceki göçükten kalma. Şu an çalışanlar için de tehlikeli, gelecekte yeni yapmayı düşündükleri dükkan sahip ve müşterileri için de, şu an faaliyet gösteren dükkanlarımız için de.

Aceleniz var; yanlış yaptığınızın farkında olma psikolojisi içindesiniz, mağaralara zarar vermiş olma ve ceza alma korkusu içindesiniz. Bir an önce bitsin diye bu tehlikeli duruma önlem almaya bile vaktiniz yok.

Her şey kanuna uygun mu, uygun hale getirildi mi? Yakın zamanda ilimizi ziyaret eden bakan düzeyinde kişilerden güvence, destek, emir aldınız mı?

Sayın Alan Yönetimi yönetenleri, biz sizin inşaatı durdurma sebebiniz mağaralara verilen tahribat zannetmiştik, sorumluları savcılığa şikayet edersiniz sanmıştık. Mesele iki katlı projenin aslında tek katlı olması gerektiğini halkın protestoları üzerine farketmenizde mi yatıyormuş? Siz ve savcılık fotoğraflanan bu tahribatı yeterli bulmadınız öyle mi?

Burada inşaata izin verdiğinizde Ürgüp'e yarar ve zarar hesabı da tuttunuz mu? Yolun bir tarafında şehre güzellik veren mağaralar dururken, diğer taraf da aynı güzellikte olsa kötü mü olurdu? Şehre kazandırılabilecek estetik bir güzelliğin ortaya çıkmadan tahrip edilmesine ve şimdi de Çin Setti gibi dört tane dükkanın arkasında kalmasına sebebiyet verdiniz.

Bu dükkanların arkasındaki göçük temizlendikten sonra ortaya çıkabilecek diğer mağaraların da görünme şanslarını öldürdünüz. Belki de bu yüzlerce mağara Ürgüp'ün turizm geleceği olacaklardı.

Geçmişte verdiğiniz kararlardaki hassasiyete bakıyorum da, aynı hassasiyeti bu mevzuda göstermediniz. Sizin vasifeniz bu tür durumlarda doğal ve kültürel varlıklarımızı korumak değil midir? Bu durumda soruyorum size: Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu neden lağvedildi? Bize Alan Yönetimi'nin eskisinden daha etkin olacağı düşündürüldü ama gün gibi ortada öyle olmadığı.

Yetkili kurumları görevlerini kuruluş amaçlarına uygun, layıkıyla yapmaya davet ediyorum. Halkın vicdanı rahat değil. Sizinki rahat mı?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.